| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Trvanlivost domácích pomazánek

 Celkem 23 názorů.
 Janča+3 


Téma: Trvanlivost domácích pomazánek 

(6.5.2014 22:03:10)
Jdu pro radu...potřebuju v pátek udělat pomazánku (pomazánky), které vezmu s sebou na víkend. Budou se jíst na snídaně, tedy ještě v neděli ráno. Myslíte, že doma dělaná pomazánka vydrží? Budou to jíst i děti. Mám představu nějaké česnekovo - sýrové, rybí nebo vajíčkové. Děkuji za odpovědi a případné recepty na trvanlivé pomazánky.
 Jordana 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(6.5.2014 22:18:30)
záleží,co do toho dáš-např. cibule brzy kvasí...a píšeš,budu je brát na víkend-přeprava jak a jak dlouho?
Normálně v lednici bych nic neřešila....převoz nevím,nevím....
 Černá kronika 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(6.5.2014 22:21:16)
My jsme dneska dojídali česnekovou pomazánku ze soboty a nic jí nebylo. Myslím, že když se použije kupovaná majolka, tak ta že je nějak zakonzervovaná narozdíl od domácí. Jinak recept na pomazánku, co taky déle vydrží- dvě větší mrkve najemno nastrouhat, dobře vymačkat šťávu a smíchat s jedním pomazánkovým máslem vymíchaným s jednou malou sklenicí majonézy. Přidat jemně pokrájenou cibuli, trochu pepře a sůl. Je moc dobrá, nadýchaná a má pěknou barvu. Navrch maximálně čerstvou petrželku, nic víc nedávám.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(6.5.2014 22:24:58)
Myslím, že jo. Když to bude v lednici.
 Eržika. 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(6.5.2014 22:25:21)
Pomazánky dělám až na akcích (občas vařím pro kolektiv ~;) ), nejdéle nechávám do druhého dne.
 Jarmilka. 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(6.5.2014 22:36:15)
No třeba makrela s pomazánkovým máslem vydrží, cokoliv s cibulí, vejci, majonézou, šunkou atd bude na hraně ajurvedského klystýru :-)
 Janča+3 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(6.5.2014 22:41:55)
Díky za odpovědi, takže udělám nějakou bez cibule, šunky apod. Ta mrkvová ~R^ Cesta bude asi hodina, dám to do chladící tašky a na místě je lednice.
 Romča75 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(7.5.2014 2:15:26)
Jestli je v místě lednice,tak to bude v pohodě~;).
 Ira+M(2/02)+K(1/04)+M(2/07) 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(7.5.2014 7:41:44)
V pohodě ti vydržej všechny ty dva dny v lednici.... Vůbec bych se nebála.
 angrešt 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(7.5.2014 8:12:37)
Tj. nebudou od udělání celou dobu v lednici, budou transportované? Ne, nevydrží, je to geniální samoser.
Pomazánky patří k hodně rizikovým výrobkům, protože při přípravě se na suroviny sahá, matlá a zanese se tam obrovské množství kontaminace, která se v jen trochu příznivém prostředí (zvýšení teploty při transportu) začne rychle množit.

není problém převézt samostatná vejce na tvrdo, tvaroh, klidně i majonézu (kupovanou originál zavřenou) a uchovávat a pak to na místě smíchat. Vozit pomazánky a skladovat je do neděle je velmi špatný nápad.
 pearl 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(7.5.2014 8:33:26)
Angrešr, fakt je to takovy prusvih? Kdyz to vychladi,pak to hodinu poveze v twrmotasce a zase do lednice?

