| kaplenka |
 |
(1.8.2014 9:51:30) Holky,já kuchařský antitalent,chci vařit kuřecí nudličky se smetanou a žampionama.Jedla jsem je v restauraci a měli u nich takovou hnědou omáčku,ale jen jako sosík.Tak jsem usoudila,že hnědá je asi po těch žampionech.Ale v v jakém pořadí mám to jídlo dělat?První mám uvařit maso,pak žampiony s tím masem,nebo zvlášť?Nebo všechno najednou?A potom přidat smetanu?Potřebuju vědět podrobný postup,nejsem v kuchyni zdatná.
|
| Fren |
 |
(1.8.2014 9:59:26) Když k tomu dáš tu smetanu,už to nebude hnědý sosík moc asi.
První udělej na pánvi kuřecí nudličky-na oleji a klidně k tomu hned od zač.přidej pokrájené žamiony.Obojí potřebuje jen chvilku,žádné dlouhé vaření.Pak přidej smetanu,zahusti - já tedy používám jíšku Knorr,velmi se mi osvědčila,krásně sametové omáčky a bez E!Až to budeš mít,tak pak teprve posolit.Houby se mají solit až po uvaření,jinak pustí zbytečně brzo štávu a jsou jak hadra na podlahu.
Jinak když si zadáš tohl jídlo do vyhledavače,najdeš tam taky spousty jednoduchých receptů.Tohle je fakt rychlovka.
|
|
| Simča, dcery *1988 a 1997 | 
 |
(1.8.2014 10:39:26) Napíši ti, jak to dělám já - což netvrdím, že tak je to podle tvé restaurace .
Pro 4 osoby koupím 2 velká kuřecí prsíčka, 250 g žampionů (nebo konzervu sterilovaných plátků), pórek nebo cibuli - více nám to chutná s pórkem, 1 - 2 jarní cibulky, vývar nebo jeden bujón, smetanu, olej, trochu sojové omáčky, sůl, pepř. Postup: Je to rychlovka. Dám si dusit rýži na přílohu (nebo vařit vodu na těstoviny či gnochi). Maso nakrájím na kousky velké asi jako malíček, na pánev dám cca 2 lžíce oleje a 1 lžící másla. Orestuju maso - míchám, až je bílé po všech stranách. Přidám na co nejjemněji nakrájený pórek, plátky žampionů a cibulku i s natí. Zarestuju. Podleju trochou kuřecího vývaru (nebo vodou s bujonem), zakápnu sójovou omáčkou (fakt tak 1/2 čajové lžičky stačí), ochutím solí a pepřem a ještě chvíli dusím. Potom přiliju smetanu, míchám do zhoustnutí, dochutím podle své chuti (já třeba přidávám špetku máty a pár kapek citronové šťávy) a podávám. Jídlo je hotové během těch cca 20 minut, než se uvaří příloha. Dá se jíst s rýží, těstovinami, gnochi, vařenými bramborami.
|
| Fren |
 |
(1.8.2014 10:51:40) co tak sleduji Simčo,tak seš fakt jako profička.Nicméně mě by ruka upadla,dát tolik peněz za kuř.prsa.Já koupím kuřata když jsou v akci,česká,a vykostím.A stojí mě tak 1 kg masa necelou 50ku,místo třeba 130,- za kilo kuř.řízků.
|
| Simča, dcery *1988 a 1997 | 
 |
(1.8.2014 11:06:49) Fren - děkuji za poklonu, vařím ráda, baví mě to 
Jinak co se týká cen - já kupuji kuřecí v podnikové prodejně v Lubech, tady za takové ceny, které se s těmi v marketech nedají srovnávat. Navíc máme za odběr kuřata zdarma a tak.... Také spíš kupuji celá kuřata, která si "rozbourám" podle potřeby. Ale někdy se povede, že mají prsíčka za výhodnější cenu, než celá kuřata. Pak si jich nakoupím do zásoby, protože já jsem doma jediná, kdo dává přednost stehýnku nebo porci hřbetu s biskupem před prsíčky..... Potřebovala bych kuřecí hybridy se 3 prsíčky a jedním stehnem
|
| Fren |
 |
(1.8.2014 21:30:20) Já jí z kuřete taky jenom zadní čtvrtky;u kačeny mi třeba nevadí prsa,ale u kuřete je to hodně suché maso.Jinak to máš teda prima možnosti,já se chystám na koupi krůty z jedné farmy a že si ji naporcuju taky zcela podle potřeby.
|
|
|
|
|
| Andynov79 |
 |
(8.8.2014 12:28:38) Kuřecí nudličky jsou výborné z kuřecích stehenních řízků. Nejsou tak suché jako z kuřecích prsou. Výborné je do základu přidat trochu piva. Dá to tomu takový říz Jako je tady v tomto receptu http://www.senzarecepty.cz/recept/maso/1453-kureci-stehna-pecena-na-pive-se-zampiony/
Akorát místo celých nohou použiješ kuřecí nudličky. Ušetříš si tím i čas, páč nebudeš muset čekat na propečení tak dlouho. Dělám tento recept doma a má velký úspěch.
Dobrou chuť.
Andrea
|
|
|