JaninkaS. |
|
(21.11.2015 18:51:25) Minulý týden jsem pekla kváskový chleba a kvásek, který mi zbyl jsem dala do lednice. Teď jsem ho vyndala a co dál? Přikrmím ho a nechám do rána a ráno můžu zadělat na chleba a odpoledne péct nebo musím zase čekat 3 dny, než se mi udělá?
|
Simeona+3 |
|
(21.11.2015 18:56:24) Záleží, jak je kvásek živej. Pokud už ho máš delší dobu, stačí nakrmit jednou a ráno zadělat, ale pokud je novej, bude to chtít nakrmit po troškách a víckrát za sebou.
|
|
withep |
|
(21.11.2015 18:56:31) Někdo nakrmí jednou třeba čtvrt kilem mouky, nechá to přes noc, ráno zadělá na chleba. Já to tak párkrát dělala, jde to, ale jinak jsem zvyklá krmit na třikrát po 100g a ještě různým poměrem mouky/vody a při různé teplotě.
|
JaninkaS. |
|
(21.11.2015 19:11:58) Zkusím nakrmit větší dávkou a ráno zadělat na chleba... uvidím tedy.
|
JaninkaS. |
|
(22.11.2015 21:21:28) Tak jen chci napsat, že se chlebíky povedly, upekla jsem rovnou dva.
|
|
|
|
adelaide k. |
|
(21.11.2015 19:23:21) Stačí jednorázově dokrmit, ráno zadělat a hlavně nezapomenout ráno odebrat zase do lednice
|
JaninkaS. |
|
(21.11.2015 19:29:14) Dokrmila jsem i ten z lednice, nechám ho do noci stát venku a zaše šoupnu do lednice, to můžu, ne? A ráno nebudu muset odebírat....
|
|
|
|