| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Ryby bez kosti

 Celkem 30 názorů.
 simiki+koťátko 03/07 


Téma: Ryby bez kosti 

(15.2.2016 7:33:52)
Doporučte prosím rybu "bez kosti" :) včera jsem vytáhla rybu, na kterou jsem se strašně těšila, protože jsem ji ještě nejedla, buď jsem vybrala špatný kousek, ale nebyl snad kousek bez kosti a tak to šlo kočkám a do koše :( z toho důvodu nesním ani pstruha apod., nesnáším ty kosti. Přišla jsem jen na pangu (nám chutná a máme ji moc rádi) a lososa. Ale to je pořád dokola. Maso nejím, ani doma maso nedělám, ale ryby ano, ale jeto pořád dokola. Díky předem :)
 zdi 
  • 

Re: ryby "bez kosti" 

(15.2.2016 7:52:19)
platyz - zmrazene filety kupuju v lidlu. je to jedna z mala ryb, co jsem schopna snist. kapra dokazu jenom o vanocich a moc se premaham. pstruha nekdy. platyz neni vubec citit rybinou. jeste jsem tam zahlidla vedle candata, na toho mam taky zalusk, ale cekam az bude v akci :-D
 simiki+koťátko 03/07 


Re: ryby "bez kosti" 

(15.2.2016 7:56:30)
Platyz zní dobře a do lidlu se taky chystám, už kvůli pracímu gelu, tak se kouknu, díky :) je taky "bez kostí"?
 zdi 
  • 

Re: ryby "bez kosti" 

(15.2.2016 9:08:43)
jsou to filety bez kosti a zadnou jsme nikdy nenasli :-)
 vertigo 


Re: ryby "bez kosti" 

(15.2.2016 7:57:20)
Pstruh lososovitý. Kupovala jsem ho asi 2x v Lidlu a měl v sobě jen pár velkých kostí, které byly viditelné a šly dobře odstranit.
 neznámá 


Re: ryby  

(15.2.2016 9:21:15)
Až na to, že pstruh lososovitý je pstruh krmený barvenýma granulema, dobrý prodejní tah. Takového pstruha prodejní velikosti jsme schopni odchovat z 5cm rybičky během roka, takový rybí brojler. Kosti má jako běžný pstruh, asi byl dobře vyfiletovaný nebo jsou lidi co drobný kůstky nevnímají.

 vertigo 


Re: ryby "bez kosti" 

(15.2.2016 7:58:33)
Pstruh lososovitý. Kupovala jsem ho asi 2x v Lidlu a měl v sobě jen pár velkých kostí, které byly viditelné a šly dobře odstranit.
 Lída+2 


Re: ryby "bez kosti" 

(15.2.2016 8:03:59)
Ale pstruh odloupeš maso z půlky jde od kosti skvěle a žádný tam nezůstanou pokud to nepřepečeš(víc jak 20minut je pak někdy problém), uřízneš hlavu, podebereš tu kostru vidličkou a zvedneš a sloupneš celou kostru a máš opět čisté maso....

není ten pstruh spíš tím, že to neumíš rychle obrat?

Po tom co jsme to naučili mamku, jí je ráda....a to ryby taky nesnášela. Nech si to ukázat a třeba to budeš mít stejně.~;)
 simiki+koťátko 03/07 


Re: ryby "bez kosti" 

(15.2.2016 8:06:03)
Neumím právě rychle obrat, a nechci řezat hlavu... asi to je i psychické, u těch větších ryb nevidím, že to byla ryba, je to jen balíček
 Lída+2 


Re: ryby "bez kosti" 

(15.2.2016 8:14:41)
tak ono to jde i bez řezání té hlavy.......jen to vezmeš opačně od ocasu a uřízneš ten....a sloupneš to od zadu a pak hlava zůstane u těch kostí......a máš půl ryby...jen maso a dole kůže.

Asi by jsi to potřebovala od někoho kdo to jí a umí obrat, aby jsi to okoukala, že to jde rychle......

MY měli pstruha včera s tuřínem. A prostě jíme a i kluci to obírají od školkového věku.....nějak to neřešíme......
 Lída+2 


Re: ryby "bez kosti" 

(15.2.2016 8:05:20)
ještě mě napadle tilápie...

Vyrazila jsi na nákup do rybárny? Nebo kam pro to chodíš? No já ty balíčky kupuju jen vyjimečně........
 margotka78 alias shit-roller 


Re: ryby "bez kosti" 

(15.2.2016 8:22:51)
můj muž umí vykostit kapra ( ty velké ypsilonky). Je to pak super. Můžu sem dát návod - je na to video na netu.
 j. 
  • 

