Martuška |
|
(7.11.2013 15:08:24) Ráda bych, alespoň někdy, nahradila v palačinkách bílou mouku, nějakou jinou. Zkoušela jsem rýžovou, jáhlovou, ale těsto se trhalo, takže ty jsem zavrhla. Poradíte, co dát do palačinek místo hladké bílé mouky?
|
růžové autíčko |
|
(7.11.2013 15:13:12) Celozrnou? Nejsem si jistá jestli by těsto nebylo moc tuhé ,ale zrovna včera jsem je dělala a uvažovala jsem nad tím že to zkusím, pak jsem na to ale zapomněla .
|
donjamimonja |
|
(7.11.2013 15:16:16) Běžně dělaám 50 na 50 obyč hladkou a bud s pšeničnou celozrnnou nebo špaldovou. Nebála bych se ani pohankový. Mám ale palačinkovač, tak nevím, jak se s těstem bude pracovat na běžný pánvi.
|
Pavla | •
|
(7.11.2013 16:07:53) Taky delam 50/50 celozrnou a hladkou. Na normalni panvi a v pohode..
|
|
zerat |
|
(7.11.2013 16:27:37) Při 50% na 50% vyšlo zatím úplně všechno. Jen piškot jsem tak ještě nezkoušela
|
zerat |
|
(7.11.2013 16:28:18) A jinak já do palačinek skoro vždycky přidávám jemně mleté ovesné vločky. Palačinky jsou tak naprosto vynikající
|
|
|
|
|
Puma |
|
(7.11.2013 15:21:07) Dělám z celozrnné špaldové (dělají se mi stejně dobře jako z bílé) a z pohankové. Důležité je koupit mouku kvalitní.
|
|
angrešt |
|
(7.11.2013 15:23:48) Pohankovou - a budou z toho bretonské galettes
|
|
Etea |
|
(7.11.2013 15:28:37) Používám pohankovou mouku se špaldovou, dětem ale nechutná celozrnná varianta, takže dávám špaldovou bílou.
|
|
Edysha |
|
(7.11.2013 15:30:33) Delam pouze z pohankove mouky plus psenicne klicky. Chutnaji vsem i jen tak suche.
|
|
Horama |
|
(7.11.2013 15:43:28) Částečně nahrazuju celozrnnou. Pro sebe jsem dělala i palačinky kompletně z celozrnné mouky a taky to vyšlo, ale manžel odmítl ochutnat.
|
|
Lenka | •
|
(7.11.2013 15:48:06) Dělám z celozrnné žitné.
|
|
kosatka2 |
|
(7.11.2013 15:51:07) pohanková v rodině neměla úspěch. dařilo se mi z bezlepkové směsi Jizerka
|
|
tymothy | •
|
(7.11.2013 16:05:14) Pohankovou, klidně i rýžovou nebo jáhlovou - ale mám vyzkoušeno, že u bezlepkové mouky se těsto musí nechat hodně dlouho odležet (těsto dělám večer a dávám na noc do ledničky). Stejně tak se dají použít i namleté ovesné vločky - také se ale musí nechat přes noc namočené.
|
|
|