kosatka2 |
|
(5.12.2013 15:47:44) Nasbírali jsme si mandle, jedli je ještě čerstvé. teď nám tady schnou a jsou najednou děsně hořké, nepoživatelné. Tak googlím a zjišťuju, že jsme si pravděpodobně nasbírali tu hořkou odrůdu, mírně jedovatou. naštěstí jsme se tedy neotrávili, protože ty čerstvé ještě hořké vůbec nebyly a jedli jsme jich dost. dají se z nich nějak ty škodlivé látky dostat (třeba tepelnou úpravou), nebo je mám rovnou vyhodit?
|
Kreaty |
|
(5.12.2013 17:57:43) vyhodit, jsou jedovaté
|
Martina, 3 synové |
|
(5.12.2013 18:11:04) Nevyhazovala bych: smrtelná dávka je 60 mandlí, ale tepelnou úpravou se jedovatost sníží, takže bych jedla pozvolna, po malých dávkách.
|
|
|
Ces | •
|
(5.12.2013 19:43:59) Já je pařím horkým mlékem. Ten z nich tu hořkost dostane.
|
|
|