| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Úroda paprik

 Celkem 8 názorů.
 Saša 2/98 


Téma: Úroda paprik 

(25.7.2015 8:30:20)
Nějak se nám letos urodilo velike množství paprik... máte někdo nějaký osvědčený recept co s nimi? Rajčat je málo, takže lečo ne. Myslela jsem si na výrobu třeba nějaké čalamády, nebo jinak zavařit... nebo néjakým způsobem část zmrazit? Jak zpracováváte? Případné prosím i o recepty :-)
 Epepe 


Re: co s úrodou paprik 

(25.7.2015 9:03:16)
Záleží, jaké papriky.
Z červených bych udělala ajvar, bílé naložila.
A taky je docela rádi grilujeme. Odkrojíme vršek a dovnitř dáme grilovací sýr a bylinky a zase přiklopíme.
 Saša 2/98 


Re: co s úrodou paprik 

(25.7.2015 9:12:45)
Máme především zelené papriky... grilované je mam ráda, ale děti ne, takže tahle sootřeba neni velká...
 hgfjdmh 


Re: co s úrodou paprik 

(25.7.2015 9:25:05)
Udelala bych plnene papriky a zmrazila jako nepeceny polotovar. Jako kdyz najdes :-) Ja jsem momentalne pred invazi rajcat ve skleniku, letos fakt rostou.
 hgfjdmh 


Re: co s úrodou paprik 

(25.7.2015 9:26:12)
Kdybych je upekla, zmrazovala bych je uz i s rajskou. my tohle jidlo mame moc radi.
 Katka. 


Re: co s úrodou paprik 

(25.7.2015 11:22:40)
Papriky nakrájím na nudličky a zmrazim. Mrazim i cuketu na kostičky a celá rajčata,. V zimě na lečo super.
 dajmab 


Re: co s úrodou paprik 

(25.7.2015 11:36:44)
Kopíruji ti náš nejoblíbenější recept na nakládané papriky, jsou dobré k masu i jen tak k ujídání. Ingredience
• 60 ks kapií (nebo paprik) • 1,5 l vody• 0,125 l 8% oct• 100 ml oleje• 100 g cukru• Hrst soli• Celý pepř, nové koření
Postup
Z výše uvedených ingrediencí svaříme roztok, kterým pak přeléváme papriky, které jsme předtím zbavili jader a napůlill je nebo načtvrtili. Jak kdo má rád a dle velikosti. Uzavřeme sklenice a vaříme v páře po dobu 15 minut.
Poznámky: Ze tří kil papriky se udělá 8 velkých sklenic, na roztok jsem musela vzít dávku 1,5x větší a hrst soli dělám opravdu jako placatou hrst, spíš trošku míň. K tomu do každé sklenice přidám 1 velký stroužek česneku a 1 feferonku. Steriluju při teplotě 85 stupňů.
Je to recept z nějakého webu, který jsem si kdysi našla, ale už bohužel nevím, jaký to byl, tak nemohu uvést autora, kterému se tímto omlouvám.
 Saša 2/98 


Re: co s úrodou paprik 

(25.7.2015 12:19:37)
Moc děkuju za recept :-). Něco takového jsem právě měla na mysli. Do mrazáku je nakrájím taky, ale tam se toho moc nevejde...

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.