Gab1 |
|
(16.5.2016 10:24:44) Děláte si někdo doma naklíčenou čočku, mungo a další ...? Které klíčky máte nejraději?
Podělte se prosím jak na to a hlavně čemu se vyvarovat.
Zachutnalo mi naklíčenému mungo, ale ne vždy jsou tyto věci v obchodě čerstvé tak proč to nezkusit...
Děkuji za inspiraci
|
Nikaia+08+10 |
|
(16.5.2016 10:31:58) Tak já klíčím mungo, čočku a pohanku. Po různých pokusech jsem skončila u obyčejné průhledné plastové krabičky jako na svačinu. Mám zhruba litrovou, obdélníkovou. Nejprve tam dám asi tolik suchých luštěnin, aby se pokrylo dno (z toho je pak množství, které stihneme sníst). Propláchnu a pak natočím vodu a nechám třeba přes noc bobtnat. Pak to sliji, propláchnu, zavřu a otočím vzhůru nohama, takže mi vznikne jakoby skleníček, a do jednoho rohu strčím párátko, aby víčko zůstalo pootevřené. Tak asi ráno a večer propláchnu a když se mi zdají klíčky dost dlouhé (delší než je délka zrníčka), tak je buď sním, nebo dám do ledničky, tak dva dny vydrží. Nesmí ani uschnout, ani zplesnivět.
|
Gab1 |
|
(16.5.2016 10:48:47)
|
|
|
simiki+koťátko 03/07 |
|
(16.5.2016 10:40:30) Já dělám tedy jednodušeji, prostě to hodím na napařovač na knedlíky, takové to sítko, ponořím do mističky s vodou, a ráno večer propláchnu, ať je to čerstvé, a zobeme :) mungo vede, to je jasné :)
|
Gab1 |
|
(16.5.2016 10:48:06) A jak dlouho to mungo asi trva?
|
simiki+koťátko 03/07 |
|
(16.5.2016 10:57:11) Teoreticky přes den a půl, ale my to zobeme celkem brzy, jsme dvě mungová sarančata doma :) chutná to jako oříšky, tak se tomu dá těžko odolat :)
|
|
|
|
TiNiWiNi |
|
(16.5.2016 12:46:03) Tu a tam nakličuji doma, návod jsem našla na netu. Moje poslední jídlo byla "pučálka" - naklíčený hrách osmažený na másle. To bylo!!!!
|
|
holka anonymka |
|
(17.5.2016 8:18:25) naklíčuji jen mungo. Jednou jsem koupila naklíčené, po ochutnání kupuji mungo neklíčené a klíčím doma Klíčím jen po troškách, protože větší množství nesním a pak překlíčí a zhořkne. Takže jen trošku nasypu do mističky, zaleju vodou (mungo ponořené) a nechám přes noc. Ráno propláchnu a vody dám už jen na dno. Odpoledne znovu propláchnu a pak už baštím
|
Gab1 |
|
(17.5.2016 13:12:52)
|
|
|
|