SleepWell |
|
(21.11.2017 14:40:33) me by zajimalo, jakto ze to maji v tech skolach skolkach tak nadychane. My mivali na intru pomazanky vseho mozneho a vzdy to bylo krasne lehke a nadychane. Vubec netusim jak to udelat.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(21.11.2017 14:45:00) přesně... myslím, že to bude tím robotem, kterým to dělají... možná výkonnější? lepší metly? zaříkadlo? fakt nevím, nikdy nemám tak dobré pomazánky, jako byly ze školky nebo jaké pamatuju z intru...
|
Girili |
|
(21.11.2017 14:49:06) Jsem rada, ze v tom nejsem sama, ale moc mi nepomahate.
Sem s nejakymi konkretnimi recepty. Ke skolkove dokonalosti je mozna nevypilujeme, ale potrebuju nejakou zmenu.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(21.11.2017 15:00:22) obvykle mixuju sýr s čímkoliv, s pomletým salámem, s vajíčkama na tvrdo, mazací sýr se strouhaným, se strouhanýma ředkvičkama (čerstvý sýr), do všeho kousek másla (vyšlehaného), případně lžíce majolky (hořčice)... jede u nás pomazánka z uzené makrely (vyšlehané máslo, jarní cibulka, lžička hořčice, obraná ryba, někdy trošička sardelové pasty) z krabích tyčinek (rozsekané) se strouhaným uzeným sýrem, majolkou, kapka citronové šťávy klasika česneková ze strouhaného sýra, taveňáku, majolky, utřený česnek (děti ji milují jemně pálivou, obloženou kompotovanýma mandarinkama moc nepomůžu
|
|
|
lampetra |
|
(21.11.2017 17:11:59) Delame na tabore. Kouzlo je v tom dlouhem šlehání v robotu, maslo musi zdvojnasobit objem. Nekdo ma trik s přidáním lzice horkeho mleka v prubehu šlehání.
|
|
|
angrešt |
|
(21.11.2017 16:20:47) Pomazánky ve školkách se dělají ve speciální šlehací nádobě - takový megašlehačorobot.
Doma lze dosáhnout podobného výsledku, když šlehačem (ne mixérem, ale metlovým šlehačem) šleháš pomazánkový základ z másla a případně dalších položek (smetanový sýr, tvaroh) za současného přikapávání vroucího mléka nebo vařící vody. Čím víc másla, tím víc se to vyšlehá.
Moje děti mají rády šlehanou nadýchanou, tak jim dělám třeba vajíčkovou - v míse šlehám měkké máslo, rozdrolené žloutky, lučinu, hořčici, sůl a pepř za přikapání toho vroucího mléka, když je napěněná, stěrkou zlehka zamíchám bílky nastrouhané na mrkvovém struhadle. Podobně rybičkovou našlehám (tu nejřív mixnu tyčovým mixérem, abych si neničila metličky většími kousky) apod. Nesmí se tam té vroucí tekutiny nalít moc, zřídlo by to. Ve školkách to mají vychytané.
|
Girili |
|
(22.11.2017 8:42:22) Diky angreste! Vyzkousim.
|
|
|
|