VčelkaMája |
|
(17.4.2017 17:19:35) Sešlo se nám doma mnoho vařených vajec. nemůžeme je zpracovat, jelikož: pomazánka už byla, někteří vejce nejedí, některým je blbě apod. Otázka zní: můžu vejce dát do mrazáku? Jinak je musím vyhodit. Moc děkuju za vaše zkušennosti. K.
|
kája+dva |
|
(17.4.2017 18:10:41) Podle rad na internetu ne, googlila jsem v poledne. Žloutek ztvrdne a bílek zgumovatí, psali že v omáčce nevadí, ale samotné zamražení nelze. Sama jsem to nikdy nezkoušela, teď jsem dodělala pomazánku k večeři. Zítra bude koprovka s vejci a pak plněná sekaná a co do středy nezpracuji vyhodím.
|
|
angrešt |
|
(17.4.2017 19:07:15) Ne, po rozmrazení budou velmi nedobrá, obsahují hodně vody a ta jim změní texturu. Doporučuju naložit je do nálevu, tím se jim trvanlivost o týden prodlouží a stihneš je postupně spotřebovat. recept u mě v kuchařce, v případě zájmu Ti ho sem můžu zkopírovat.
|
VčelkaMája |
|
(17.4.2017 19:48:45) prosím, můžeš napsat nálev? Třeba se bude hodit i někomu dalšímu. tvoji kuchařku nemám. Moc děkuju...
|
angrešt |
|
(17.4.2017 20:02:38) kopíruju z pdf, trochu se to asi rozsype
7. Marinovaná vejce (3 porce) L B G vejce6 ks česnek2 stroužky chilli paprička1 ks tymián čerstvý3 snítky oregano čerstvé2 snítky saturejka čerstvá 1 snítka Nálev: voda250 ml cukr1 lžíce sůl1 lžička ocet 8% 70 ml bobkový list 1 ks pepř celý 1 lžička Na nálev svaříme vodu, cukr, sůl a koření, provařujeme 6 min, poté vlijeme ocet a jen přivedeme k varu a vypneme. Necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, necháme je vychladnout a oloupeme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, chilli papričku na kolečka. Bylinky opereme a osušíme. 20 JARO Do sklenice skládáme celá vejce a prokládáme česnekem, chilli a bylinkami. Nakonec zalijeme nálevem. Uložíme do chladničky na tři dny, poté konzumujeme s pečivem, nebo můžeme použít např. na přípravu plněných vajec, do salátu či do vajíčkové pomazánky. Neskladujeme déle než týden. Proč? Marinování vajec v nálevu s obsahem octa a soli prodlužuje trvanlivost vařených vajec, protože kyselé a slané prostředí zpomaluje množení mikroorganismů. Není to ale dostatečné opatření, proto ani marinovaná vejce neskladujeme příliš dlouho.
|
|
|
|
Lída+2 |
|
(17.4.2017 19:08:07) Udělat vaječné pohoštění a vzít ho do práce. Cestou koupit čerstvé pečivo.
Věř, že ty co nekoleduji, si dají vaječné kde co. a moc rádi.
|
|
Lída+2 |
|
(17.4.2017 19:12:46) Vaječné tlačenky s kunovjankou, nebo moravankou.
My doma nemáme jediný vařené vejce. Nikdo nechce koledovat, jejím trapný někoho mlátit větvemi už asi 10let.....
|
|
VčelkaMája |
|
(17.4.2017 19:47:26) Moc děkuju...
|
|
X E N A |
|
(17.4.2017 19:54:11) Můžeš. Klidně celej šuplík. Obuv, palici, cokoliv lze zamrazit. Howgh.
|
|
|