| Mysterious | 
 |
(23.6.2016 11:28:07) Manžel po mně chce uvařit toto: http://www.labuznik.cz/recept/tatranske-kure/
Mně to připadá, jako když pejsek s kočičkou dělali dort. Bramboráky, kuře, kapie, česnek, eidam, pórek, niva, anglická slanina, žampiony. Spousta práce, spousta surovin, a výsledný efekt se obávám, že bude bolení břicha.
Je to fakt dobré nebo mi z toho vyjde hatlámo - patlámo?
|
| Citronove koliesko | 
 |
(23.6.2016 11:50:39) Uff, ťažko mi je už len pri pohľade na suroviny.  Zaujímalo by ma kto tomu dal názov tatranské kura? V tatranskom recepte by som čakala minimum ingrediencií a možno nejaký "drsný, vysokohorský" nápad.
|
| Len | 
 |
(23.6.2016 12:18:24) No, to je asi stejna zahada jako proc se anglicka slanina jmenuje anglicka
|
| Citronove koliesko | 
 |
(23.6.2016 12:36:40) A ja ze to je odvodene od anglickych ranajok (pasiky slaniny) a ono to tak nie je?
|
| Len | 
 |
(23.6.2016 13:31:50) Koliesko, mozna jo, ale pojmenoval to nekdo, kdo to nikdy nejedl a nevidel, jak ta slanina (spis spek) vypada.
|
|
|
| Anni&Annika | 
 |
(23.6.2016 13:41:58) Len..ja myslela ze to nekdo pojmenoval po anglickem vyrazu speku...Bacon. A jelikoz je anglicka slanina taky takova, tak at to nezni moc anglicky, nenazvali to bacon, ale anglicka slanina.
|
| Len | 
 |
(23.6.2016 13:52:46) Ani, nevim Ja si jen pamatuju, jak jsem byla v soku, kdyz jsem poprve videla a jedla pravou anglickou slaninu/spek. A manzel zase u ceskeho pultu s uzeninami
|
| Anni&Annika | 
 |
(23.6.2016 14:17:38) Len..no jo...to ja pravou jeste asi nejedla. Ja jim jen tu po hotelech. Pekne vypecenou s michanyma vajickama. A i tady v Nemecku to co clovek po tech hotelech ji, nazyvaji bacon a hodne mi to tu anglickou slaninu pripomina
|
|
|
|
|
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 
 |
(23.6.2016 12:13:13) no jako jídlo v hospodě to chápu - zbylo pár bramboráčků, zbyla "čína", schovám to pod sýr... něco jako koloběh masa v páralově profesionální ženě
|
|
| Černá kronika | 
 |
(23.6.2016 13:27:11) V restauraci to bývá pod názvem "kuřecí směs s bramboráčky" a nebývá to tedy dohromady zapékaný, ale normálně podávaný kopeček kuřecí směsi a vedle křupavý bramboráčky. Je to dobrý, o to žádná. Nevím, jestli tam bývají všechny tyhle ingredience, ale asi paprika, žampiony a pórek ano, cibule jsem si nikdy nevšimla. Jo a já bych neuměla vykostit to kuře, to by mi přišla největší piplačka. Asi bych si počkala v akci na stehenní řízky a udělala to z toho. Něco podobnýho je katův šleh s bramboráčky. Slaninu a nivu bych tam vůbec nedávala.
|
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 
 |
(23.6.2016 13:47:55) To mám ráda. No, ale pokud se to zapeče, tak bramboráčky rozhodně nebudou křupavé.
|
| Černá kronika | 
 |
(23.6.2016 14:34:37) No právě. Já bych to nezapékala. Chuť lepší nebude a naopak bude jen víc práce a nádobí.
|
|
|
| Mysterious | 
 |
(23.6.2016 15:28:59) Manžel právě našel zapékací misky a vzpomněl si, že někde jedl toto, tak aktivně našel i recept. Ovšem piplat se s bramboráčkama a pak je zkazit tím, že na ně naliju kuřecí směs, čímž se rozpatlaj, a ještě to zapeču s nivou, to se mi fakt nechce.
|
| Girili | 
 |
(23.6.2016 23:00:21) Vzdyt v receptu zadna niva neni. Zbytek mi prijde vcelku kombinovatelnej, i kdyz tedy kazdy den bych to jist nemusela. A ty bramboracky rozhodne zvlast.
|
| Citronove koliesko | 
 |
(24.6.2016 13:38:37) "...česnek, eidam, pórek, niva, anglická slanina, atď..."
|
|
|
|
|
| Anni&Annika | 
 |
(23.6.2016 13:44:23) jinak reda co se tyce te smesi, tak je to takova hospodska klasika. Ja osoben bych to nezapekala. Jak tu nekdo psal...zbyla cina, zbyly bramboracky, syr, tak to cele zapecem.
|
| *Kate | 
 |
(23.6.2016 15:46:35) Prostě kdysi se asi zamyslel nějaký šikula v jakesi provozovně, tipuji na II.cenovou kategorii, v období rozvinuteho socialismu. Samozřejmě kdesi v Tatrách.
|
| *Kate | 
 |
(23.6.2016 15:49:41) Jinak - vlastním výpravnou publikaci Slovenska kuchyně, a kromě skvělých tradičních receptu jsou tam i podobne skvosty.
|
|
|
|
|