Limai |
|
(10.9.2015 11:57:33) Je tady někdo,kdo sbírá žampiony na loukách?Tady po mnoha letech konečně zase rostou a včera jsme přinesli domů dvě velké tašky.Jak s nima nakládáte dál?Nakrájet a zamrazit?Nebo zamrazit celé hlavičky?Nakládáte ty maličké kulaté hlavičky do nějakého nálevu?Proplachujete žampiony pod vodou?Vím že by se máčet neměly,ale představa že budu čistit každou hlavičku zvlášť,když mám dvě velké tašky,mě v nadšení opravdu neuvádí.A sbíráte jenom uzavřenější hlavičky,nebo i ty úplně otevřené?
|
Anni&Annika |
|
(10.9.2015 12:03:20) jako deti jsme je u tety na vesnici sbiraly na pastvinach. Ale nikdy plne tasky. Vzdycky par kousku, co se normalne spotrebovaly. A nezapomen kouknout, jestli jsou zespodu cerne. Dost se pry pletou s nejakou jedovatou, co to tmave vespod nema. Takhle si to aspon pamatuju. Jinak ja byt tebou, tak je oplachnu, nakrajim, a dam na mrazak. Nejak si nedovedu predstavit, co jineho z nich. A male bych mozna nalozila do octa...
|
Mikita.miki |
|
(10.9.2015 14:20:58) anni, i běžná pečárka může být světlá, jen ta pečárka zápašná žloutne, už to tu někdo zmiňoval. nemusí jen po tepelné úpravě, ale i po doteku.
|
|
|
Chloé |
|
(10.9.2015 12:15:55) Sbiram. Snazim se je ocistit za sucha, ale uz se mi stalo, ze jsem je i proplachla. Nakrajim na platky, podusim a dam do mrazaku. Do mensich pytlicku, pak to mam pod maso, do polivky/kremu nebo i na smazenici.
|
|
|