| Kudla2 | 
 |
(4.4.2016 11:07:17) libik,
já normálně nevařím pro sebe, netuším, proč bych proboha měla vyvařovat někomu jinýmu a zdržovat se tím od práce. Nevadí mi, když si zajde do hospody a hoďku nepracuje, na to má i ze zákona nárok, a dá si tam, na co má chuť a ne to, co já vymyslím (a co mu třeba nepojede)
Kamarád řemeslník normálně u zákazníků nikdy nejí, i kdyby mu to nabízeli - bere to tak, že je tam od práce a ne od obídků a kafíčkování.
Kdyby mne klient pozval na pracovní oběd, tak bych to vnímala jako jeho dobrou vůli (nebo potřebu se mnou něco probrat), nikoli jako jeho povinnost nebo snad dokonce mindrák   , když by to neudělal.
Prostě jsem zákazník, za práci poctivě zaplatím, i záchod a vodu poskytnu bez omezení, tak mi připadá naprosto zvrácený, aby ode mě ten pracovník POVINNĚ očekával, že mu budu JÁ poskytovat nějaký služby (můžu to nabídnout, ale jen když se MNĚ bude chtít, a spousta řemeslníků by to stejně neakceptovala, viz ten můj kamarád).
|
| libik | 
 |
(4.4.2016 11:58:44) Kudla, to si měla říct rovnou, že neumíš vařit, v tom případě je samozřejmě lepší, když se řemeslník dojde najíst
Ty, co to zvládnou(a jsou k dispozici), mají k vaření tyto důvody:
- ovlivňují řemeslníkův vztah k práci lidským faktorem, protože berou v potaz, že je pro ně složitější někam dorazit na hospodskou stravu, mimojiné kvůli pracovnímu oděvu mnohdy i díky specifikaci lokace. Není nic lepšího než principiální madam v na samotě u lesa, která ze zásady nepodává ani vodu. 
Jinak, my tě tu máme vesměs rády, ale nechceš říct, že tvá pracovní vytíženost (vzhledem k dlouhým, častým a oblíbenmým příspěvkům) je taková, že bys NESTIHLA udělat makáčovi omeletu, že ne
|
|
|