| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Večeře pro malíře

 Celkem 30 názorů.
 Vojtami56 


Téma: Večeře pro malíře 

(3.4.2016 19:20:46)
Zdravím,
chtěla bych se poradit, budeme tu mít pracovníka , který nám bude postupně bílit místnosti.
Bude tu asi 3 možná 4 dny... ale nevím co mu vařit na večeře.
Obvykle vařím jen rychlovky nebo takové nic moc jídla např. špagety.
Neporadíte mi někdo co naplánovat na cca 4 večeře?
První večeři mám ...brambor, řízek. Pak jsem chtěla udělat zapečené brambory se špenátem a nivou, ale to jsou opět brambory.
Poraďte co dál..
 lenka 
  • 

Re: Co vařit pro pracovníka? 

(3.4.2016 19:24:00)
Spíš bych dělala klasiku, třeba Nivu každej nejí. Guláš, sekanou, obložený talíř.
 Klauri 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(3.4.2016 19:24:24)
guláš, vepřové se zelím, halušky se zelím, uzené s chlebem, sekanou
 Vojtami56 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(3.4.2016 19:32:50)
Máte pravdu ta niva, špenát...to asi každý nejí

Ale jinak, guláš je ~R^
řízek, guláš..výborně.

no já ho do nejbližší hospody nepošlu neb je to můj známý a bylo by mi hloupé, když jsem na dovolené ho posílat na oběd nebo večeři pryč.
A kupovat sekanou taky moc nechci. chtěla bych ho spíš jakoby trochu pohostit, abych nebyla za špatnou hospodynku jestli chápete.~x~
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(3.4.2016 20:08:59)
Sekanou uplácej, dobre ochucená domaci sekaná je Mňam.
 Ráchel, 3 děti 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(3.4.2016 20:12:21)
tak to jsi asi nedělala domácí.
 Monikaa 
  • 

Re: Co vařit pro pracovníka? 

(3.4.2016 21:01:57)
Tak. Navíc dotyční jedlíci jsou na hony cítit česnekem. Taky sekanou neoblibuju
 radka 
  • 

Re: Co vařit pro pracovníka? 

(4.4.2016 8:25:22)
do sekané česnek vůbec nedávám a je mňam
 . . 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(3.4.2016 21:11:38)
Šuplíku, že tobě sekaná nejede neznamená, že jinejm taky ne. Osobně jsem nepotkala chlapa, kterej by si ji nedal rád, zvlášť domácí ~;)
 . . 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(3.4.2016 21:20:14)
Jo, v poho, já jen že pro řemeslníky a/nebo kamarády je to dobrej tip...
 Pole levandulové 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(3.4.2016 19:29:36)
To hlejeste nekdo dneska dela? Vari pro remeslnika? Poslala bych ho do nejblizsi hospody.
 Půlka psa 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(3.4.2016 19:31:30)
To je nějaký kamarád, který vám to bude dělat z přátelství a zadarmo? Pokud ano, tak chápu, že ho chceš pohostit. Udělala třeba panenku v lístkovém těstě nebo v nějaké jiné úpravě.

Pokud je to najatý placený člověk a ještě mu budeš dělat večeře, tak bych se tak nezalamovala s tím, aby to bylo něco speciálního. Není důvod, proč by měl dostávat něco lepšího než to, co vy jídáte běžně. Když jsou špagety dost dobré pro vás, tak by měly být dost dobré i pro řemeslníka. Chleba se sýrem nebo špagety se mi zdají být ok. ~d~

 Kukurice29+3. 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(3.4.2016 19:36:33)
Kure na paprice s testovinama, gulas, karbose s bramborama s cibulkou, rizek.
 Koulička M 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(3.4.2016 19:37:29)
pečené kuře třeba i s nádivkou, knedlo vepřo zelo, španěláky
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(3.4.2016 19:58:40)
Vařila jsem takhle pro partu, která nám kdysi stavěla patro na spaní, protože když šli ven, tak byli pryč dvě hodiny a já to chtěla mít brzy hotový, ještě jsme neměli děti. Nevarila jsem nic speciálního, třeba jsem ohřála uzený a k tomu chleba, hořčici atd.
 : - ) 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(3.4.2016 20:01:48)
Přesně! Utopence na něj.
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(3.4.2016 20:02:26)
Jestli ho platíte, tak nevařit, ať si donese sváču.
 Ráchel, 3 děti 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(3.4.2016 20:12:06)
přesně tak. jediná výjimka, kdy vařím, je při stěhování - už dvakrát jsme najali partu kluků z odvykacího střediska pro závislé, které vedou kamarádi. ale není to nijak očekávané/vyžadované, prostě jim jen chci udělat domácí jídlo, ze své dobré vůle. Dělala jsem vždycky guláš s knedlíkama.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(3.4.2016 20:36:22)
Držela bych se klasiky:
řízek a brambor
guláš a knedlík
kuřecí řízky na houbách s uho a rýže
šunkofleky
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(3.4.2016 20:41:20)
A hlavně se ho při řízku můžeš zeptat, zdy by si dal druhý den guláš...
a u guláše, zda jí rýži s omáčkou..
atd
 tante 
  • 

Re: Co vařit pro pracovníka? 

(3.4.2016 21:57:27)
Tak jestli to není nějaký pracovník se sklony k alternativě a ezoterice, tak přece guláš se šesti a pečená krkovice a uzený se zelím a bramborovýma. I grilované kuřátko může zaujmout..s okurčičkou.. a desítka, jinak se ti ožere, spadne ze štaflí bude to dodělávat do podzima.
 Lenka 
  • 

Re: Co vařit pro pracovníka? 

