| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak stoprocentně nesrazit smetanu ve svíčkové?

 Celkem 17 názorů.
 libik 


Téma: Jak stoprocentně nesrazit smetanu ve svíčkové? 

(31.8.2016 9:35:50)
Dneska vařím za národní tým, tak chci mít jistotu:)

Rutinně to dělám tak, že dávám do klokotající omáčky a myslím, že mi to potvrdili i Kluci v akci. Ale přesto se někdy "zadaří"

Jak vy?~x~
 libik 


Re: Jak stoprocentně nesrazit smetanu ve svíčkové? 

(31.8.2016 9:46:59)
takže pomalinku odraženou, zředěnou mlíkem, do vroucí, super..~x~
 achje 


Re: Jak stoprocentně nesrazit smetanu ve svíčkové? 

(31.8.2016 15:41:02)
uz asi pozde, ale smetanu jak sladkou tak kysanou pridavam tak, ze si odeberu do hrnku omacku, pridam do ni smetanu, zamicham a vratim zpatky do hrnce. kdyby neco, zkazim jen kousek omacky.
delam to tak vzdycky, kdyz pridavam neco do varene tekutiny. stejne tak i mouku
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Jak stoprocentně nesrazit smetanu ve svíčkové? 

(31.8.2016 9:39:20)
Asi záleží na tom, jak ji děláš...
Já v papiňáku uvařím maso a zeleninu, obojí vyndám. Zeleninu rozmixuji s vývarem - při mixování trochu vychledne, pak vmíchám smetanu a pak přivedu do varu. Nezdrcla se mi nikdy ~d~
 Vaitea 


Re: Jak stoprocentně nesrazit smetanu ve svíčkové? 

(31.8.2016 9:46:55)
libiku,
vidíš a já dávám do už "neklokotající", tedy prošlé vrem, ale už jen horké.
Nezdrcla se mi nikdy. A dávám ji teda "odraženou", ne ledovou z lednice.
Jo a dávám sladkou, jen trochu, na zjemnění.
Dokyseluju citronovou šťávou, po lžíci. A taky do teplé omáčky, ale ne vroucí.
Hodně úspěchu, ať je to "majstrštyk" ~x~
 libik 


Re: Jak stoprocentně nesrazit smetanu ve svíčkové? 

(31.8.2016 9:58:01)
No, uvidím, vařím po dlouhé době, jinak obvykle to taky vrazím do papińáku, ale tentokrát jsem pekla (a změkla, chválím hovězí kýtu z Alberta - gastrosnobové nechť nečtou, jsem chudá~t~)

Horší je, že dělám vegetariánskou a masovou verzi, takže 2 základy.
Ještě bude vývar, polévka z červené čočky a kari, mrkvový dort, štrůdl.., no ty bláho, i když vařím celou noc, neměla bych se zapéct na Rodině~t~
 Vaitea 


Re: Jak stoprocentně nesrazit smetanu ve svíčkové? 

(31.8.2016 10:11:51)
libiku,
já dělám běžně svíčkovou z "péra"
" podplečí, jedná se o část, která se nachází na plecí. Podplečí, označované také jako „péro“, je přední část hovězího hřbetu za krkem navazující na vysoký roštěnec. Strukturou i vzhledem připomíná vysoký roštěnec. Podplečí je vhodné nejen k dušení a pečení, ale také k pošírování (vaření ve vodě při nízké teplotě)."

A je vynikající, a za třetinu ceny.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Jak stoprocentně nesrazit smetanu ve svíčkové? 

(31.8.2016 10:22:27)
Ty woe - a já si lámu hlavu "z péra" z čeho to je, co to doma jíte... ~t~~t~~t~~t~~t~
 Vaitea 


Re: Jak stoprocentně nesrazit smetanu ve svíčkové? 

(31.8.2016 10:25:56)
cairo,
proto jsem to tam napsala.
když mi před lety náš pan řezník nabízel na svíčkovou péro, taky jsem byla v rozpacích.
"A nechcete na tu svíčkovou péro? Mám tady takový pěkný"
 Zuza + 2 


Re: Jak stoprocentně nesrazit smetanu ve svíčkové? 

