Viola |
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 9:48:05) Jak zpracovat půl sáčku kysaného zelí? Jen tak samotné na mlsání mi nevyhovuje, nejsem dost Trepifajxl .
|
Líza | ![](/g/icon/motyl5_1.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 9:48:28) Zelňačka?
|
|
Zd a tři |
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 9:48:58) Halušky, zelňčka, segedín.
|
|
Fren |
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 9:50:02) nakrájet na menší kousky a vyždímat,přidat vejce na tvrdo,měkký salám,majonézu/jogurt,nastrouhat tvrdý sýr - výborný salát třeba s pečivem,i bez. A vodu se zelí vypiju.Je zdravá a mám ji ráda.
Nebo: uvař brambory,rozštouchej je za horka,přidej to zelí,oprančenou cibulku - a vznine mnamézní lepenice,třeba s párkem,uzeným,,vynikající.
|
Vaitea | ![](/g/icon/foto582_1.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 9:56:12) Ježíš Fren, připomněla jsi mi dávno zapomenutý salát. Zelí nemám, ale já si ho snad půjdu koupit. ![:-)](/g/s/0.gif) Mamka tam dávala "přiměřeně" pepře.
|
Fren |
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 10:02:20) jsem ráda,že to někomu pomohlo .Já to snad už vůbec nedochucuju (už dlouho jsem to nedělala),protože zelí je chutově výrazné a slané a majonéza taky.
|
|
|
Persepolis | ![](/g/icon/mm_12.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 10:03:29) Lepenice mě taky napadla. Mňam
|
|
radkas | •
![](/g/b.gif) |
(13.2.2015 9:43:13) salát jsem si udělala a je fakt super! takže díky za recept
|
|
|
Danik78, P+D 7/09, H 4/11 | ![](/g/icon/orchidea.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 9:50:50) Taky tu mám kysané zelí. Přemýšlím buď na Segedínem (mám nádherné libové plecko) nebo nad jídlem vše v jednom: do pekáče s poklopem anglická slanina na dno, vrstva brambor, vrstva zelí, klobása na kolečka, kuře na čtvrtky a grilovací koření - uzeniny se dají vpohodě vynechat
|
|
Kudla2 | ![](/g/icon/caxxafxx.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 9:58:06) Bramboráky se zelím (zamíchat do těsta), mňam!
|
Kudla2 | ![](/g/icon/caxxafxx.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 9:59:02) nebo na pánvi osmažit cibulku a brambory, možná kousek špeku nebo uzenýho, jestli máš, a pak do toho zamíchat to zelí... úplně se mi sbíhaj sliny
|
|
Anni&Annika | ![](/g/icon/pidi8_2.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 15:56:57) udelam bramborove testo, vyvalim, vykrajim kolecka, naplnim smesi zeli, uzene cibulka /tepelne pripravim/, dam na testo, prelozim, utesnim vidlickou a dam smazit na panev...obratim, vyndam...miluju to i studene.
jinak jedna moje kamaradka delala sup do vody /ci hop do hrnce, fakt uz nevim jak tomu rikala/...zeli na cibulce, pak pridala anglickou a nakonec udelala z hrube mouky, soli a vejce a trochou vegety noky a ty po uvareni hazela zrovna do panve se zelim a vsechno dohromady smichala....byla za 15 minut hotova se vsim vsudy...
|
|
|
sarmi | ![](/g/icon/tygr.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 9:59:03) dej ho do vepřového (jako roládu)s anlickou - nemá to chybu!
|
|
Anna Veselá |
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 10:00:55) Trochu opéct na cibulce a k tomu bramborové nočky. Nebo lepenice, taky dobrota.
|
|
Františka85 | ![](/g/icon/anicat4_8.gif)
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 10:28:13) Kyselým zelím babička čistívala koberec...já bych udělala karlovarský knedlík a nějaký pěkně opečený nohy kura domácího.
|
|
Leontýnka+3 | ![](/g/icon/carodejkaxx.gif)
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 10:30:39) Nudle se zelim. Cibulka, uzene nebo slanina nebo co mas doma za uzeninu, sunku, opect, pridat zeli, smichat s uvarenymi nudlemi.
|
|
Tarsis | ![](/g/icon/kocka5_1.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 10:55:47) Koložvárské zelí http://recepty.vareni.cz/skladane-kolozvarske-zeli/
|
|
Puma |
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 11:13:41) Udělej salát jako ze školní jídelny.![:-)](/g/s/0.gif)
Pokrájej, přidej jemně nakrájenou cibuli, doslad"", opepři, přidej olej a vodu.
zelné placky, zelnici, zapečené brambory (těstoviny, špecle) s osmahnutou cibulkou a zelím, dá se přidat i slanina - je to kupodivu jedlé
|
|
Rodinová | ![](/g/icon/images_172.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 12:11:51) Zelnaky - placky z uvarenych brambor, hrube mouky a zeli
|
|
Zuza + 2 | ![](/g/icon/hvezda7_1.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 12:21:51) Já jsem naposledy s úspěchem dělala něco takového: http://recepty.vareni.cz/chutne-zelne-placky/ Postupovala jsem spíš od oka a do těsta jsem nakrájela kousek uzeného. Pekla jsem jako jednu velkou placku na plechu. Po upečení jsem nakrájela na čtverce.
|
|
Filip Tesař |
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 13:48:21) Za mě:
Jedna cesta: halušky se zelím a slaninou, šťouchaný brambory se zelím atd.
Druhá cesta: do pekáče zelí, na něj drůbež, králíka, bůček či kvalitní hovězí a upéct.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- | ![](/g/icon/eyeunivr.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 13:51:51) Dělám závin z listového těsta, anglická, zelí, doprostřed párek.
|
|
bono | ![](/g/icon/autox.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 15:47:09) dělám pomazánku, tj. krájím zelí najemno, nakrájím cibuli, do toho nasrtouhám vejce natvrdo (popř. nastrouhaný tvrdý sýr) a spojím. Když je to pro flamendry, tak majonézou, když pro běžnou spotřebu, tak třeba zakysanou smetanou, pomazánkovým máslem, taveňákem a tak. Ale asi by tam přišlo míň zelí, než uvádíš
Pak taky dělám šunkofleky, říkáme tomu rakouský fleky: normální postup, jen ty těstoviny a uzeniny smíchám a zapeču s kysaným zelím
taky jsem jedla zelníky, které nebyly smažené jako placky, ale pečené na plechu http://recepty.vareni.cz/zelniky-se-slaninou/
|
mrakova |
![](/g/b.gif) |
(12.2.2015 15:50:12) doporučuji Otmetník - http://recepty.vareni.cz/otmetnik/
|
|
|
|