anemon |
|
(21.11.2013 14:34:20) Jsou žloutky (ev. celá vejce) šlehané na vodní lázni považované za tepelně upravené?
Já moc ráda syrový žloutek, sladký sníh a tak, v dětství nám to běžně dávali. Dětem zatím nedávám ani ty krémy z vodní lázně. Co vy? Považujete je za bezpečné?
|
zerat |
|
(21.11.2013 14:37:54) Ano, považuji je za bezpečné, ale jen z kupovaných čerstvých vajec, kde jsou nosnice hlídané, aby neměly salmonelozu. Další věcí je, že krémy v té lázni převařuji, a to tak, že v něm nesmím udržet prst... A pak výrobky skladuji ve vyrovnané teplotě v lednici. Jíme takové krémy a dávám je jíst dětem od chvíle, co jedí tyhle věci a ještě jsme salmonelu neměli.
|
anemon |
|
(21.11.2013 14:39:54) Díky, se přiznám, že mě začala honit mlsná, když jsem si přečetla o Tvých košíčcích.
|
zerat |
|
(21.11.2013 14:54:59) Popravdě jsem na ně taky dostala chuť A to jsem si říkala, že vzhledem ke stěhování budu ráda, když upeču perníčky a marokánky Obávám se, že na ty košíčky dojde taky - jen se budu bát pak transportu při stěhování
|
|
|
|
holka anonymka |
|
(21.11.2013 14:49:55) nemám s vejci problém - máme od vlastních slepic. Když mají slípky pauzu a nenesou, a když už bez vajec prostě nevydržím, pár jich koupím, ale např. ani smažená nebo volská oka bych z nich nejedla. Dávám je jen do buchet. Možná není čeho se bát - jsou určitě kontrolovaná, ale nechutnají mi.
|
Papillon |
|
(21.11.2013 14:57:07) Ja jsem vzdycky myslela, ze riziko salmonely je vetsi u tech domacich vajec, ne? (nemluvim o chuti nebo kvalite, jen ta zdravotni stranka)
|
zerat |
|
(21.11.2013 15:01:45) Ano, i Angrešt to tu x-krát potvrdila nepletu-li se. A to proto, že ve velkochovech jsou slepice vyšetřované kvůli salmoneloze...
|
|
holka anonymka |
|
(21.11.2013 15:22:39) u cizích domácích bych se bála. U nás se slípky chovají déle než jsem na světě, odhaduji cca 50 let, za tu dobu salmonelu neměly ani jednou. Míváme jen 4 - 8 slípek.
|
|
holka anonymka |
|
(21.11.2013 15:26:15) tak jsem našla tohle - http://www.vitalia.cz/clanky/jsou-domaci-vajicka-bezpecna-nebo-ne/
My kupujem nové nosnice každé 2 roky, ty staré jdou do polívky a na papriku
|
Hanča | •
|
(21.11.2013 16:49:14) V tom článku kecají. Že prý se má chov z důvodu prevence proti chorobám každé 2-3 roky obměnit. Chovy se v tomto intervalu obměňují, ale primárně proto, že 3 roky stará slepice nese málo nebo už nenese vůbec. A pak tam píšou, že když hladíme slepice, máme si následně umýt ruce. Bože, to je rada jak ze žurnálu, to by mne fakt nenapadlo!
|
neznámá |
|
(21.11.2013 17:09:54) Zrovna připomínka o obměně chovu mi přijde dobrá. Ve svém okolí mám několik chovů, kde mají slepice na dožití a až mě překvapuje, jako je slepice dlouhověká. Teď vím, že se vejce od slepičího důchodce radši uvařím natvrdo.
|
|
|
|
|
|
|