| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Žloutkový krém

 Celkem 11 názorů.
 anemon 


Téma: Žloutkový krém 

(21.11.2013 14:34:20)
Jsou žloutky (ev. celá vejce) šlehané na vodní lázni považované za tepelně upravené?

Já moc ráda syrový žloutek, sladký sníh a tak, v dětství nám to běžně dávali. Dětem zatím nedávám ani ty krémy z vodní lázně. Co vy? Považujete je za bezpečné?
 zerat 


Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 14:37:54)
Ano, považuji je za bezpečné, ale jen z kupovaných čerstvých vajec, kde jsou nosnice hlídané, aby neměly salmonelozu. Další věcí je, že krémy v té lázni převařuji, a to tak, že v něm nesmím udržet prst... A pak výrobky skladuji ve vyrovnané teplotě v lednici. Jíme takové krémy a dávám je jíst dětem od chvíle, co jedí tyhle věci a ještě jsme salmonelu neměli. ~;)
 anemon 


Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 14:39:54)
Díky, se přiznám, že mě začala honit mlsná, když jsem si přečetla o Tvých košíčcích.
 zerat 


Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 14:54:59)
Popravdě jsem na ně taky dostala chuť ~:-D A to jsem si říkala, že vzhledem ke stěhování budu ráda, když upeču perníčky a marokánky :-) Obávám se, že na ty košíčky dojde taky - jen se budu bát pak transportu při stěhování ~f~
 holka anonymka 


Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 14:49:55)
nemám s vejci problém - máme od vlastních slepic. Když mají slípky pauzu a nenesou, a když už bez vajec prostě nevydržím, pár jich koupím, ale např. ani smažená nebo volská oka bych z nich nejedla. Dávám je jen do buchet. Možná není čeho se bát - jsou určitě kontrolovaná, ale nechutnají mi.
 Papillon 


Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 14:57:07)
Ja jsem vzdycky myslela, ze riziko salmonely je vetsi u tech domacich vajec, ne?
(nemluvim o chuti nebo kvalite, jen ta zdravotni stranka)
 zerat 


Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 15:01:45)
Ano, i Angrešt to tu x-krát potvrdila nepletu-li se. A to proto, že ve velkochovech jsou slepice vyšetřované kvůli salmoneloze...
 holka anonymka 


Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 15:22:39)
u cizích domácích bych se bála. U nás se slípky chovají déle než jsem na světě, odhaduji cca 50 let, za tu dobu salmonelu neměly ani jednou. Míváme jen 4 - 8 slípek.
 holka anonymka 


Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 15:26:15)
tak jsem našla tohle - http://www.vitalia.cz/clanky/jsou-domaci-vajicka-bezpecna-nebo-ne/

My kupujem nové nosnice každé 2 roky, ty staré jdou do polívky a na papriku :-)
 Hanča 
  • 

Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 16:49:14)
V tom článku kecají. Že prý se má chov z důvodu prevence proti chorobám každé 2-3 roky obměnit. Chovy se v tomto intervalu obměňují, ale primárně proto, že 3 roky stará slepice nese málo nebo už nenese vůbec. A pak tam píšou, že když hladíme slepice, máme si následně umýt ruce. Bože, to je rada jak ze žurnálu, to by mne fakt nenapadlo!
 neznámá 


Re: Žloutkový krém 

(21.11.2013 17:09:54)
Zrovna připomínka o obměně chovu mi přijde dobrá. Ve svém okolí mám několik chovů, kde mají slepice na dožití a až mě překvapuje, jako je slepice dlouhověká. Teď vím, že se vejce od slepičího důchodce radši uvařím natvrdo.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.