| Peppa |
 |
(9.6.2014 23:26:24) Prosím o recept na dobrou domácí jahodovou zmrzlinu, zmrzlinovač nemám, ale chci ji zmrazit v mrazáku, na netu jsem našla jen jakési prapodivné recepty "zmrzlin", které se konzumují ihned bez mražení, a já bych ji ráda uchovala ... Přečtu si to zítra, děkuji moc!!!
|
| Pruhovaná | 
 |
(10.6.2014 0:12:44) Já zas jahody rozmixuju s banánem a případně trošičkou cukru, dám do mrazáku, v průběhu mražení 2-3x promíchám, aby se rozbily ledové krystalky a hotovo. Nemám ráda smetanové zmrzky tohle je geniálně dobré.
|
|
| Shayla a 3 kluci | 
 |
(10.6.2014 1:06:08) Rozmixuju jahody s cukrem, slehackou a tvarohem a zmrazim. To je vsechno A je vyborna.
|
|
| Jája s čápátkem | 
 |
(10.6.2014 2:17:30) Idealni je kombinace tech dvou postup:-u - zmrazit jahody, rozmixovat, pridat slehacku nebo jogurt, cukr, muze byt i kapka citronu, naslehat, dat do mrazaku a behem mrazeni parkrat promichat. My ji ale snime hned, na mreazeni nezbude nic
|
|
| neznámá |
 |
(10.6.2014 6:01:42) Já teď jedla výbornou domácí zmrzlinu. Byla to klasika, jahody, smetana, kondenzované mléko místo cukr, fígl byl v alkoholu. Stačí trošku alkoholu a zmrzlina nezmrzne na kost a nedělají se krystalky.
|
| Kaja222 |
 |
(10.6.2014 7:15:46) a jakej alkohol? rum, vodku...?
|
| Puma |
 |
(10.6.2014 7:46:41) A kolik alkoholu?
|
|
|
|
| Puma |
 |
(10.6.2014 7:46:10) Rozmixuju ovoce se kokosovým mlékem, přidám cukr a v průběhu mrznutí iks x promíchám.
|
|
| Jana | •
 |
(10.6.2014 10:32:39) Zmrazené jahody dám do mixéru a cmrndnu tam trochu mléka. Opravdu trochu, třeba 1dcl na 600g jahod. Mám tu jahodovou kaši ráda hustou. To je celé. Už jsme byli letos 2x na samosběru jahod, mám zamražené 10 kg jahod, živím se tím po večerech celoročně Je to strašně, ale strašně dobrý
|
|
| 123 | •
 |
(10.6.2014 10:56:19) výborná je jahodova zmrzka z angrestovy kuchařky
|
|
| Ningit |
 |
(10.6.2014 11:13:01) Bezvadné je domácí semifreddo, to u nás v létě jede ve velkém a dá se donekonečna obměňovat a z jahod je taky skvělé. Pro dietáře to ale moc není, prostě poctivá smetanová zmrzlina. V hrnci nad párou se ušlehá 22 dkg cukru + 3 celá vejce + 2 žloutky (6-8 minut, až vznikne hustý krém). Nechá se vychladnout, mezitím si rozmixuju cca 20 dkg jahod. Nakonec ušlehám 1/2 l šlehačky a všechno se to opatrně promíchá dohromady. Chuť se doladí citronovou nebo limetkovou šťávou + případně i trochou strouhané kůry (někdy to dělám tak, že si šťávu předem svařím s trochou cukru nebo medu tak dlouho, až vznikne takový hustý sirup - koncentruje se chuť a redukuje se tekutina). Přidání alkoholu je taky fajn - v tomhle případě trocha bílého rumu (Havana) - cca 1-2 lžíce. Množství zmrzliny, které vznikne, se rozhodně nedá sníst najednou, takže doporučuju rozdělit do menších nádobek a pak dát teprve mrazit.
|
| Tragika | 
 |
(10.6.2014 17:54:53) Vzhledem k tomu, že jsem schopná sežrat 500ml zmrzliny na posezení, ředím pouze mlékem a cukr si odpustím. Jinak bych se neunesla.
|
|
|
| Peppa |
 |
(10.6.2014 23:21:28) Díky moc, nějakou určitě vyzkouším!
|
|
|