Ja bych teda vezla jen suroviny, pomszanky nam chutnaji jen cerstve, resp. udelam odpoledne, aby se do vecere rozlezela.
 angrešt 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(7.5.2014 8:35:29)
Jakékoli přerušení chladicího řetězce je průšvih, termotaška není nic dostačujícícho. Pomazánky jsou extrémně rizikové, zanese se do toho kdeco. Já bych to v neděli nejedla ani zanic.
Jo, samostatné suroviny, to není problém, ty by mohly být převezeny i bez termotašky a vydržely by pak i déle než do neděle, dokud se do nich nezanese ta velká zoologická, tak to vydrží (orig. baelní).
 Paradox 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(7.5.2014 8:41:46)
Taky bych si dovezla suroviny a udělala pomazánku na místě. Zamíchat to je otázka pár minut.
 Anni&Annika 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(7.5.2014 8:30:37)
Pomazanky bych si nelajzla. Marne si lamu hlavu, co by mohlo tak dlouho vydrzet, tak mozna nejaka skvarkova, ale tam je zase cibule takze je to taky o nicem..ja bych je z patka nejedla ani v nedeli i kdyby byly v lednici. Vem ingredience sebou a udelej vse na miste...aspon to bude kazdy den cerstvy kdyz to budes pouzivat z neotevrenych pytliku atd..atd..
 angrešt 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(7.5.2014 8:52:35)
vydrží třeba Marmite :-)
 Anni&Annika 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(7.5.2014 9:19:48)
angrest..myslis tohle?
Marmite (čtěte "marmajt") je tradiční britská pomazánka vyráběná z pivovarských kvasnic, zeleninového výtažku, soli a dalších přísad. Vypadá asi jako tmavě hnědý až černý lepkavý asfalt. Aroma pak připomíná koncentrované Magi. Má nezaměnitelnou chuť, kterou přívrženci označují za božskou, lidé zdravého rozumu pak hovoří o kříženci mezi sýrem a leštidlem na boty.

Pouzivas to? Jak? tak yna toustu a namacis to do vajicka na mekko nebo to pridavas do polivek a omacek?
 Lída+4 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(7.5.2014 9:36:13)
Obdobně australská verze - Vegemite.
 Viola 


pom.máslo 

(7.5.2014 8:41:16)
A co Ti brání vzít na sobotu pomazánky a na nedělní snídani pár krabiček pomazánkového másla nebo máslo a balení plátkového sýra? Budeš mít s chystáním snídaně práce/času stejně a v duši klid.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(7.5.2014 9:54:04)
Myslím, že je to přehnaný. Pro společné stravování jo, ale pro domácí použití v neděli pomazánka od pátku těžko někomu něco udělá.
 Jája 
  • 

Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(7.5.2014 10:47:04)
Taky bych řekla.
A vajíčková je suprová, taky mrkvová s tvarohem nebo rybičková s cibulí a tvarohem, mňam.
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(7.5.2014 12:16:20)
Tak to mně těší, že nejsem jediná "riskující" na Rodině. Pomazánky se u nás dělají tak nějak průběžně a taky tak průběžně se jí. Někdy mám i dva druhy současně - jedna se dojídá, tak udělám další. Sortiment je tak 10 - 12 druhů a když jedu na nějakou akci, udělám sebou třeba 3 druhy a tam na místě je namažu, ozdobím.
Na jednu akci jezdím opakovaně, zrovna teď byla 2. - 4. 5., je tam cca 25 lidí a to i lidí vyššího věku s citlivým zažíváním a NIKDY NIKOMU NIC nebylo. Udělala jsem je ve čtvrtek, dám je do sklenic a do lednice. Jedeme v pátek, po cestě cca 1 hodinu je to normálně v tašce - strčím ty sklenice do sáčků a pak mezi oblečení, aby se to nerozbilo a taky vrstvy textilu izolují teplotu.... Po příjezdu to tam dám zase do lednice. Mažu to na jednohubky v pátek i v sobotu večer a vždy - už 20 let - to bylo OK.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(7.5.2014 12:38:09)
Angrsšt na to kouká moc vědecky.
 Suza007 


Re: Trvanlivost domácích pomazánek 

(7.5.2014 12:36:14)
já bych se toho nebála, ale samozřejmě záleží na tom, jaké suroviny do pomazánky dáš a jak dlouho a za jakých podmínek se bude převážet. V létě bych pomazánku s majolkou nikam nevozila, to bych neriskovala, ale v tomhle počasí (u nás celý den prší a je celkem zima) myslím třeba hodinu nebo dvě v autě v termotašce vydrží. Navíc já dělám pomazánky bez majonezy.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.