| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Co si opékáte u ohýnku?

 Celkem 40 názorů.
 Nedoma 


Téma: Co si opékáte u ohýnku? 

(14.7.2013 21:48:29)
~t~~t~ Tak jsme to konečně vyzkoušeli...Je to ještě hnusnější, než jsem si myslela (pro ty co nezkoušeli, tak originál Haribo dle návodu k opékání vytvoří krustu a uvnitř je to rozteklé jako sýr šíleně opravdu šíleně sladké:-©). Přitom pomalu v každém americkém filmu si tuto laskominu někdo vyrobí. Ale děti nedaly jinak. Může mi někdo poradit, co si opékáte u ohýnku? My už jen suchý chleba. Všechno ostatní je nepoživatelné. I když koupím buřtíky u pultu a dle tvrzení prodejce samé maso, tak je to slané a hnusné. Dětem zatím nestačí to, že by se něco hodilo do alobalu do uhlíků. CHtějí romantiku na klacíku. Jsem v pokušení opéct napíchnuté kuřecí (stehenní na kousky).
 Eva + Klárka2/07 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 21:52:28)
Opékáme myslivecké klobásky z Lídlu (97 % masa nebo tak nějak). A teď na dovolené jsme koupili špekáčky za 186 kč/kg (dcera nejí klobásky), v přírodním střívku a dalo se to sníst. Ale složení i tak nic moc, kolem 60% masa.
 erika,2 děti 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(15.7.2013 9:01:26)
Opékáme tenké párky opatrně, taky to jde, kupuju kvalitní bez konzervantů s vysokým procentem masa - tuším jsou to vídeňské....
 erika,2 děti 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(15.7.2013 9:01:46)
kuře bych neriskla....
 Silueta 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(15.7.2013 20:53:32)
~R^ my taktéž myslivecké z Lidlu ~R^
 Len 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 21:55:33)
Tak na klacku nic~t~, ale jinak ja nejradsi opecenou zeleninu, treba cuketu, papriku. Nad ohnem na mrizce nebo lavovem kamenu, nevim, jestli by to slo na klacku~:-D A pak brambory do popela, mnam.
 Len 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 21:57:19)
A jeste musim rict, ze ceske marshmellow chutna uplne jinak nez treba anglicke, Haribo neharibo, je to uplne jine.
 Nedoma 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:01:20)
Len, a v čem je prosím rozdíl? Miluju "gumové" bonbony :-)
 Len 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:03:43)
No, hlavne jsou mnohem mene sladke a taky trochu jina struktura, nevim, jak to popsat. Miluju je do horke cokolady v zime, mnam.
 Nedoma 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:06:58)
Olgavo, Len, a po opečení to má podobný efekt? Že se to rozteče uvnitř a zvenku krusta?
 Nedoma 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:15:24)
Olgavo, mě teda jímá vztek, že pro český trh má něco úplně jinou chuť a složení ve stejným balení a se stejným názvem. Fakt jsem se to dočetla až na Rodině a od té doby v obchodech přebírám ještě o něco víc než dřív.
 Len 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:14:17)
~:-D To uz si nepamatuju, je to dost dlouho, co jsme je opekali. Mam dojem, ze uplne tekute to nebylo. Pri americkem dnu ve skole meli delane marsmelouny mezi chlebem v toustovaci~t~ a to teda roztekle bylo~t~
 Nedoma 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:17:39)
Len, to je brutální~t~. Tak já kombinace chleba s něčím sladkým končím a začínám medem. Ani u "buchtového" bílého si to s těmi gumovými potvorami neumím představit.
 Len 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:20:25)
No, napodobne~:-D Ale deti se tim cpaly a pri ceskem dnu prskaly povidla vsude, nejen deti, ale i dospeli, jedli jsme to jen my Cesky, Slovenky a Polky~l~~t~ My zase nenapadne hazeli marsmelounove tousty do odpadaku~t~
 překvapená 20.9. 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:01:26)
Já jsem americkými ohýnky nepolíbená, trochu jsem si vygůglila o čem se bavíte, ale mohl by mi to někdo nastínit po česku(polopaticky)? Mi to připadá do nebuřtový rodiny jako dobrý nápad.
Díky
 Nedoma 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:03:41)
Olgavo, prosí zkus popsat rozdíl. mě se zdá tak nepochopitelný, že se to dá jíst opečený. díky moc.
 Nedoma 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:05:31)
Šuplíku, díky, zkusím, ale neumím si představit, že mi to těsto nespadne. Propíchnout to předpokládám nejde.
 Janina&2 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:39:55)
vygoogli si STOCKBROT - uvidis, jak to je namotane

jinak recept - 1kg mouky, 500ml vody, trochu soli, kvasnice - udelat testo, nechat vykynout, znouvu propracovat a namotat na klacek

