albyna |
|
(27.8.2013 15:52:11) jak udělat? Nějaký vyzkoušený, skvělý. Nikdy jsem žádný nedělala. díky za recepty
|
Eva + Klárka2/07 |
|
(27.8.2013 16:09:27) Broskve dát na chvilku do vařící vody, pak oloupat. Rozmixovat v mixéru (nebo nakrájet) a uvařit s Gelfixem podle návodu, který je na něm napsaný. VAří se to 5 minut. Doporučuju Gelfix 2:1, s 3:1 mi teče (ale i tak je výborná)
|
Vínečko |
|
(27.8.2013 16:13:46) Já je nedávám do vařící vody, ale jen rozmixuju, přidám želírovací cukr, 5 minut povařím a dám do teplých sklenic, zašroubuju a otočím víčkem dolů.
|
|
Czeperka |
|
(27.8.2013 16:16:10) Broskve do horké vody na cca 5 minut, pak hned do studené, oloupat, co nejde oloupat, oříznout. Slupka zhořkne. Vypeckovat, pokrájet, podliju lehce vodou, rozdusím a trochu ponorným mixerem pomixuju, ale tak, aby zůstaly kousky. Pak použiju pektogel a udělám dle návodu. Cukru jsem požila 800g na kilo ovoce. Horké nalít do skleniček, dát na pět minut dnem vzhůru a pak obrátit zpět. nezavařuji.
dej si pozor na olizování lžíce nebo vařečky, broskve se rády kazí!
Do několika sklanic jsem přidala mandle na plátky, do několika nahrubo nastrouhaný zázvor a taky je to mňamka.
At se džem podaří ;-)
|
Czeperka |
|
(27.8.2013 16:17:00) a píšu jako tatar :-(
|
|
angrešt |
|
(27.8.2013 16:25:20) Ano, se zázvorem jsou super. A překvapivě třeba i s levandulí, s vanilkou nebo s rozmarýnem
|
adriM+M+N |
|
(27.8.2013 16:28:38) Aha a já v tom hledala vědu, děkuji!
|
|
albyna |
|
(27.8.2013 17:32:19) děkuji všem, koukám, že používáte želírovací cukr. Nejde to jen s cukrem obyčejným?
|
|
|
Vínečko |
|
(27.8.2013 19:07:37) Zhorkne? Ty jo, delam leta letouci se slupkou a nic nehorkne
|
|
|
|
Edysha |
|
(27.8.2013 17:40:57) Vyborna kombinace je broskve,banan,skorice. Nebo jak ti nekdo zminoval se zazvorem plus hrozinky. K masu je pak super "slana marmelada" broskev,zazvor,chilli,citron. Samotna broskvova je takova nejaka. Letos jsem zkusila poprve kombinaci se super kyselyma ostruzinama a ta dopadla nad ocekavani, takze i tu muzes zkusit. Jen broskve nezeliruji,tak bud pripravovat s nejakym prostredkem jako gelfix apod., nebo z toho udelat co nejhustsi "kasi".
|
|
anemon |
|
(27.8.2013 17:58:18) Jak se to vezme, jedla jsem skvělý, zkoušet budu poprvé, šlo o broskve s pomeranči, nemám tedy osvědčený recept. Pomeranče odšťavním, broskve oloupu, cukr 1:1 s ovocem a uvidím.
|
|
Lenka K | •
|
(14.4.2014 10:27:51) Já jsem zkoušela ale nikdy žádná sláva, zkus http://levnepotraviny.cz/eshop/index.php?category=dzem-a-marmelady za ty peníze je to super řešení
|
|
|