Mišyčka a Minimišyčka |
|
(15.8.2012 12:50:27) Mám recept na kečup, všechno už je v hrnci, jenže petol jaksi už nevyrábí, mám tu přípravek na konzerování, mohlo by to být ono, místo petolu?
|
Jája | •
|
(15.8.2012 13:01:12) Já jsem Petol vypustila úplně. On tam není potřeba. Dávám všechno pod víčka a vysteriluju, to stačí. Dřív se Petol používal pro jistotu, aby se to nezkazilo. ale jestli chemii nemusíš, tak fakt není třeba. A kečup bych dala do skleniček a vysterilovala úplně v pohodě.
|
Mišyčka a Minimišyčka |
|
(15.8.2012 13:05:57) díky, taky to chci zavařit v hrnci, teď pořád dusím a dusím, aby byl pěkně hustý
|
Jája | •
|
(15.8.2012 15:40:27) Myšičko, já si pamatuju, že Petol používala kdysi maminka a teta. Dávaly do na marmeládu, když ji uskladňovaly pod celofán. Do sklenice přišla marmeláda, na to kolečko celofánu, trošku posypat Petolem a přes hrdlo skleničky zase celofán přetažený gumičkou. Někdo dal i trochu Petolu přímo do marmošky při vaření, tenkrát té chemie v jídle tolik nebylo, a tak se to moc neřešilo. My dneska dáváme všechno pod víčka, já bych se toho bez Petolu nebála. Husté to mít nemusíš, záleží na tom, jak to máte rádi.
|
|
|
|
Lei |
|
(15.8.2012 17:37:32) Mišyčko, vařím kečup bez petolu, to je fakt zbytečné, nacpeš tam akorát chemii. Nech pořádně zhoustnout, ocet, sůl a cukr tam jistě máš, plň horké, a kdybys chtěla jistotu, můžeš ho ještě zavařit, ale nám se nestalo, že by kečup došel nějaké úhony (on se teda rychle sní ).
|
|
Dagmar Buralova,jedna dcera | •
|
(4.8.2013 17:34:40) Chci ovocnou stavu za studena. Cim nahradim petol?
|
|
Petr | •
|
(3.12.2015 14:07:51) Kyselina benzoová je Petol. Patří mezi éčka, je volně prodejná, je ovšem prodejná v dávce, kterou nespotřebuješ. Jedna věc je uvedená u stejné otázky jinde, je možné ji nahradit kyselinou sorbovou.
|
|
|