| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Sušení a uchovávání bylin

 Celkem 3 názorů.
 kosatka2 


Téma: Sušení a uchovávání bylin 

(26.5.2015 17:05:06)
Mám tu voňavou, ze semen vypěstovanou dobromysl (oregano). Vždy když jsem ji sušila, (ve svazku doma ve stínu) voněla spíš jako usušená tráva a chuť byla téměř nulová. Obdobně majoránka, o trochu lepší tymián. Čerstvé mají chuť výraznou, ale těm kupovaným se to po usušení nevyrovná.

Když jsem sušila květ divizny, prý nesmí zčernat (podle knihy o bylinách). No a postupně mi zčernala pokaždé. Sušila jsem rozprostřeně doma na papíru.

Col dělám špatně, mám radši sušit na slunci nebo v troubě?

A pak tu mám nějakou verbenu z hornbachu. měla jsem jednu kosmetickou sadu s vůní verbeny, ta moje nevoní skoro vůbec a už vůbec ne tak, jako ta kosmetika. Začne naopak vonět až po usušení?

Stejně mi je záhadou mařinka vonná. roste nám skoro za humny a že by nějak výrazně voněla...

Poradíte, co dělám špatně?
 Cimbur 


Re: Sušení a uchovávání bylin 

(26.5.2015 19:21:58)
Mařinka musí zavadnout, aby začala vonět kumarinem. Diviznu musíš ssušit rychle. Dobromysl nebude výrazně vonět, pokud nevyrostla na slunném mmístě
 kosatka2 


Re: Sušení a uchovávání bylin 

(26.5.2015 22:16:12)
aha díky, takže diviznu do trouby, prima

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.