zerat |
|
(16.12.2016 14:56:51) Košíčky dělávám coby historickou záležitost po mojí babičce vždycky z těsta na pracny - dělám ho pikantnější s roztlučeným hřebíčkem... a do košíčků dám vždycky višni naloženou v rumu a zastříkám ji krémem. Krémy dělávám dva - jeden trvanlivý, vanilkový z nad párou vařených (šlehaných) vajec a druhý je tedy moje srdcovka - svařené Pikao, máslo, troška rumu, nastrouhaná hořká čokoláda. Nakonec vše postříkám čokoládou a nahoru dám lentilku Bez těchto košíčků si snad moje rodina ani neumí představit Vánoce ;-)
|
zerat |
|
(18.12.2016 19:03:34) Danulu, promiň, k PC jsem se dostala až teď. Na jižní Moravě tomu těstu říkávali "medvědí tlapky" - 20 g másla, 20 g ml. cukru, 2 lžíce mléka, citronová kůra, 1 vejce, umletý hřebíček (cca 3 kusy), ml. skořice, 140 g mletých ořechů, 350g hladké mouky. Košíčky vymažu máslem, a potom udělám vždycky kuličku, kterou namočím do hladké mouky a vmáčknu do košíčku a dám péct. Letos jsem je ještě nepekla, tak Ti nepovím teplotu, ale budu je péct na cca 170°C a čas uvidím dle situace - u prvního plechu vždycky sleduji, poznačím si čas a další už jedu podle minutky. Pracné vcelku jsou, ale stojí za to
|
|
|