| úča | •
 |
(25.1.2015 12:23:13) Nevím, jaký máš recept, já mám jakýsi od sestry z Ita, ten poskládám do dortové formy, uhladím, nechám uležet v chladnu a jde to s trochou opatrnosti nakrájet jako normální dort. Jinak můžeš místo skleniček použít i misky, poháry na zmrzlinu atd...
|
| dlaždička | 
 |
(25.1.2015 16:55:45) Recept mám taky takový, který jeví známky autentičnosti, želatinou apod. se zpevňovat nemusí, drží obstojně. Problém je, že všechny i větší nádoby, ve kterých bych to vyráběla jednotně, mají zkosené stěny, jsou kulaté, nebo moc nízké, malé, takové a onaké a ani jedna není pro tento účel ideální. Tudíž po naporcování, které navíc není rovnoměrné, vždycky dojde k nějaké kalamitě. Domácí strávníci to neřeší ani trochu. Šlo mi jen o tu návštěvu, že bych jako ukázala, že i já jsem vzorná hospodyně. S miskami a jinými pohárky jsme na tom podobně, těžko najít víc jak čtyři podobné. No, ale je to malichernost, takže buď něco zakoupím, nebo nechám trčet piškoty z dezertu a všichni to nakonec taky přežijou.
|
| anemon | 
 |
(25.1.2015 20:04:39) A přikoupit nějaké nádobí nechceš?
Já pro rodinu také želatinu nedávám, nikomu tvar-netvar nevadí. Když jsem dělala na oslavu (v létě a venku), želatiny jsem trochu dala, to mezi piškoty mělo konzistenci asi jako pana-cotta, vydrželo to převoz, krájet to šlo super, měla jsem to v dortové formě.
|
|
| lampetra | •
 |
(28.1.2015 9:18:56) Dělám normálně na pečící plech - tedy ten pekáč cca 3 cm hluboký. Jsou to dvě vrstvy piškotů. Nebo do skleněné zapékací misky, když to chci mít vyšší, taky má zkosené stěny, ale všechno drží - nemáš nějaký špatný recept? Nedáváš moc "krému"? Mně to ztuhne vždycky dost a nic netrčí, krájím dortovou lopatkou.
|
|
|
|