(31.8.2016 9:54:51)
Asi taky záleží na smetaně...na kurzu vaření nám chválili smetanu z Kunína, že se nesráží ani v omáčkách, kde je víno, citŕón...
 libik 


Re: Jak stoprocentně nesrazit smetanu ve svíčkové? 

(31.8.2016 9:59:08)
Tak to už asi nevychytám.

Jo ještě knedlíky, ani nevím, jestli jsem na ně někdy četla nějaký recept.
 Persepolis 


Re: Jak stoprocentně nesrazit smetanu ve svíčkové? 

(31.8.2016 10:06:29)
Ke svíčkové jsou dobré karlovarské knedlíky.
Suroviny na 4 porce karlovarského knedlíku:

250 g starších žemlí
čtvrt litru mléka
2 vaječné žloutky
sůl
muškátový oříšek
20 g másla
40 g hrubé mouky
2 vaječné bílky na (ušleháme z nich sníh)
Příprava karlovarských knedlíků: asi 45 minut

Housky nakrájíme na kostky. „Pochopitelně, kdo chce, může použít veku nebo třeba toustový chleba,“ poznamenal v pořadu Kluci v akci kuchař Ondřej Slanina, aby se televizní diváci neomezovali jen na pekařské housky.
Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků budeme dělat sníh, který suroviny pro výrobu karlovarského knedlíku pěkně spojí a odlehčí. Vaječné žloutky rozmícháme v míse s mlékem a ochutíme na špičku nože muškátovým oříškem. Přidáme sůl, nakrájené housky a rozpuštěné máslo. Promícháme a zasypeme hrubou moukou. V závěru přidáme ušlehaný sníh z bílků. Zamícháme ho však jen zlehka, chceme, aby zajistil nadýchanost karlovarských knedlíků.
Vodu v hrnci přivedeme k varu a osolíme. Z těsta odebíráme kousky, z nichž uděláme koule a vkládáme do hrnce. Karlovarské knedlíky vaříme 10 až 15 minut.

Já dávám smetanu až do vychladlé svíčkové.
 holka anonymka 


Re: Jak stoprocentně nesrazit smetanu ve svíčkové? 

(31.8.2016 10:47:18)
u nás děláme knedlík takto:

1/3 dcl vody
1 vejce
lžička soli
hrubá mouka (dokud se těsto při míchání nepřestane lepit na stěny mísy)
1 prášek do pečiva
bílé pečivo na kostky

uválí se knedlíky a vaří cca 20 min. ve vroucí vodě.

Když se mi nechce válet knedlíky, odkrajuji lžící kousky - noky - a dávám do vroucí vody na cca 5 minut. To pak ale těsto dělám o trošičku řidší.
 angrešt 


Re: Jak stoprocentně nesrazit smetanu ve svíčkové? 

(31.8.2016 10:04:47)
Odebrat naběračku omáčky, tu promíchat se smetanou a pak vlít zpět do kastrolu a rozmíchat.
 Lefff 


Re: Jak stoprocentně nesrazit smetanu ve svíčkové? 

(31.8.2016 12:41:30)
Smetanu ohřeju, než ji přidám do omáčky (nebo do zelňačky). Pak se mi nesrazí.
 Simeona+3 


Re: Jak stoprocentně nesrazit smetanu ve svíčkové? 

(31.8.2016 15:32:10)
Nikdy se mi jeste nepovedlo omacku srazit. Pecu maso na zelenine, upecene vyndam, zeleninu rozmixuju a pridam smetanu na slehani, privedu k varu, vypinam. Vetsinou jeste redim mlikem.
 libik 


Re: Jak stoprocentně nesrazit smetanu ve svíčkové? 

(31.8.2016 15:51:55)
Takže postupně vyzkouším všechny tipy, jelikož mi to dopadlo 50:50. ta masová (pro nejváženějšího hosta) byla luxusní, vegetariánská pro dcerku horší (ale stalo se až, když jsem ji neopatrně přihřívala, měla jsem ji nechat).

Nicméně je to za mnou, bylo to příjemné, od zítřka jedu zase kuskus a podobná nevysilující jídla~;)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.