Lou+3 |
|
(16.8.2016 2:44:58) Co s turinem ve vetsim množství?
|
Lída+2 |
|
(16.8.2016 10:35:39) No asi bych to uskladnila, jako řepu.
A jako když to najdeš. My to třeba rádi místo brambor , přijde mi to chutnější. Na kaši půl na půl s bramborama.
A k pstruhovi už pomalu nic jiného , když je nemíváme.
a nejlíp se o tom vyjádřil starší syn: " kde se ta plodina posledních 15let flákala, mohli jsme to jíst dávno..."
|
Lou+3 |
|
(16.8.2016 11:56:14) No prave. Jsme se prestehovali do AMeriky a tady je turin mnohem levnejsi, nez brambory. A nejak takove ty obycejne rychle recepty nemuzu najit. Takove to zakladni, jednoduche, obycejne pouziti. Brambory jsou to asi 3x drazsi, nez turin, takze to vidim na turinovy rok.
|
Lída+2 |
|
(16.8.2016 12:15:13) Já ten tuřín místo brambor nevařím, ale peču s bylinkama v troubě. zjistila jsem, že neoloupaný je lepší než oloupaný, jako by v té šlupce bylo něco lepšího....
A jinak poznání: víc se tím zasytíš.... takže i moji puber. žrouti toho nepotřebují k jídlu tolik.
A už ti lovím recepty, které jsem kdysi objevila: http://www.apetitonline.cz/recepty/4811-peceny-turin-s-parmazanem.html
http://www.mlsanicko.cz/turinove-placky/
http://recepty.vareni.cz/zapeceny-turin-s-mrkvi/
http://recepty.vareni.cz/marocka-dusena-zelenina/
|
Lou+3 |
|
(16.8.2016 16:12:30) Turin s mrkvi jsem varila a musela jsem ho pak za trest všechen snist, ze mi ho bylo lito vyhodit.
Ale placky vypadaji dobře.
Sakra, fakt nechapu, proc to tady prodavaji v tak velkem. A to je prosim fracouzska Amerika, Kanada, kde by mohli mit trochu smyslu pro evropskou kuchyn.
Nemaj, je to tu snad ještě horsi, nez v US.
|
|
|
|
neznámá |
|
(16.8.2016 16:24:54) Můj chlap zas na tuřínovou polévku pronesl cosi o koncentráku (je to nepublikovatelný) . Zkusím ho upéct, uvidím.
|
|
|
dragoswoman |
|
(16.8.2016 12:39:23) Já se budu opakovat, ale musím sem vnutit moji oblíbenou polívku http://nuselskakuchta.blogspot.cz/2015/04/co-s-turinem-slezke-kvaky-prece.html
|
achje |
|
(16.8.2016 15:29:04) tyjo, to bych se snad z te ameriky vratila do cech. nemit na brambory a ladovat rodinu turinem.
jinak zminovana polevka ala nuselska kuchta...zlakana fotkama a lakavym popisem receptu jsem vzykousela. nic moc. proste kedlubna.
|
Lída+2 |
|
(18.8.2016 6:05:38) achje, jedla jsi to někdy?
Mě osobně by to nevadilo a rodina naše by to přežila.....mě naopak vadí, že tuřín najdu v zelenině, sem tam,......
A jako kedlub to teda nechutná.....jak tu někdo zmiňoval.
....jo tepelně nezpracované spíš ředkev, bílou....
|
achje |
|
(20.8.2016 16:20:40) no jasne, ze jedla. a uz nemusim
|
|
|
|
|
|