...j.a.s... |
|
(6.3.2017 17:15:08) 1) Jedna houska, nebo chleba s taveným sýrem a dvěma kolečkama gothaje, jabko a voda se šťávou... 2) Chleba s máslem a plátkem sýra. Jabko. 3) Chleba s marmeládou, bez másla. Jabko. 90. léta
|
libik |
|
(6.3.2017 17:59:11) Ghotaj je taková kulatá šunka, ne?
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(6.3.2017 18:03:23) Ne, to je ten s těma kulatýma špekama
|
libik |
|
(6.3.2017 18:07:20) Až zhubnu ještě 2 kg, možná bych si dala retro mlsku, gothaj z papíru, mňam
|
libik |
|
(6.3.2017 18:28:27) Já jsem strašnej bufeťák od přírody, bude to tím, že osvícené mamince už v 70 letech přišla tato jídla (salámy, vajíčkovej, vlašskej a hermelínovej salát, taky Rumsajz) jako smrtelně jedovatá a nikdy mi je nedovolila.
I dneska, když mám super depresi, jsem schopná si nechat v lahůdkách nasázet 3x5 dkg čehosi ála pochoutkovej salát, k tomu sofistikovaně 10 dkg choriza, měkkej chleba, nakládaný cibulky a jedu
Je fakt, že ve svém věku se z toho tedy 3 dny léčím, kam se hrabe kocovina.
|
Len |
|
(6.3.2017 18:37:36) Libiku, taky mam takovou maminku. Vzdy, kdyz jsem jela k babicce, tak jsem ji rikala - babi, uvar mi neco dobryho a nezdravyho, prosim Ted uz to zvladam sama, akorat tu nemam ty spravne obchody, ktere by to prodavaly a varit si porad sama pro sebe (protoze manzel by to nejedl a deti vubec) me nebavi. V CR bych vyjedla lahudkarstvi, moje oblibena kombinace je kremrole se zelnakem. Pripadne nejaky dobry salat s hodne majonezou s rohlikem, zajedeny opet kremroli nebo puncakem Uff, tecou mi sliny.
K tematu nic, na zdrave svacinky me ani deti neuzije
|
libik |
|
(6.3.2017 18:41:33) Len, já myslím, že když naházíš do misky, co dům dal a poleješ to majenézou, máš české lahůdkářství jako vyšité.
Na studentských mejdanech jsme tomu říkali sloní žrádlo.
České zákusky mě tedy opustily, mám ráda rakvičkové těsto, každoročně se marně snažím upéct(usušit) žloutkové těsto do vánočních formiček.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(6.3.2017 18:46:09) Sloní žrádlo je docela složitá pomazánka,dělá se do ní vařenej nálev.
|
libik |
|
(6.3.2017 18:51:42) To není možný, to by se to tak blbě nejmenovalo. Já dávám salám(nebo vegetariánskou variantu), nakládané okurky, zeleninu, kterou nutno spotřebit a majonézu (sojanézu), sůl, pepř, citron max.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(6.3.2017 18:54:23) Salám, cibuli a okurky umeleme na masovém strojku. Kečup, hořčici, olej, cukr a ocet povaříme za stálého míchání asi jednu minutu. Smícháme s namletým salámem a necháme vychladnout. Poté přidáme majolku ... Tak jsme dělaly sloní žrádlo na mejdany
|
Anni&Annika |
|
(6.3.2017 18:57:02) jezis inko...takovy recept nekde mam, nikdy jsem to nedelala...asi to prehodnotim
|
|
libik |
|
(6.3.2017 18:57:04) No tak zní to přiměřeně jedovatě a asi je to dobrý
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(6.3.2017 18:59:39) Výborný, už jsem to neměla 100 let.
|
Anni&Annika |
|
(6.3.2017 19:02:00) jedu si koupit cerstvy chleba...tenhle nejak pomalu taje... to se fakt neda cist. Pripadam si jak ten pes co na nem Pavlov zkousel ty reflexy...
|
|
|
|
Len |
|
(6.3.2017 18:58:26) Mnam! Ovsem salam asi nesezenu v potrebne kvalite. Jaky se tam dava?
