| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak rozpustit čokoládu, když nemám ten správný tuk?

 Celkem 11 názorů.
 kaplenka 


Téma: Jak rozpustit čokoládu, když nemám ten správný tuk? 

(24.12.2013 14:37:56)
Koupila jsem si čokoládu na vaření,abych mohla nazdobit cukroví a zjistila jsem,že nemám doma Omegu ani nic podobného.Jak ji mám rozpustit?
 Kreaty 


Re: Jak rozpustit čokoládu,když nemám ten správný tuk? 

(24.12.2013 14:39:20)
ve vodní lázni?
 Agatha Ch. 


Re: Jak rozpustit čokoládu,když nemám ten správný tuk? 

(24.12.2013 14:44:11)
Taky jen rozehrivam ve vodni lazni.
 kaplenka 


Re: Jak rozpustit čokoládu,když nemám ten správný tuk? 

(24.12.2013 15:01:48)
Ale to je pak přece hrozně hustý,a navíc obrovská spotřeba čokolády.
 Linda V. 


Re: Jak rozpustit čokoládu,když nemám ten správný tuk? 

(24.12.2013 15:07:09)
Taky rozpouštím ve vodní lázni. Omegu ani nic podobného nepoužívám, rozpouštím s máslem. Zrovna včera jsem rozpouštěla 86% Lindt a poměr jsem dávala cca 500g čokolády a čtvrtku másla. Pak jsem ještě trošku másla přidávala.
 Suza007 


Re: Jak rozpustit čokoládu,když nemám ten správný tuk? 

(24.12.2013 15:24:18)
místo omegy používám máslo
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: Jak rozpustit čokoládu,když nemám ten správný tuk? 

(24.12.2013 15:36:05)
Máslo. Nic jiného nepoužívám. Oblíbený recept: 200 g čokolády, 2 lžíce másla a 4 lžíce mléka rozpustit ve vodní lázni. ~w~
 2.10xb-116 


Re: Jak rozpustit čokoládu,když nemám ten správný tuk? 

(24.12.2013 15:54:55)
dam nekolik kosticek cokolady do pytliku, zavazu na uzel, dam do mikrovlnky na nejjemnejsi ohrev, cili jeste mene nez rozmrazovani, po 2 minutach kontroluji pohmatem, zda jiz neni tekuta. Pak ustrihnu malinkaty ruzek a zdobim. Nepotrebuju zadne maslo, vypada to efektne.
 2.10xb-116 


Re: Jak rozpustit čokoládu,když nemám ten správný tuk? 

(24.12.2013 15:55:38)
kdyz chci pokryt velkou plochu, tak udelam srafovani jednim smerem a pak o 90 stupnu totez.
 Daem 


Re: Jak rozpustit čokoládu,když nemám ten správný tuk? 

(24.12.2013 16:29:55)
Ja davam trochu mlika a ohreji a vzdy to funguje,tady endavaji vubec tuk a pak to ztuhne pekne
 Jája 
  • 

Re: Jak rozpustit čokoládu,když nemám ten správný tuk? 

(24.12.2013 23:52:13)
Z Omegy dělám domácí čokoládu, dám Omegu, 350 g cukru a cca 50 g kakaa a lehce rozpouštím. když chci lepší, přidám 100 g čoko na vaření. Na zdobení používám buď domácí nebo koupenou, podle nálady, Neboj, spotřeba není o moc větší. Vodní lázeň jsem odbourala, je to zbytečné crcání s kastrolama. Co to je vlastně vodní lázeň? Ohřívání do max. 100 st. C. Takže čokoládu klidně rozpustím na st. 2-3 na plotýnce na vařiči (mám 9 teplotních stupňů) a jako víno. Letos jsem poprvé zkoušela pařížské rohlíčky, potírala jsem krém čokoládou, nanášela jsem to užší mašlovačkou. Spotřeba minimální, proti polévání lžičkou práce polovic. Chtěla jsem se hlavně naučit ten postup. Nic na tom nebylo, jen trochu fortele. Pro mě osobně velký relax od práce.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.