Cimbur |
|
(25.5.2015 14:13:31) Přistál mi teď v první sezónní bedýnce se zeleninou, prý lahůdkový. Nevím, jak s ním mám naložit. Nějak moc svěží k přímé konzumaci mi nepřipadá. Jak se s tím nakládá?
|
sylvaina |
|
(25.5.2015 14:35:46) Já ho nakrájím i s natí a použijí do čehokoli, kam se dá dát tepelně upravený česnek. Sklízím ho už nějakou dobu a třeba v nádivce do kuřete nebo pod pečeným masem je vynikající. V polévce zrovna tak. Ve šťouchaných bramborách i s jarní cibulkou. Nepoužívám pouze tu vyloženě suchou část.
|
Mar. | •
|
(25.5.2015 16:20:49) Omlouvám se za hloupý dotaz, ale jako naprostý diletant jsem na podzim dostala česnek, že ho mám zasadit a v červenci sklidit. Provedla jsem podle návodu, zadařilo se a záhon je plný česnekové nati. Mohu ho tedy vyrývat a používat již teď, podle potřeby, nebo by to musela být nějaká speciální odrůda "mladý česnek"? Nikdy jsem nepěstovala nic než pelargonie na balkóně...
|
|
sylvaina |
|
(25.5.2015 21:02:25) Není to speciální odrůda. Já mám česneku jen malý záhonek, na celou zimu by mi to stejně nevystačilo. Tak ho sklízím i na zeleno, páč i ta nať je výborná.
|
|
|
|