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(6.3.2017 19:03:35) Něco jako junior nebo točeňák možná v nouzi šunkovvý.
|
Len |
|
(6.3.2017 19:09:37) Dik Hm, ten mekky salam bude problem.
|
libik |
|
(6.3.2017 19:12:42) tak v nejhorším ta šunka (a máme zdravou svačinku)
|
|
Len |
|
(6.3.2017 19:17:23) Pravda, Libiku. No, nejak to vymyslim, zni to opravdu strasne dobre. Nedavno jsem v zidovske sekci mistniho Tesca objevila v podstate pravy hanacky salat, prakticky na nem uz par tydnu ziju, tak bude zmena
|
daba+holčička |
|
(6.3.2017 20:01:13) hanácký je sterilované červené zelí + majonéza, to tam určitě máte
|
Len |
|
(6.3.2017 20:31:15) Dabo, ja vim, jenze ja jsem prasatko a touzim po tech hotovkach, co proste koupim a jim. Zide me dobre zasobuji, maji dost dobre veci.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(6.3.2017 20:36:37) Doma se to tak neudělá, jako to hospodský zelí.
|
|
|
|
|
Anni&Annika |
|
(6.3.2017 20:29:18) Len, nemate tam neco jako Fleischwurst? Z toho by to slo idealne...
|
Len |
|
(6.3.2017 20:34:07) Anni, z mekkych salamu me napada pouze ten italsky salam, kteremu ted nemuzu prijit na jmeno, ale mohl by tu byt. Nemecke salamy pouze tvrde, i kdyz pristi tyden je v Lidlu alpske tema a tam by neco byt mohlo. Fakt je, ze v Lidlu jsem to moc neprohledla, jestli tam neco takoveho nahodou nemaji. Zitra napravim. Uz jsem si mezitim udelala domaci majonezu
|
libik |
|
(6.3.2017 20:35:21) Mortadela?
|
Len |
|
(6.3.2017 20:43:57) Libiku, ano, diky
|
|
|
Anni&Annika |
|
(6.3.2017 20:43:46) Mortadelu maji snad vsude. Z te by to mohlo jit. Ale jestli mate bavorsky tyden, tak se priprav na ty otresne bile burty co se jedi bile. Ale priznam se, ze to mozna i chutna, jen jsem to nemela odvahu nikdy pozrit. Ale z nich to udelat nepujde. No kouni tam, uvidis...
|
Len |
|
(6.3.2017 20:47:51) Anni, ty bile burty maji porad. Budou specle, na ty se hodne tesim, na speku se zelim
|
Anni&Annika |
|
(6.3.2017 20:57:29) specle jsou dobre i se syrem a spekem...taky pekne opect.
Hele, jestli tam porad maji ty bile, to by taky mohli mit Fleischwurst. Ten by na to fakt byl idealni. Je to neco jako junior a taky za par kacek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Len |
|
(6.3.2017 18:53:42) Ovsem hermelin, vajicko, majoneza zni hodne dobre Chleba nastesti mam, pecu sama, musim si nastudovat nejake pomazanky, driv jsem je milovala, pak jsem dlouho nemela ten chleba, tak jsem odvykla.
|
libik |
|
(6.3.2017 19:01:23) Holky, vy mě dáváte..
Piju asi sedmý zeleninový koktejl dnes( a není to bloody mary)
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(6.3.2017 19:07:40) Já měla tofu s cizrnou a kokosovým mlékem. Abyste si nemyslely, že se tu cpu škvarkama a slonim žradlem.
|
|
|
|
libik |
|
(6.3.2017 18:58:20) Já mám (naštěstí asi) sýry zažitý v kategorii "to je drahý", takže jsem zvyklá je konzumovat jako člověk
Ale ochutnala bych, ne že ne
|
|
|
|
Len |
|
(6.3.2017 18:50:56) Libiku, momentalne nemam ani majonezu, u nas to jim jen ja a nejak na ni pri nakupu zapominam. Mame tu same klobasy (v Lidlu je tenhle tyden vychodoevropske tema), ale to me nejak nelaka. Asi si zitra udelam alespon vlasak a ty zelnaky. Na kremrole se sama nezmuzu. Chut na sladke me opousti jen pri zhorseni depky, tak doufam, ze navstevy ceskych cukraren zustanou mym potesenim
|
|
|
|
libik |
|
(6.3.2017 18:48:50) Valkýro, asi jsem masochista, přečetla jsem si maďarské výpečky 2x, úžo
Je fakt, že ve žravých rodinách převažují klasické formáty postav, ale zase třeba mí tcháni se nežinýrujou co do obsahu, ale jsou zvyklí jíst maloobjemově. A nikdy jídlo v žádném ohledu nehrotili. Pamatuju se, že před 100 lety mě tam manžel zavlekl neočekávaně na nedělní oběd s tím, že v takový den budou hory jídla. No to byl trapas. U tchánů byly rozmražený 3 miniaturní krabičky(pro 3 lidi) z minulých dní, 1x svíčková, 1x dušený maso s rýží a 1x nudle s mákem. Už nevím, kdo se se mnou rozdělil Já si nemyslím, že nějaký sádlo, není-li to denně, je zabiják. Akorát, že pochází ze zakázaného břehu a tam, když já už se dostanu, tak na množství nehledím.
|
|
|
|