Gabi444 |
|
(28.3.2017 19:08:37) Po celkem dlouho trvající euforii z ledového salátu jsme ho téměř opustili kvůli hořké chuti.Teď jako zelený základ kupuji většinou římský salát nebo čínské zelí, k tomu třeba polníček, rukolu, řepu nebo něco jako šťovík. Nejvíc u nás teď frčí kromě směsi co dům dal šopák, caprese, různá kombinace zeleniny s pečenou řepou, vajíčkem, tuňákem...(né dohromady, jednotlivě)
Nahoru sypu slunečnicové semínka, bílý nebo černý sezam a čerstvé zelené bylinky co zrovna mám, třeba i naklíčené mungo.
Můj nejoblíbenější dresing je ze směsi koření Kotanyi, v ČR se již neprodává, nevím proč. Lžičku bylinek (bez aditiv) spařím trochou horké vody, přidám sůl, cukr, citronovou šťávu a olivový olej, doliju ledovou vodou. Pak dělám jogurtový s česnekem a zelenýma bylinkama, nebo hořticový s medem.
Majonézu už jsme roky neměli, vlastně jsem ji nikdy nepoužívala. Občas zhřešíme na grilovaných plátcích bagety s česnekem a olivovým olejem.
|
|