Leena+Michalka listopad 09 |
|
(18.7.2013 22:20:05) Zitra potrebuju zavarit vetsi mnozstvi merunek. Jsem naprosty mimon, ktery zavaroval snad jen jednou v troube a ani si nepamatuju uz jak . Tenkrat jsem zavarovala dokonce i par sklenek bez cukru (jen se soli) a bylo to ok. Co stranka na netu, to jiny postup, tak se ptam radsi tady . Nekdo pise, ze na suchy plech, vetsina teda ze s vodou, kolik stupnu, na jak dlouho, jake vicka, jak spravne nalev udelat,.... Dekuji moc za kazdou radu .-)
|
susu | •
|
(19.7.2013 7:57:43) Na kompoty máma žádný nálev nedělá, prostě v každé sklence zalije ovoce vodou a nasype cukr, tuším jednu lžíci.
|
Hanka+L+A+V |
|
(19.7.2013 14:20:58) Zavařovala jsem před týdnem..tak to mám v živé paměti. Nálev 500g cukru na litr vody. Troubu rozehřát na 150st. dolní i horní ohřev...sklenice dát na plech s vyšším okrajem a nalít do plechu vodu, používám omnia sklenice a víčka nová. Peče se v troubě na těch 150st. asi 15 min., pak jsem snížila na 100st. a jen spodní ohřev a dodělala taky 15 minut. Pokud jsou meruňky měkčí, tak jen 10 minut.
|
|
|
LucieKytka | •
|
(19.7.2013 23:52:13) Já když mám větší množství sklenic, tak zavařuji v myčce. Třeba okurky, řepu, fazolky, zavařovala jsem i přesnídávku. Vejde se jich tam spousta a je to bez práce a hlídání. Stačí jen vyskládat sklenice do myčky a zapnout nejdelší a nejteplejší program. Samozřejmě bez tablety:)) Dělám to asi třetí rok a nic se nekazí, takže funguje. Doporučuji.
|
Leena+Michalka listopad 09 |
|
(20.7.2013 0:53:39) No ja prave nevim Luci s tou myckou, sem to taky cetla a nadchlo me to, ale angrest tady kdysi psal (a te ja verim, pac vetsinou vi co pise ), ze to uplne dobre neni. Ono i kdyz se to viditelne nezkazi, tak to neznamena, ze je vse ok. A v mycce ta teplota neni konstantni a ta teplota je snad jen teplota te vody ne? A ta na to jen strika,.. no ja nevim, te troube vic verim, tak uvidim .-)
|
|
|
|