Viola |
![](/g/b.gif) |
(30.9.2016 2:16:24) Dostala jsem (ze zahraničí) sáček s cca 20-ti vanilkovými lusky, které jsou ale tlusté, nescvrklé. Co s tím? Sušit se je bojím, aby pomalým sušením v místnosti nevyvoněly či nezplesnivěly, do sušičky na ovoce zas abych je nepřepálila. Můžu je dát neuschlé do velké (klasická od okurek) zavíčkované lahve s cukrem, nezplesniví? Jak je dlouhodobě uchovat, aby se nezničily a mohla jsem je odebírat a zpracovávat postupně?
|
3.10omega316 | ![](/g/icon/famis10_1.gif)
![](/g/b.gif) |
(30.9.2016 8:26:34) Nevím jakou máš sušičku, u lepší sušičky by snad pomohla regulace teploty a u horší (tu mám já)... bych dala lusky na úplně nejvyšší patro, které normálně ani nepoužívám, tam by se rozhodně nespálily. Nebo do trouby na 30?
V lahvi bych řekla že zplesniví ještě rychleji než volným sušením v místnosti.
|
Točená vanilková | ![](/g/icon/is_40.jpg)
![](/g/b.gif) |
(30.9.2016 11:12:57) Já tedy mám tu zkušenost, že sušený vanilkový lusk je na nic. Zrníčka se dají vydolovat jen z toho čerstvého, proto se taky prodávají ve skleněných "zkumavkách", aby nevyschly. Když koupím zkumavku se dvěma, často se mi stane, že použiju jeden a ten druhý mi mezitím vychne, aniž by zplesnivěl. A créme brulée, nebo panacottu dělám z čerstvého, ten sušený tak akorát zastrčím do dózy s cukrem, aby mi ho provoněl.
|
|
|
Ráchel, 3 děti | ![](/g/icon/1066101819_1.jpeg)
![](/g/b.gif) |
(30.9.2016 16:42:48) rozkrojit, naložit do bílého rumu a udělat si tak luxusní vanilkový extrakt.
|
|
|