Emko+2 cácorky |
|
(11.7.2016 16:22:06) Prosím vás o radu - dostala jsem zmrzlinovač a pustila se výroby domácí zmrzliny. Vše jsem dělala podle receptu, když zmrzka houstla, byla výborná, ale trochu víc tekutá - kopeček bych z ní neudělala. Dala jsem ji do misky a do mrazáku. Teď je sice stále výborná chutí, ale má v sobě ledové krystalky a není to prostě ono. Kde jsem udělala chybu? Zmrzka je z mléka a smetany, jahodová s malinami. Děkuji!
|
angrešt |
|
(11.7.2016 16:32:16) Chybí v ní žloutky, ty emulgují a brání vzniku krystalků.
|
neznámá |
|
(11.7.2016 16:33:38) Nebo trošku alkoholu.
|
angrešt |
|
(11.7.2016 16:35:21) Jo, to máš pravdu.
|
|
|
Lexi. |
|
(11.7.2016 16:39:00) Je ze zdravotního důvodu dobré, dávat do domácí zmrzliny syrové žloutky? Salmonela a tak.
|
angrešt |
|
(11.7.2016 16:43:37) Syrové ne, tepelně se upravují - mám na webu recepty na zmrzlinu a podrobně to tam popisuju.
http://www.celorocnikucharka.cz/recipe/show?id=89 http://www.celorocnikucharka.cz/recipe/show?id=31
|
Lexi. |
|
(11.7.2016 16:49:39) díky za odkaz
|
|
|
|
Emko+2 cácorky |
|
(11.7.2016 16:59:46) žloutky jsem tam dávala - 4 Když ji nechám povolit, stejně tam ty kousky jsou
|
angrešt |
|
(11.7.2016 17:03:57) Tak jestli moc neroztála ve zmrzlinovači předtím, než šla do mrazáku? Navíc teda i z té zmrzlinovačové by měl jít udělat kopeček, sice takový trochu chřapatý a tající, ale držící. Tak jeslti nebyl málo chlazený zmrzlinvoač.
|
Emko+2 cácorky |
|
(11.7.2016 17:10:28) Zmrzlinovač byl v mrazáku asi tři dny - než se našel čas se do toho pustit. Po vymíchání jsme jí hned přendala. Tak to asi bylo brzo. Budu muset míchat trochu dýl. U okrajů byla zmrzka luxusní, u středu hustá, ale tekutá. Děkuji za radu!!
|
angrešt |
|
(11.7.2016 17:17:52) Aha, tak to možná nebyla hotová. Mně se udělá v celé nádobě zmrzlinovače taková, jaká je na fotkách (růžová je trochu otátá, déle jsme ji aranžovala )
|
Anni&Annika |
|
(11.7.2016 18:38:28) angrest...chci se zeptat...minuly tyden jsem hodila do mixeru zmrazene jahody a udelala se mi nadherna zmrzlina /konzistence, vsechno o.k., pridavala jsem jen trochu cukru z cukrove trtiny, zmrzlina byla proste nejen na oko, ale i chuti vyborna/...kdybych do toho dala jeste Schmand nebo Creme Fresh...udela se smetanova zmrzlina, nebo ztrati tu konzistenci?
|
angrešt |
|
(11.7.2016 18:45:01) Anni, my do téhle zmrzliny dávávali buď sladkou smetanu, nebo salko. schmand (což je pokud vím zakysaná smetana) jsem nikdy nezkoušela, nevidím důvod, proč by to nemělo jít. Tu smetanu jsme tam jen pomalu přilévali tou dírkou ve víčku mixéru a včas přestali, když se to přežene, tak to řídne.
|
angrešt |
|
(11.7.2016 19:17:53) Jediný, na do bacha, ať se Ti zmrzlé ovoce neprostřelí mixérem. Známé se to stalo.
|
Puma |
|
(11.7.2016 19:19:11) Jak to myslíš?
|
angrešt |
|
(11.7.2016 21:43:22) Tak, jak to píšu - jak se v mixéru roztočí ty zmrzlé jahody/ostružiny/kusy banánu..., tak při naražení do stěny mixéru na nějakém nešťastném místě to může pěkně rupnout, to zmrzlé ovoce je tvrdé a působí jak kamínek. Mám pocit, že před lety o podobném roztřísknutí mixéru zmrzlým ovocem psal někdo u Cuketky.
|
Anni&Annika |
|
(11.7.2016 21:48:41) agrest...ja to melu postupne /s castyma pauzama/ a pomalu.... zatim se mi nic nerozbilo.
|
|
Puma |
|
(11.7.2016 22:05:06) To je něco! Měla jsem slepou důvěru.
|
|
|
|
|
|
Puma |
|
(11.7.2016 18:52:17) Já to dělám a je to dobrý. Dávám kokosový krém, smetanu nebo zakysanou smetanu.
|
|
Len |
|
(11.7.2016 18:54:21) Ja davam k ovoci jogurt nebo creme fresh, je vyborna. Ale neskladuju teda, jen udelam a snime.
|
|
|
|
|
|
Fren |
|
(11.7.2016 17:04:33) co jsem tak četla o domácí zmrzlině,tak nikdy nemůžeš čekat výsledek - hmotu,totožnou jako s tou kupovanou;podobně jako ty vyjádřilo takto rozpaky už hodně žen,no holt domácí je domácí,nikoli kupované
|
Emko+2 cácorky |
|
(11.7.2016 17:12:54) Tak já se těšila na kvalitní domácí smetanovou dobrotu... Ale musím říct, že ta domácí chutná opravdu skvěle. Když jsem užírala při výrobě. I teď je dobrá až na ty kousky. Musím to vypilovat
|
|
|
|
|
kysnutá knedla |
|
(11.7.2016 17:48:33) Holky, ja počujem/vidím výraz "domáca zmrzlina" a kostlivec v našej skrini sa hneď naliehavo ozýva...
Máme zmrzlinovač už asi 3 roky, a zmrzlinu sme na ňom robili možno 5x...? Výsledok síce úžasný (konzistencia dokonalá, jemne krémová), ale akonáhle u nás nejaký spotrebič zašijem, nechce sa mi ho vyberať a nakoniec skončíme u kupovanej.
Uvažujem o jeho predaji (bol dosť drahý), len neviem či neoľutujem, lebo je jasné, že by som musela ísť prudko pod cenu... Neviete ako sa to berie u spotrebičov? U oblečenia čo nemáme aspoň rok na sebe, tak by malo putovať prečo, a čo s takým zrmzlinovačom...?
|
|
|