Beruška+J02A07T10 |
|
(22.12.2015 9:48:26) tante já naposledy dělala a měly velký úspěch takto
na 1 bílek - 6 dkt cukr krupice (nebo krystal) 2 dkg cukr moučka a 1 lžíce kokosu, špetka soli
do mísy dáš, špetku soli, bílky trošku mixérem mixneš, přidáš cukr krupice - jen tu krupici, zase lehce mixneš, pak přendáš nad hrnec s vodou, který vaříš (nad parní lázeň a mícháš mixérem tak dlouho, až se všechen cukr rozpustí a sníh je tuhý, dělá špičky - už je krásně lesklý , teď můžeš přidat trošku citronové šťávy - nemusí ale bít, sundáš z páry a lehce vmícháš prosátý moučkový cukr, necháš trošku schladnout a vmícháš kokos, potom zdobícím sáčkem děláš tvary na plech. Drží to luxusně, krásné tvary. peču.. no záleží jak máte rádi, my máme rádi ve vnitř měkké venku křupavé, takže tak na 120-150 sušším... cca 30 minut do zlata, pokud máte rádi vyloženě křupavé, tak tak na 50-70 °C to trvá cca 1,5 h
nikdy jsem lepší nejedla ani nedělala na recept jsem narazila náhodou
|
Tante Bante |
|
(22.12.2015 10:47:54) Děkuji všem moc. Mám momentálně asi třicet bílků a ještě přibudou.....
|
Muumi |
|
(22.12.2015 10:57:41) To děláš vaječnej koňak ve velkém, nebo jak jsi k nim přišla?
Teda, já si oopět musím pustit Hurvínek a drak - "a co mám dělat s bílkami? Nemusím je dávat zpátky do skořápek?" A scénka s užitečnou sýkorkou:)
|
|
Chloé |
|
(22.12.2015 11:41:29) Tak ze triceti bilku, to si muzes otevrit na namesti stanek Jo a vodni lazen je zaklad, krasne drzi, vzdycky se mi povedly a dokonce se jim dostalo pochavaly od TCHYNE. A to ja fakt nejsem zadna cukrarka.
|
|
Festina | •
|
(22.12.2015 15:44:34) Tante, ty bláho, 30 bílků? 🙀 Já bych potřebovala spis radu a tip na nějaké nepečené cukroví bez ztuzeneho tuku. Nemám kromě perničků zatím žádné cukroví, a něco nepečeného by se hodilo. Budu dělat včelí úly, ale jeste bych ráda něco jiného, co stihnu uplácet dneska nebo zítra v noci.
|
|
|
|