| Vojtami56 | 
 |
(5.1.2015 9:20:32) Jak doporucujete pripravu ovesnych vlocek? zajima me predevsim jestli se varem(cca 10min) nevytraci dulezite mineraly? Z tohoto duvodu jsem je zacala radeji jist bez vareni ..napr.nasypane v jogurtu? Zvysim tim vyuzitelnost latek nebo je to jedno? Ale zase me zacal divne pobolivat zaludek, tak nevim jestli je pro telo vhodne jist samotne ovesne vlocky v jogurtu, resp.jestli je to vubec dobre stravitelne. Nejradeji bych je dal varila na ovesnou kasi, ale zase prave nevim jak je to z hlediska tech mineralu pri varu kase.diky za rady
|
| Lída+2 | 
 |
(5.1.2015 9:25:49) večer namoč a ráno to pojídej jsou nádherně měkký s tím co si tam přidá.....
jinak kaši teplou máš velmi rychle v mikrovlnce, pokud nemáš řas, nebo to jde udělat "čerstvý" v práci
|
|
| angrešt |
 |
(5.1.2015 9:31:39) Minerály se nemohou ztratit varem.
Pojídání bílkovin v syrové podobě zvyšuje jejich antigenicitu.
|
| vertigo | 
 |
(5.1.2015 10:01:46) Co to zvyšování antigenicity znamená v praxi?
|
| angrešt |
 |
(5.1.2015 10:12:35) U osob predisponovaných je pravděpodobnější alergická reakce na syrové rostlinné antigeny, varem se antigenicita většiny rostlinných snižuje. Neplatí to úplně pro všechny, ale zrovna pro obiloviny ano, tam se teplným opracováním změní.
Neplatí to třeba pro ořechy či celer, tam tepelné opracování antigenicictu příliš nesnižuje.
U osob, které predispozice nemají, je to jedno, jeslti je to syrové nebo vařené.
Antigenicitu snižují i jiné procesy než vaření, třeba kvašení, nebo také enzymatické štěpení enzymy obsaženými v klíčku obilovin, takže různé delší máčivé procesy s obilovinami mohou v tomhle směru var nahradit.
|
| vertigo | 
 |
(5.1.2015 11:32:12) Díky
|
|
| Hanina | •
 |
(5.1.2015 11:53:49) Angrešte, prosím, jen vaření, nebo i pečení?
|
|
| Elwing |
 |
(5.1.2015 14:39:41) Ovesné vločky ale už tepelně upravované jsou, proto je Raw požírači nejí, tudíž bych se nějaké další tepelné úpravy nebála.
|
|
|
|
|
|