Hanka 75 |
|
(28.5.2017 16:49:14) jak dlouho sterilizovat skleněné zavařovačky v troubě a při kolika stupních ? (možná to není sterilizace, ale prostě jak dlouho, aby byly OK) příp. ještě jak dlouho vyvařovat víčka (taková ta kovová zvenku a uvnitř plast - mám sbírku "zavařovaček" od jogurtu ve skle, kompotů, okurek, medu apod. tj. nepoužívám ty klasická víčka, ale ty na točící uzávěr. Pak naplním, otočím dnem vzhůru na 5 min nebo déle a ukládám do sucha, temna. Je to OK postup u tohoto tipů skleniček a uzávěrů ? předem díky
|
koa |
|
(28.5.2017 16:58:40) Řeknu ti, jak funguje horkovzdušná sterilizace: 20 minut při 180 stupních. Tak to můžeš napodobit. Vyvařování víček 20 - 30 minut. Ale já jen umyju saponátem a opláchnu horkou vodou, nechám uschnout.
|
|
Kaipa |
|
(28.5.2017 18:16:35) ...maso se steriluje dvakrát s odstupem, do toho bych se nepouštěla, nemám na to odvahu.
Zavařuju maso vždy dvakrát (voda v hrnci opravdu pobublává, takže skutečně var)hodinu s odstupem jednoho dne. Je to osvědčené, nikdy se nic nezkazilo. A vozili jsme ho na dovolenou do míst, kde nebyla lednice.
|
Jahala. |
|
(28.5.2017 20:15:19) Bakterie bezpečně zabije dvěma hodinami vaření. Není důvod strašit. Ten co se tam premnozi nedodrží technologii. Zavarovala tak už moje prababicka.
|
Jahala. |
|
(28.5.2017 20:35:07) Ano myslím hodinu jeden a hodinu druhý den přesně jak to napsala Kaipa , ze to dělá.
|
Hanka 75 |
|
(28.5.2017 21:07:05) díky za vše, do masa se nepouštím, jen klasickou zavařeninu. Sklenice (prázdné) jsem dala do trouby jen na 120 a cca 15 min, tak snad to bude stačit (předtím umyla a v troubě nechala vyschnout). Víčka jsem vyvařila, ale asi jen 2 min a mezi variantou nechat pár kapek vody a utřít utěrkou (neb mi včas neuschly) jsem zvolila pár kapek. Tak snad to bude OK. díky
nevíte někdo jak se musí zavařovat houby a lečo s vajíčky ? občas dostáváme pár skleniček od lidí, k nimž nemám zcela důvěru, že pokud je to jako u masa to dodržují.
|
Jahala. |
|
(28.5.2017 22:10:51) Houby nevím, ale hotové jídlo i bez masé dělám vždy jako maso to je hodinu a další den hodinu.
|
|
|
|
|
|
|