| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak zpracovat tuřín?

 Celkem 10 názorů.
 ALL 


Téma: Jak zpracovat tuřín? 

(9.3.2016 20:30:12)
Koupila jsem si tuřín a teď nevím, co s ním, nemám s ním zkušenost a ani moc netuším, jak vlastně chutná a k čemu by se dobře hodil. Musí se loupat? Dá se jíst i syrový, nebo se musí vařit? Jak dlouho se asi tak vaří? Máte nějaký osvědčený recept? Na netu mne zaujal hlavně pečený s parmazánem, ale uvítám další zkušenosti a tipy. Díky!
 Ropucha + 2 


Re: Co s tuřínem? 

(9.3.2016 20:36:36)
Já jsem ho s úspěchem použila do kari (spolu s další kořenovou zeleninou) a do bramborového pyré.
Víc zkušeností zatím nemám, také se ráda přiučím.
Loupala jsem a syrový jsem neochutnávala.
 Jepepa 


Re: Co s tuřínem? 

(9.3.2016 21:40:23)
přidávala jsem do polévek, chutná sladčeji, (je to vlastně "cukrová řepa"), vaří se mnohem déle než-li mkrev, celer atp.
 Molly. 


Re: Co s tuřínem? 

(9.3.2016 22:47:06)
Syrový je dokonalý, vůbec bych ho nekazila vařením. A když už, dávala jsem ho do hrstkové polívky, k mrkvi, bramborám, čočce a kroupám. A houbám.
 marty 
  • 

Re: Co s tuřínem? 

(10.3.2016 1:07:28)
můj favorit je tato polévka...i když nevypadá, je výborná...když jsem vařila poprvé, tak během procesu jsem se nejdřív ušklibovala, ale pak už jsem se jen oblizovala.
http://nuselskakuchta.blogspot.cz/2015/04/co-s-turinem-slezke-kvaky-prece.html
p.s. vařila bych ji pořád, ale nevím, kde sehnat tuřín. zatím ho kupuju jen přes net, ale mohl by mi někdo dát tip na obchod v Praze, kde ho mají ?
 Lída+2 


Re: Co s tuřínem? 

(10.3.2016 5:02:44)
marty , v Kauflandu (jak kdy-stěhují ho, většinou u mrkve)a Globusu(u čekanky)....neříkám běžně, ale mají ho.

Jinak poučena i netu z anglických videí, že menší jsou lepší.~;) Takže do 12-15cm....
 ALL 


Re: Co s tuřínem? 

(10.3.2016 11:10:18)
Zrovna teď byl v Albertu, ale není to běžné.
 Lída+2 


Re: Co s tuřínem? 

(10.3.2016 4:58:07)
dá se jíst syrový......jinak pokud ho budeš péci jen ho umyj....nakrájej na osminky, dej ho na 20minut do trouby na plech a po 20 minutách na něj přihoď pstruhy na dalších 20minut.....jako alternativa brambor....moc dobré. Je hodně sytý mi přijde, pro každého beru 2ks tuřínu (a i pubertákům, co jedí za 3 to stačí)

Zjistili jsme , že neloupaný je upečený mnohem lepší než loupaný a nejvíc nám chutná jen tak-syrový, to připomíná kedlub....prostě jak se vyjádřil manžel a kluci, loupaný je mdlý, jako by z té šlupky tam chyběla chuť. pečený chuťově nepřipomíná nic co bych , řekla to je ono....
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Co s tuřínem? 

(10.3.2016 8:43:12)
Nakrájím na kousky, peču na plechu s bramborama (případně ještě s kusy mrkve, česnek, kusy dýně, kusy cibule, bylinky atd.). U nás je tohle "pečené všechno dohromady" nejoblíbenější večeře.
 libik 


Re: Jak zpracovat tuřín? 

(10.3.2016 21:18:13)
Žlutý, chutný syrový i dušený, nasládlý, svěží. Kdykoliv ho vidím, beru.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.