Re: ryby bez kosti 

(15.2.2016 8:39:24)
neni to pro ty kocky riskantni?
 bl 


Re: ryby bez kosti 

(15.2.2016 8:46:24)
Kočky to oberou, ale psům se to nesmí dávat.
 bl 


Re: ryby bez kosti 

(15.2.2016 8:41:38)
Vynikající je tilápie (úplně bez kostí), pak samozřejmě losos a ještě máme rádi mořského vlka, kde je minimum kostí (peče se vcelku a pak se jen vyndá páteř, žádné nečekané kosti navíc tam nejsou).
My ryby milujeme, ale kvůli kostem jíme momentálně jen tyhle tři druhy... s ostatníma máme špatnou zkušenost, stojí to spoustu peněz a pak se toho 3/4 vyhodí kvůli kostem...jako třeba u pstruha nebo makrely ~:( Jsou sice výborné, ale ty kosti nás odradili.
 Yuki 00,03,07 


Re: ryby bez kosti 

(15.2.2016 9:16:28)
mořský vlk je vynikající, ale dosta drahý, aspoň u nás

my máme strašně rádi mahi-mahi, ta je výborná a cena přijatelná. Kupuju v rybárně, ale dost často ji nemají :(

minule jsem brala bez kostí hoki, taky dobrá
 bl 


Re: ryby bez kosti 

(15.2.2016 9:36:44)
Yuki, díky za další tipy, nikdy jsem to neslyšela a určitě vyzkoušíme.
Mořského vlka kupuju v akci, v naší Bille je stánek "chlazené ryby", tak tam i můžu zkonzultovat, jaká ryba jak chutná, atd.
My jsme na tom podobně jako Simiki - jsem sama s dcerou, takže nám stačí kousek. Kdybych chtěla nasytit rybou chlapa, to bychom se asi nedoplatili :-)
 Yuki 00,03,07 


Re: ryby bez kosti 

(15.2.2016 9:40:38)
drahý to je, mám chlapů plno, ale občas to jde, hovězí je dražší
 simiki+koťátko 03/07 


Re: ryby bez kosti 

(15.2.2016 9:21:49)
To zní všechno tak tajemně ty názvy, že musím zkusit :D první projdu Albert a pak zkusím, jestli je u nás nějaká rybárna. Jsme jen dvě s dcerkou, tak toho moc nesníme, tak snad by měli i menší balení :)
 Yuki 00,03,07 


Re: ryby bez kosti 

(15.2.2016 9:26:29)
hoki měli jen kilo, to je dost,ale zase když to necháš v mrazáku, tak není problém, a mahi se prodává i po jedné půlce, to zvládnete - my ji pečeme i smažíme a fakt je strašně dobrá, je to jak kuřecí maso, žádný bahýnko, jak mívá pangas, opravdu maso
 simiki+koťátko 03/07 


Re: ryby bez kosti 

(15.2.2016 9:28:26)
teda Lidl :)
 simiki+koťátko 03/07 


Re: ryby bez kosti 

(15.2.2016 9:35:36)
Objevila jsem právě u nás ve městě přes google rybárnu, jaká je aljašská treska? píšou tam, že to je velká ryba, tedy snad "bez kostí"?
 Yuki 00,03,07 


Re: ryby bez kosti 

(15.2.2016 9:41:06)
aljašská treska se dá taky, mahi je lepší :))
 verca 
  • 

Re: ryby bez kosti 

(15.2.2016 10:51:47)
v lidlu mají aljaš. tresku mraženou - 4 kostky, cca 59 Kč a je fakt dobrá, nepouští vodu a za ty roky ani jedna kost....
 Anni&Annika 


Re: ryby bez kosti 

(15.2.2016 9:31:40)
tak pokud budes kupovat jakoukoliv rybu, musi to byt filet. Filet je totiz bez kosti a je jedno, jaka ryba to je...
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: ryby bez kosti 

(15.2.2016 13:25:06)
nemám ráda ryby s kůstkami, takže kupuju jen filety, dobrou zkušenost mám s tilápií, máslovou rybou (té se nedoporučuje jíst moc, je moc dobrá, ale ne ve velkém množství, souvisí to s její tučností), mořským okounem a aljašskou treskou... nejlíp se mi nakupují v globusu :-)
 marty 
  • 

Re: ryby bez kosti 

(15.2.2016 17:45:33)
Já jsem milovala smaženého hejka. Kdysi jsme ho kupovali a stačí jen vykostit páteř a zbude jen kus masa.
 Fren 


Re: ryby bez kosti 

(15.2.2016 20:06:00)
Jsem nedávno koupila mraženého lososa,prý z nefaremního chovu - no dobře,bylo to asi eko a bio,cena taky vyšší,ale na rozdíl od klasických lososů asi z těch faremních chovů,byla tady kost na kosti,to jsem u lososa ještě nezažila,příště radši koupím faremní chov než toto~a~
 nikdeNikdo 
  • 

Re: ryby bez kosti 

(15.2.2016 21:10:42)
Jeseter nebo úhoř. Jeseter má jen chrupavku a z úhoře se to v pohodě vyloupne.
 Peppa 


Re: ryby bez kosti 

(15.2.2016 21:35:15)
Zraloci steaky - podkovy - maji jen jednu kost, pater. Taky tunak byva bez kosti. Candat je vyborny, ale i ve filetach se kosticky najdou. Nejradeji delam tresku a lososa, ten byva uplne bez kosti.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.