Levný úklid |
|
(12.9.2011 12:49:32) Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli máte zkušenosti se sběrem volně rostoucích bylinek a jejich použitím v kuchyni? Ráda bych zkusila něco nového, ale nevím si rady. Díky
|
Dalalmánek |
|
(12.9.2011 12:59:21) Na toto téma už léta vydává knihy paní Dagmar Lánská, mám od ní dvě. Využívá je v té klasické české kuchyni - výhodou jsou naše středoevropské reálie.
|
Dalalmánek |
|
(12.9.2011 13:00:57) http://knihy.abz.cz/prodej/jedle-rostliny-z-prirody
Třeba toto, ale v knihovně jsou i starší knihy: Plané rostliny v kuchyni apod.
|
|
|
Lei |
|
(12.9.2011 15:04:28) Co si vzpomenu - sbíráme kmín (když dozrají semínka); popenec břečťanovitý (výborný do polévek, nádivek apod.); klasika do salátů - sedmikrásky, pampelišky, jitrocelový list; kokoška pastuší tobolka - koncové výhonky jspu příjemně štiplavé; ještě jsem nezkusila bršlici, ale ráda bych (tady neroste); kopřiva do nádivek nebo jako špenát, ale ta je profláklá ; dobromysl - nahradí oregano; mateřídouška - skvělá pod maso...
|
|
Veronika Malá |
|
(21.3.2017 12:47:05) Ahoj, mrkni se semka https://www.eushops.cz/Bylinky-a-jejich-pouziti-c5_0_1.htm. Najdeš na stránce seznam všech bylinek. Pokud si na některou klikneš, tak se dozvíš, v jakém ročním období roste, kdy je lepší jí a jak sbírat a hlavně na co Ti pomůže.
|
|
|