(4.4.2016 7:48:12)
A vaří se vůbec. Když nám dělali posledně okna, byl doma jen manžel, bylo navařeno, ale nechtěli nic, že se zajdou do hospody. Když nám dělali střechu, nevařila jsem vůbec. Já jsem v práci od 7-16, takže ráno jsem je vůbec nepotkala a odpoledně často taky ne. Pokud tam ještě byli, tak dostali buchtu nebo bábovku a kafe. S malíři zkušenosti nemám, malujeme si sami.
 tante 
  • 

Re: Co vařit pro pracovníka? 

(4.4.2016 10:16:23)
Nevím, my si malujeme sami.
Ale brala bych to tak, že jídlo může být součástí dohody o ceně. Nebo že to je někdo, kdo vůbec dělá laskavost.
Pracovníkům za běžný komerční tarif bych nevařila, ani kdybych byla doma.
Leda by cena byla humánní a dílo se jim dařilo, že bych jim uvařila z radosti.
 Kudla2 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(4.4.2016 8:30:11)
Mně to přijde takovej socialistickej přežitek, myslet si, že MUSÍM vařit řemeslníkovi, kterýho platím.

Chápu, že tohle je známej, ale myslím že to, co navrhuješ, je naprosto dostačující - řízek a to druhý s bramborem, a ty zbývající jídla bych udělala tak, jak jste sami zvyklí jíst (případně třeba bramboráky).

A zas bych se s tím tolik nemazala a nepodstrojovala mu - večeře je těžkej nadstandard, může být rád, že nějakou vůbec dostane.
 libik 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(4.4.2016 10:50:32)
2x
 libik 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(4.4.2016 10:50:32)
kudla, dát někomu najíst není socialistickej přežitek, navíc malíř pokojů ve svém pracovním dress code jen tak někam do bistra nezaběhne aniž by se musel hodinu odmašťovat v koupelně.

Není to přímo na tebe, ale tyhle paninky s nalakovanýma nehtama, co zakážou řemeslníkovi používat záchod a ani mu neuvaří kafe, mají dle mého názoru hodně velikánskej mindrák a potřebu si něco dokázat.


jinak na otázku

Guláš (2. den je ještě lepší), ke špenátu spíš upeč krkovici a udělej (kup) knedlík.
 Kudla2 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(4.4.2016 11:07:17)
libik,

já normálně nevařím pro sebe, netuším, proč bych proboha měla vyvařovat někomu jinýmu a zdržovat se tím od práce. Nevadí mi, když si zajde do hospody a hoďku nepracuje, na to má i ze zákona nárok, a dá si tam, na co má chuť a ne to, co já vymyslím (a co mu třeba nepojede)

Kamarád řemeslník normálně u zákazníků nikdy nejí, i kdyby mu to nabízeli - bere to tak, že je tam od práce a ne od obídků a kafíčkování.

Kdyby mne klient pozval na pracovní oběd, tak bych to vnímala jako jeho dobrou vůli (nebo potřebu se mnou něco probrat), nikoli jako jeho povinnost nebo snad dokonce mindrák ~e~~e~~e~, když by to neudělal.

Prostě jsem zákazník, za práci poctivě zaplatím, i záchod a vodu poskytnu bez omezení, tak mi připadá naprosto zvrácený, aby ode mě ten pracovník POVINNĚ očekával, že mu budu JÁ poskytovat nějaký služby (můžu to nabídnout, ale jen když se MNĚ bude chtít, a spousta řemeslníků by to stejně neakceptovala, viz ten můj kamarád).
 libik 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(4.4.2016 11:58:44)
Kudla, to si měla říct rovnou, že neumíš vařit, v tom případě je samozřejmě lepší, když se řemeslník dojde najíst~:-D

Ty, co to zvládnou(a jsou k dispozici), mají k vaření tyto důvody:

- ovlivňují řemeslníkův vztah k práci lidským faktorem, protože berou v potaz, že je pro ně složitější někam dorazit na hospodskou stravu, mimojiné kvůli pracovnímu oděvu mnohdy i díky specifikaci lokace. Není nic lepšího než principiální madam v na samotě u lesa, která ze zásady nepodává ani vodu. ~;)

Jinak, my tě tu máme vesměs rády, ale nechceš říct, že tvá pracovní vytíženost (vzhledem k dlouhým, častým a oblíbenmým příspěvkům) je taková, že bys NESTIHLA udělat makáčovi omeletu, že ne~;)

 neznámá 


Re: Co vařit pro pracovníka? 

(4.4.2016 11:00:32)
Vařit řemeslníkovi mi přijde jako běžná věc. Určitě se nic nestane když neuvaříš, ale zbytečně poletí do hospody a vše se protáhne, u nás ještě o to, že hospoda není v místě bydliště.
Navíc zdejší řemeslníci s tím počítají, taková díra u HAnušovic.~t~
A vařím běžná chlapská jídla, z toho co tu nepadlo třeba koleno s křenem.
 Tili + 2 
  • 

Re: Co vařit pro pracovníka? 

(4.4.2016 10:44:06)
Tak když je to známý, tak bych uvařila jak už bylo zmíněno – řízky, guláš a nějakou další omáčku – houbovka, frankfurtka. Místo té domácí sekané raději karbanátky. Nebo vepřové kotlety (osolené, opepřené, očesnekované) zapečené s bramborami na tenké plátky, prolité smetanou. Efekt je prima, není to jen „maso brambory“ a nezabere ti to půl dne.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.