| Sněhulka a sněhuláčci | 
 |
(28.3.2015 21:30:23) Dostala jsem balsamikový ocet. Mám ho poprvé a měla jsem ho jen párkrát v životě v restauraci na nějakém salátu. Jak a kam se (kromě toho zeleninového salátu) používá? Díky a hezký sobotní večer .
|
| Adda6a |
 |
(28.3.2015 21:55:00) Ja hlavne do salatu, v podstate iny ocet nepouzivam. A potom este v lete na jahody.
|
| Adda6a |
 |
(29.3.2015 9:36:03) Kam se podela vsechna J-cka tak to nevim ... Mobil :( pardon!
|
|
|
| NovákováM |
 |
(29.3.2015 0:37:34) no na zeleninu... neumím jinou úpravu.
|
|
| Koliha | •
 |
(29.3.2015 0:46:08) Používám ho i na teplou kuchyni - dávám ho např. na pečenou červenou řepu nebo na šalotkový tarte tatin - společně s cukrem nebo i bez něj se dá svařit na pikantní, karamelizovanou omáčku.
|
| NovákováM |
 |
(29.3.2015 1:36:52) tak se poděl o recepty, chceš-li.
|
| Koliha | •
 |
(29.3.2015 16:41:13) Jsou to jednoduché recepty nalezitelné na webu, žádný můj vynález. Oba jsou z Apetitu a tam jich je k nalezení ještě mnohem víc. Třeba ten tarte tatin je tady http://www.apetitonline.cz/recepty/6252-salotkovy-tarte-tatin.html Akorát cukru a balsamika dávám mnohem víc a těsto kupuju hotové křehké na koláč, manžel listové moc nemusí. Pečená řepa se prostě nakrájí na kousky, osolí, popepří, pokape olejem a před koncem pečení tím balsamikem podle chuti.
|
| NovákováM |
 |
(29.3.2015 16:43:11) Děkuji
|
|
|
|
|
| Kafe | 
 |
(29.3.2015 9:43:48) Dávám ho do zálivky - plnotučná hořčice+trochu soli+trochu balsamicového octa+trochu olivového oleje. Když tím poleju nasekané avokádo s rajčaty a mozarelou - mňam mňam.
|
| hgfjdmh | 
 |
(29.3.2015 10:33:00) Presla jsem zde plynule z diskuse o strouhance a najezily se mi chlupy... strouhanka do dresingu uaaaa 
|
|
|
| hgfjdmh | 
 |
(29.3.2015 10:35:28) Pouzivam do dresingu jak na salaty tak treba do tortil, ale hlavne na pecenou repu podle Jamie Olivera. (vygooglis snadno). Nejdrive jsme ji jedli jen v lete ke grilovace, ted ji mame skoro 1x tydne jako prilohu misto brambor.
|
|
|