Marie-Ellena |
|
(7.5.2015 7:54:47) Včera jsem udělala, dala do sklenic, víčkem nahoru, ale je řídký, neztuhlo to. Vařila jsem 1,5 hodiny. Co s tím? Nechat jako sirup nebo rozdělat, slít a nechat ještě zhoustnout a znovu do sklenic?
|
Manka+Cipísek |
|
(7.5.2015 10:02:55) Je několik receptů a postupů. Někteří ty pampelišky proplachují, pak vypláchnou i ten pyl a med je hodně řídký. To já nedělám, připadné broučky dvouhodinovým vařením zničím. Já dělám ze 400 hlaviček pampelišek, 1 litru vody, 1,5kg cukru a 2 citronů. Když je pampelišek pro jistotu trochu víc, tím líp. Vařím na mírném ohni, aby to jen trochu probublávalo, nemá se to vařit jako voda. Hodina a půl je málo, mě zhoustne až tak po dvou hodinách. Chyba může být v tom, že jsi pampelišky buď propláchla a tudíž vypláchla i ten pyl, nebo jsi jich měla málo v poměru k vodě a cukru, nebo jsi je vařila krátce.
|
|
Feliz |
|
(7.5.2015 10:25:05) Jako řídký med, čaj si s tím osladíš normálně. Jinak se vaří do zhoustnutí, tedy třeba 3 hodiny. Dělala jsem v neděli, povedl se, ale já ho dělám už 20 let :)
|
|
kambala pláááckááá |
|
(7.5.2015 18:10:20) a k čemu to je, když je to většinou jenom ten cukr???
|
Chrysantéma |
|
(7.5.2015 19:42:58) Kamb.,
pro mě,jako alegika,je pampeliškový med jediné možné řešení. V klasickém květovém medu je těch pylů nepočítaně,zatímco v tom pampeliškovém je to "jednodruhová" záležitost. Navíc je dobrý na ledviny,působí močopudně...
|
Zdislava | •
|
(7.5.2015 20:00:14) Ale pořád je to jen cukr, vylouhovaný s pampeliškama, ale cukr. S medem to nic společného nemá.
|
neznámá |
|
(7.5.2015 20:07:27) S tři hodiny vařenýma pampeliškama, taky mi uniká smysl. Nejvtipnější byla moje babička, která měla medu na rozdávání a stejně každé jaro dělala med pampeliškový.
|
Tragika |
|
(7.5.2015 20:57:03) Taky nechápu lidi, co vaří cukr s pampeliškama. Zdravé to není ani trochu. Alergik ať sladí cukrem, ne?
|
MJana |
|
(8.5.2015 19:51:46) Dcera přišla z družina s pytlíkem pampelišek, napsaným receptem a pustila se do zpracování pampelišek. Tak jsem to tedy musela dodělat, když si s tím dala takovou práci 20 minut se měly ostříhané hlavičky povařit, pak 24 hod v chladnu. Pak vymačkat a vodu provařit s 1 kg krystalu - 1 hod. Pak přidat pomeranč a citron (jen nevím kolik. Teď to mám v hrnci a nevím co s tím - musí se to zavařit nebo to vydrží jako normální med?
|
MJana |
|
(8.5.2015 20:07:29) Mám to tady v hrnci od včerejška....
|
|
|
|
|
|
|
|
|