Sam01 |
|
(12.12.2016 17:28:27) Já bych do těch prodávaných těst nešla. Buhví co v tom je. A upřímně udělat to těsto je z celého procesu to nejmenší. Víc času ti zabere slepení a zdobení.
Liško, jak můžeš péct 23.12? Vždyť to cukroví se musí rozležet. A proč pečeš cukroví po vánocích?
Já jsem dopekla včera. Ještě příští týden udělám pár nepečeného a končím. Letos vůbec nestíhám.
|
Kafe |
|
(12.12.2016 17:39:39) Sam - rozležet se ani nestihne.
Po Vánocích znamená mezi svátky - do konce prázdnin je času dost a děti to sní.
|
Senedra |
|
(12.12.2016 18:11:58) No, já už několik let po sobě pravidelně začátkem prosince chytnu nějaký moribundus, takže stejně peču až těsně před vánoci. Letos se zadařilo také. Dneska večer jdu dělat těsta.
|
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(12.12.2016 17:51:51) U nás mají všichni nejradši čerstvý linecký a čerstvý rohlíčky. Rozležený to není ono. Rozležet dáváme jen perníky a oříškový jetelíčky a marokánky.
|
anemon |
|
(12.12.2016 18:35:48) Kopřivo - u nás taky víc chutná nerozležený👍
|
|
|
zvířevdíře |
|
(12.12.2016 17:55:44) Zdaleka ne všechny druhy se musí rozležet, třeba linecký se tuším doporučuje sníst do týdne, neboli začít tento víkend je dle mého zcela OK. A k původní otázce - koupila jsem kdysi dětem na vykrajování linecký tušim z Alberta a chuťově bylo v pořádku, složení nevim. Nebála bych se toho a narozdíl od ostatních si nemyslim, že by se těsto dělalo samo - musí se nakoupit suroviny, v horším případě namlít, odvážit, smíchat, odležet v lednici a pak uklidit zbytky mouky atd. koupený tedy čas rozhodně ušetří.
|
Sam01 |
|
(12.12.2016 17:58:01) Je,ale rozdíl jestli je použité máslo nebo nějaký tuk, jestli je tam citronová kůra,vanilkové lusk atd. V kupovaném těstě určitě díky ceně není to co si dá člověk doma.
|
|
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(12.12.2016 18:40:02) Zvlhlý cukroví nesnáším a myslím, že to tu psala i Angrešt, že už tam začínají rozkládací a kazící se procesy. Takže já můžu péct vklidu i 21.12.
|
Stáňa * |
|
(12.12.2016 20:12:18) Mám dovolenou od 21. a pak teprve najedu na pečení. Zatím mám perníčky, které určitě do Vánoc sníme, a pudingové banánky, které nejspíš sníme teď v neděli.
Rodině by to asi bylo jedno, mně ale "rozleželé" cukroví nechutná
|
|
|
anemon |
|
(12.12.2016 18:44:15) Sam - proč ne?
Co upeču, to obratem děti snědí, čerstvé, o rozležené nestojí. Taky plánuju mezi svátky další várku perníčků, bude čas na zdobení👍
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(12.12.2016 18:49:13) U nás taky, nejvíc čerstvé, pak už to nikdo nechce.
|
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(12.12.2016 20:06:50) Mně uplácání těsta připadá ten největší opruz. Nadělá se s tím, než jsem je začala dělat v pekárně, nesnášela jsem to. Upéct to a slepit už mě baví.
|
Yuki 00,03,07 |
|
(12.12.2016 21:15:55) já hnětu těsta v robotu, pak jen domačkám, ale už se mi to nepatlá na ruky, to fakt nesnáším.
Robot mi z toho neudělá tu hladkou hroudu, ale jinak všechno, takže to pak splácám sama, než navážíme jedno těsto, je to uhnětený, včera jsem s nejmladším dělali těsta, 6 těst, od začátku do uklizení (teda s namletýma ořechama a přinesenýma surovinama až do kuchyně) to nebylo moc přes půl hodiny
|
|
|
|