angrešt |
|
(23.9.2013 9:38:47) Kuskus je těstovina úplně stejně, jako je těstovina i knedlík. Jen to má jiný tvar.
Sice knedlíky nejsou zrovna moji oblíbenci, ale argumenty o nutriční hodnotě knedlíků versus jiných těstovin jsou úsměvné. Dokonce spíš naopak, kalorická hodnota porce knedlíků je zpravidla nižší než těstovin, protože opticky se jich na talíř dává podobné množství, ale knedlíky jsou narozdíl od jiných těstovin porézní.
A bramborový knedlík je totéž co např. italské bramborové gnocchi, jen to je jinak tvarované.
|
Inka | •
|
(23.9.2013 9:51:14) Taky vždycky přemýšlím co je na tom kuskusu tak zdravý, čím se to liší třeba od špaget.
|
angrešt |
|
(23.9.2013 9:55:04) Oproti špagetám je slanější, takže je na tom spíš trochu hůř. Navíc se nevaří, jen spařuje, což, jak se zdá v poslední době, enní vhodná úprava obilnin pro nás, měli bychom jíst spíše obilniny dlouho máčené (bobtnání lepku, počáteční štěpení...)
Spíš to zní hezky - místo celého jídla si dám jídla jen kus, ne?
Já teda kuskus moc ráda, hodně mi chutná, ve Francii jsem na měm dost (žila (páč byl laciný, že). Ale nenamlouvám si, že je to dietní potravina.
|
Inka | •
|
(23.9.2013 10:03:54) Dík. Aha, takže jediná jeho výhoda je rychlost. Zaleju a jím.
|
|
|
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(23.9.2013 9:59:28) no tak je to úsměvné, ale mně to přijde bílej hnus ( knedlík). Jinak já radši těstoviny, rýži a brambory. Kus kus k nám implanoval můj tlustej partner
|
angrešt |
|
(23.9.2013 10:05:14) Nenutím Tě jíst knedlíky a respektuju, že Ti nechutnají. o tom jsem vůbec nepsala. Rozporuju pouze zcela nesmyslné tvrzení o nutriční ne-hodnotě knedlíků v porovnání s jinými těstovinami. Je to těstovina jako každá jiná. V porovnání s běžným kynutým pečivem jsou dokonce knedlíky zdravější, protože ač složením těsta totožné, tak neobsahují karcinogenní produkty Maillardovy reakce. Knedlík jako symbol nezdravosti je spíše symbolem neznalosti.
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(23.9.2013 10:06:07) s jakým kynutým pečivem? Nerozumím
|
angrešt |
|
(23.9.2013 10:08:17) Knedlík je technologicky uvařený neupečený rohlík. Také proto se původně knedlíkům říkalo buchta pařená. Zkrátka místo upečení vykynutého těsta dojde k jeho uvaření. Což je pochopitelně úprava významně zdravější.
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(23.9.2013 10:12:31) járohlíky jím jen velmi výjimečně. Nejím výtvory z kynutého těsta. Nikdo do mě nedostane koblihu, koláče, vánočky. Stejně jako od svých 6let bojkotuju krupicové kaše, buchtičky se šódó, bavorské vdolky, žemlovky, sladké rýžové kaše, nákypy apod. Učitelky se se mnou nevěděly rady
|
Inka | •
|
(23.9.2013 10:15:41) Chvilku jsem si lámala hlavu co je járohlík :)
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(23.9.2013 10:16:37) járohlík je- já rohlík.
|
Inka | •
|
(23.9.2013 10:19:04) Pak mi to došlo, ale nejdřív jsem myslela, že je to něco z jáhel:)
|
|
Inka | •
|
(23.9.2013 10:19:06) Pak mi to došlo, ale nejdřív jsem myslela, že je to něco z jáhel:)
|
|
|
angrešt |
|
(23.9.2013 10:16:55) To je ležící a spící pečivo
|
|
|
angrešt |
|
(23.9.2013 10:16:36) Vždyť je nejez, mně je to vážně lhostejné, co jíš
Stále se věnuji jen Tvému zcela nesmyslnému označování knedlíků za cosi nehodnotného a nevhodného atd. Protože to je pouze projev nepřemýšlení nad složením hmoty, která tvoří knedlíky i jiné těstoviny. A tímto chybným tvrzením bys mohla zbytečně jiné mást a uvádět v omyl.
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(23.9.2013 10:17:22) nebudu již jiné mást a uvádět v omyl. Ať si každý do sebe cpe, co chce
|
|
|
|
Inka | •
|
(23.9.2013 10:17:57) Chudák knedlík, je synonymem tloušťky a nezdravosti, přitom není o nic horší než těstoviny a pečivo. A na váhu je hromada těstovin o hodně těžší než třeba 2 nedlíky, tada i kaloričtější.
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(23.9.2013 10:20:00) vždyť si ty knedlíky z bílý mouky hňácejte. Neznám moc lidí, co jim skončí na talíři 2 knedlíky. Kdyby to tak bylo, bylo by to fajn!
|
Evelyn1968,2děti |
|
(23.9.2013 14:08:17) Někde jsem četla, že těstoviny a knedlíky jsou na tom kaloricky dost podobně, záleží na tom, jaká je k tomu omáčka a maso. Osobně mám radši knedlíky, k těstovinám mám trochu odpor z doby školních jídelen a "sekanýho potrubí", t.j. slepená, vodová kolínka a UHO s kouskem tlustýho masa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|