| Vaitea | 
 |
(31.8.2016 9:46:55) libiku, vidíš a já dávám do už "neklokotající", tedy prošlé vrem, ale už jen horké. Nezdrcla se mi nikdy. A dávám ji teda "odraženou", ne ledovou z lednice. Jo a dávám sladkou, jen trochu, na zjemnění. Dokyseluju citronovou šťávou, po lžíci. A taky do teplé omáčky, ale ne vroucí. Hodně úspěchu, ať je to "majstrštyk"
|
| libik | 
 |
(31.8.2016 9:58:01) No, uvidím, vařím po dlouhé době, jinak obvykle to taky vrazím do papińáku, ale tentokrát jsem pekla (a změkla, chválím hovězí kýtu z Alberta - gastrosnobové nechť nečtou, jsem chudá )
Horší je, že dělám vegetariánskou a masovou verzi, takže 2 základy. Ještě bude vývar, polévka z červené čočky a kari, mrkvový dort, štrůdl.., no ty bláho, i když vařím celou noc, neměla bych se zapéct na Rodině
|
| Vaitea | 
 |
(31.8.2016 10:11:51) libiku, já dělám běžně svíčkovou z "péra" " podplečí, jedná se o část, která se nachází na plecí. Podplečí, označované také jako „péro“, je přední část hovězího hřbetu za krkem navazující na vysoký roštěnec. Strukturou i vzhledem připomíná vysoký roštěnec. Podplečí je vhodné nejen k dušení a pečení, ale také k pošírování (vaření ve vodě při nízké teplotě)."
A je vynikající, a za třetinu ceny.
|
| Vaitea | 
 |
(31.8.2016 10:25:56) cairo, proto jsem to tam napsala. když mi před lety náš pan řezník nabízel na svíčkovou péro, taky jsem byla v rozpacích. "A nechcete na tu svíčkovou péro? Mám tady takový pěkný"
|
|
|
|
|
|