Mikeš+ 3 holky |
|
(20.8.2016 8:07:02) Babičky ale neměly k dispozici mrazáky a mlýnky, taky asi špatně viděly nebo to tak neprožívaly. Když se u nás skladoval na zahradě vypěstovaný mák ve sklenici nebo krabici, velmi často se v něm časem objevily "pavučinky", protože se vylíhly larvy čehosi, asi nějakého zavíječe. Když všechen namele a nastrká do mrazáku, bude mít jistotu, že se mu nic nestane a navíc bude připraven k okamžité spotřebě bez tahání a čištění mlýnku kvůli každé buchtě a nudlím s mákem. Ano, jde to, mletý mák mívám často v mrazáku a po rozmrazení není cítit žádná změna v chuti, navíc je rozmražen okamžitě.
|
Simeona+3 |
|
(20.8.2016 8:21:57) Dekuju. Mlynek si totiz musim pujcit a delat to kvuli kazde hrstce se mi nechce...
|
magrata1 |
|
(20.8.2016 9:56:39) Já bych si ho buď koupila nebo při zapůjčení namlela množství třeba na měsíc a dala do mrazáku, všechno bych rozhodně nemrazila.
|
|
|
magrata1 |
|
(20.8.2016 9:55:07) Mletý mák, stejně jako ořechy, rychle žluke. V mrazáku sice ne, ale tam to zas znehodnotí i ledový vzduch- vysušuje. Nejlepší je skladovat v látkovém pytlíku, jak již bylo řečeno. Na chladnějším, temném místě. Mlýnky už byly v pravěku, nevím, proč by je neměly naše babičky.
|
|
|