Vojtami56 |
|
(21.4.2016 12:08:57) Ahoj všem, koupila jsem si chlorellu vulgaris s dobrým pocitem, že něco udělám pro své zdraví. Ovšem ještě týž den jsem se na internetu ve snaze si o tom něco přečíst, dočetla o tom, že jelikož chlorella má schopnost na sebe vázat toxiny a těžké kovy,záleží na tom kde tu chlorellu ""sebrali"" , protože váže toxiny a těžké kovy i z vod kde se nachází. Doslova tam bylo napsané, že do těla můžeme z chlorelly taky nevědomky soukat chemikálie a kovy. Nevím zda tomu věřit, ale že by byly všechny vody křištálově čisté bez chemie a kovů se mi taky moc nechce věřit. Myslíte, že je na tom něco pravdy, že se do těla pomocí chlorelly která byla v kontaminovaných vodách může dostat i jedy místo kýženého prospěšného účinku pro naše tělo? Díky za radu
|
Evanek |
|
(21.4.2016 13:49:29) Pořídila jsem si ji se stejným nápadem- udělat pro sebe něco zdravého. Na mě však fungovala tak brutálně - průjmy a ž málem dehydratace. Takže kdo chce - daruji
|
|
Dooly. |
|
(21.4.2016 18:23:12) To netuším,ale já měla nějakou super dráhou značkovou od vyzivove poradkyně a hrozně jsem po ní probírala. 3 kg během14 dní. Poradkyně tvrdila,že ti není možné,tak jsem to nasadila znovu a zase...
|
Inaaa |
|
(21.4.2016 19:12:41) Už jsem četla propagaci třeboňské, prostě české, zatímco cizina prý hrůza.
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(21.4.2016 19:57:22) Já mám taky sladkovodní - český výrobce virde. Mně teda pomáhá a není to placebo. Předloni jsem marodila 12 x za rok. Beru tohle a všichni kolem mě smrkají a prskají a já mám max den dva bolest v krku a kýchám a pak už dobrý a nemusím brát žádné léky!
|
magrata1 |
|
(22.4.2016 7:24:20) Chlorella je vždy sladkovodní. Ovšem ta, která se pěstuje víc na jih, než je ČR, má víc chlorofilu, protože ten se tvoří slunečním svitem. Já beru na střídačku vulgaris (starý název pyrenoidosa) a sorokinianu. Vulgaris víc prošťouchne střeva- má hrubší vlákninu. Sorokiniana má jemnější vlákninu a je dobře vstřebatelná už v žaludku. Hlavní rozdíl je mezi způsobem výroby, jestli je nahřívaná, drcená nebo jinak narušená. Má totž pevnou vlákninnou buněčnou stěnu, kdyby nebyla narušena, projde traktem bez užitku- vyjde prakticky ve stejném stavu, jako vešla.
|
|
|
|
|
tante | •
|
(22.4.2016 21:45:51) Jsem už zase tak trochu z oboru. U chlorelly záleží především na technologii sušení. Pěstuje se vždycky v kulturách, ale v Číně apod ji suší na slunci, čímž se kontaminuje ne těžkými kovy, ale hlavně plísněmi. Také musí být zpracována technologií, která rozbíjí buněčné stěny, jinak si kupuješ jen hodně drahou vlákninu. Dobře zpracovaná chlorella je dobrý výživový doplněk, ale zázraky nečekej. Vybírat podle výrobce a technologie, asijské nebrat.
|
|
|