ALL |
|
(9.3.2016 20:30:12) Koupila jsem si tuřín a teď nevím, co s ním, nemám s ním zkušenost a ani moc netuším, jak vlastně chutná a k čemu by se dobře hodil. Musí se loupat? Dá se jíst i syrový, nebo se musí vařit? Jak dlouho se asi tak vaří? Máte nějaký osvědčený recept? Na netu mne zaujal hlavně pečený s parmazánem, ale uvítám další zkušenosti a tipy. Díky!
|
Ropucha + 2 |
|
(9.3.2016 20:36:36) Já jsem ho s úspěchem použila do kari (spolu s další kořenovou zeleninou) a do bramborového pyré. Víc zkušeností zatím nemám, také se ráda přiučím. Loupala jsem a syrový jsem neochutnávala.
|
|
Jepepa |
|
(9.3.2016 21:40:23) přidávala jsem do polévek, chutná sladčeji, (je to vlastně "cukrová řepa"), vaří se mnohem déle než-li mkrev, celer atp.
|
|
Molly. |
|
(9.3.2016 22:47:06) Syrový je dokonalý, vůbec bych ho nekazila vařením. A když už, dávala jsem ho do hrstkové polívky, k mrkvi, bramborám, čočce a kroupám. A houbám.
|
|
marty | •
|
(10.3.2016 1:07:28) můj favorit je tato polévka...i když nevypadá, je výborná...když jsem vařila poprvé, tak během procesu jsem se nejdřív ušklibovala, ale pak už jsem se jen oblizovala. http://nuselskakuchta.blogspot.cz/2015/04/co-s-turinem-slezke-kvaky-prece.html p.s. vařila bych ji pořád, ale nevím, kde sehnat tuřín. zatím ho kupuju jen přes net, ale mohl by mi někdo dát tip na obchod v Praze, kde ho mají ?
|
Lída+2 |
|
(10.3.2016 5:02:44) marty , v Kauflandu (jak kdy-stěhují ho, většinou u mrkve)a Globusu(u čekanky)....neříkám běžně, ale mají ho.
Jinak poučena i netu z anglických videí, že menší jsou lepší. Takže do 12-15cm....
|
|
ALL |
|
(10.3.2016 11:10:18) Zrovna teď byl v Albertu, ale není to běžné.
|
|
|
Lída+2 |
|
(10.3.2016 4:58:07) dá se jíst syrový......jinak pokud ho budeš péci jen ho umyj....nakrájej na osminky, dej ho na 20minut do trouby na plech a po 20 minutách na něj přihoď pstruhy na dalších 20minut.....jako alternativa brambor....moc dobré. Je hodně sytý mi přijde, pro každého beru 2ks tuřínu (a i pubertákům, co jedí za 3 to stačí)
Zjistili jsme , že neloupaný je upečený mnohem lepší než loupaný a nejvíc nám chutná jen tak-syrový, to připomíná kedlub....prostě jak se vyjádřil manžel a kluci, loupaný je mdlý, jako by z té šlupky tam chyběla chuť. pečený chuťově nepřipomíná nic co bych , řekla to je ono....
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(10.3.2016 8:43:12) Nakrájím na kousky, peču na plechu s bramborama (případně ještě s kusy mrkve, česnek, kusy dýně, kusy cibule, bylinky atd.). U nás je tohle "pečené všechno dohromady" nejoblíbenější večeře.
|
|
libik |
|
(10.3.2016 21:18:13) Žlutý, chutný syrový i dušený, nasládlý, svěží. Kdykoliv ho vidím, beru.
|
|
|