| RoBa | 
 |
(16.8.2015 21:12:36) Ahoj, prosim o radu jak grilovat nebo restovat zeleninu do tortil. Nejak se mi to nedari... lilek mi v troube zhnedne a zgumovati, rajcata se rozblemcaji, zampiony scvrknou  Delate v troube nebo na panvi? Na kolik stupnu jak dlouho? Na oleji nebo nasucho? Vsechno dohromady nebo zvlast? Jake druhy zeleniny a koreni doporucujete? (ja zkousim cuketu, zampiony, rajcata, papriku, obcas i lilek) Dekuju za tipy a hezky vecer preju...
|
| Fren |
 |
(16.8.2015 21:21:46) Do tortily dávám zásadně zeleninu syrovou - zapomínáš,že je v ní jako takkové nejvíc vitamínů? Ledový salát,na něj kousky orestovanho maska,kousky rajčete,červená cibule,slabá kolečka salát.okurky, pod salátem tortilu ve vrchní části pomáznu trochu bílým jogurtem,majonzou a trochu pálivým kečupem,at to má správný šmrnc n a mojí rodině to moc chutná,kfc tímto spadlo def.z lopaty
|
| vertigo | 
 |
(16.8.2015 21:24:47) No jo, ale lilek se pokud vím syrový nejí a žampiony jsou taky lepší tepelně zpracovaný. Takže tvoje odpověď je trochu mimo dotaz
|
| Fren |
 |
(16.8.2015 21:29:53) jak vidíš,bez lilku i žampionů se u tortily lze krásně obejít a je to vitamínově přitom úplně někde jinde
A ty odpovídáš zakladatelce co vlastně,když si troufneš poučovat druhé - začni příště od sebe než tu buddeš házet těmi svými chytrostmi!
|
| adelaide k. | 
 |
(16.8.2015 21:30:53) Tak to zakladatele určitě pomohlo.
|
| Fren |
 |
(16.8.2015 21:32:35) určitě víc nežta tvoje debilní věta
|
| adelaide k. | 
 |
(16.8.2015 21:40:58) Ano, debilní je to správné slovo.
|
|
|
|
|
|
|
| Katka. | 
 |
(16.8.2015 21:28:44) Taktéž dávám do tortil jedině čerstvou zeleninu, grilované maso (jen osolené), zakysanou smetanu a nějakou salsu. Mňam, úplně slintam   Pokud máš potřebu mít zeleninu tepelně upravenou, udělala bych ji na grilu nebo na pánvi postupně každý druh zvlášť.
|
| Fren |
 |
(16.8.2015 21:35:19) Tak pokud bude šmudlit zakladatelka na pánvi každý druh zvlášt,budou ty tortily náročné jak časově tak i na spotřebu nádobí,to bych to teda smahla všechno najednou,proč taky ne,vždyt v té tortile to bude srolováno nakonec taky všechno dohromady.Zrovna lilek a žamoiony jsou celkem ne moc obvyklá nápln do tortil,má to být rychlé a zdravé pošušnáníčko.
A už vím,co si udělám v úterý k obědu ,mám naloženého i kousek krůtího
|
|
|
| Alena | •
 |
(16.8.2015 21:36:30) Do tortil restuju ze zeleniny papriku a cibuli(klasicky na panvi, na olivovem, dohromady. Lilek, cuketa nebo zampiony , to mi k mexicke tortile vubec nejde.
|
| vertigo | 
 |
(16.8.2015 22:40:12) Já beru tortilu jako jídlo, kde se fantazii meze nekladou. Nedržím se striktně mexického původu. My je třeba máme rádi s tuňákem, vajíčkem, jarní cibulkou, kukuřicí
|
|
|
| vlad. | 
 |
(16.8.2015 23:14:50) Tortilu beru jako rychlovku, takže taky většinou na syrovo. Potřu nějakým žervé, a potom, co kdo chce - šunka, sýr, rajčata, okurky, mrkev, to jsou takové dětské. Já mám ráda i s uzeným lososem a žervé s koprem, nebo trošku pikantnější kuře s osmaženou cibulkou, zelenina dle výběru.
|
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 
 |
(17.8.2015 1:11:55) tak do tortil dávám taky čerstvou, ale pokud chci grilovanou zeleninu, používám elektrický gril nebo troubu, zeleninu potřu olejem, osolím až po opečení. Jen lilek solím hned- nakrájím na tenké plátky, osolím, po vypocení osuším a potírám olejem a peču. Papriky po opečení do černa stahuju ze slupky (nechám horké zapařit). Na gril i na plech skládám vedle sebe, nesypu, nemíchám. Nic z toho se mi gumové nezdá, lilek je teda tmavší, ale to je podle mne záměr A žampiony mám raději restované na pánvi. Miluju grilovanou zeleninu k masu nebo třeba do kuskusu
|
|
|