s ostatnim opekanim moc neporadim, my jen grilujeme, ale z toho co neni uvnitr syrove a tudiz i vhodne pro opekani u deti (tedy i u mne, jelikoz ani mne nebavi drzet klacek dyl jak par minut a i tak uz okusuju) mne napadaji jen norimberske klobasky (pokud maji tvoje deti rady neco s majorankou)
 vlksvajglem 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 21:59:08)
už jíme jen vajíčka na kameni. výborná ňamka ~R^
 jitucha 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:00:00)
celé jablko nemá chybu. a pak proužky kuřecího nebo krůty podélně navlečené (jako když se látá ponožka, lepší přirovnání mě nenapadá) nebo napíchnuté na silnější špejli, vypadá to jako lízátko.
 Nedoma 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:02:46)
Jitucho, to zkusím, díky.
 černá kočka a dva kluci 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:05:16)
Maršmelouny jsme zkoušeli, nic moc. Mám ráda na ohni šunkovou klobásu, zkusili jsme opékat švestky ( zajímavé, náš děda je pekl už jako malý kluk, mně by to nenapadlo ). Pak pečeme houby, nejlepší jsou maličké mladé babky, zlehka posolit, nesmí toho být moc, jen jako chuťovka. Největší favorit je libová anglická slanina nebo špek obalený v koření, to nemá chybu
 Nedoma 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:08:28)
Černá kočko, já taky opékám cokoliv. Miluju nové chutě. Jen ty děti prostě bručí, protože ty jsou silně konzervativní. Ale houby by mohly vzládnout obě. Jen to vyžaduje větší přípravu a běhání po lese:-)
 černá kočka a dva kluci 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:35:21)
Naši zbojníci se můžou po houbách umlátit, musím je hlídat, aby toho nesnědli moc, aby jim z toho nebylo špatně. Úplně nejlepší jsou mladé babky, takové co krásně voní. Ono to aroma má něco do sebe:-)
 Petrajda 


Kde koupit kvalitní špekáčky? 

(14.7.2013 22:08:25)
Já se přiživím s podobným dotazem nemáte někdo tip na kvalitní špekáčky s velkým podílem masa? Kdo je vyrábí? U nás tohle kupuje většinou manžel, takže si nejsem stopro jistá, ale mám dojem, že se stejně podíl masa u těch nebalených, pultově prodávaných, většinou neuvádí...nebo jo? Ty balené mi zas připadají takové oslizlé.
 arsiela, 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:09:48)
Máme štěstí na dobré řeznictví,takže ještě stále opékáme buřty.Malej si opéká jablko.
 Nedoma 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:11:57)
Arsielo, já oběhla už kdeco, a všechno slaný a gumový. Jablko opékám taky ráda. Taky tvrdý sýr. Ten odkusuju. A přikusuju chleba. Děti mají rády i grilovaný ananas, tak zkusím i ten, jak tu někdo psal. Ohýnek je pro nás léto.
 arsiela, 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:19:01)
Nedomo zkus na farmářskejch trzích regionální prodejce.
 Ira+M(2/02)+K(1/04)+M(2/07) 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:10:22)
opejkáme jablíčka, ale jednou jsme si taky napíchli na klacek uzené kuřecí stehno :-)
 Nedoma 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:12:58)
Iro, to je dobrý nápad, to má ráda starší, která špekáčky hluboce opovrhuje.
 KoproFka 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:14:53)
holka, neporadím... my takřka výhradně pečeme naložený maso na kameni - je to strašně dobrý. Na buřty už tak nějak nemám odvahu ~d~... uzeniny moc nekupuju, takže fakt nevím, kde koupit dobrý...

p.s. - ten kámen je normálně kus vyleštěný žuly - zkaženej kus náhrobního kamene, který praskl a nedal se použít - strejda pracoval v kamenolomu, tak našim tenhle poklad (a to doslova), užíznutej na obdélník, přivezl. Taťka na něj navařil kovovej rám a nožičky a máme naprosto luxusní opékací kámen!!!
Zrovinka v pondělí jsme si u našich na tom opékali naložené maso, papriky, rajčata - fakt lahůdka!!!~R^
 Nedoma 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:19:03)
Koprofko, tak to musí být dobrota:-).
 Citronove koliesko 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:23:29)
Domácu slaninu, pomaličky, do chrumkava.
A potom klasika jablko, kukurica, aj šampiňóny sme skúšali a dali sa jesť.
Do pahreby zemiaky v alobale, rybu.
Špekáčky sú divné, slané, nechutné už ani neskúšam.
Ešte klobásku ale to len občas.
 Edysha 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:29:28)
Decka opeceny marsmalounu milujou, kupuju v Lidlu, kdyz maji "americky tyden". Chutove mi to hodne pripomina snih z kremroli, konzistencne krupava zkaramelizovana horni vrstva a rozehraty vnitrek.

Jinak opelame na klacku burty z Lidlu, jablka, masaky, nekdy i parek, chleba, silnejsi platky slaniny, jdou i uvareny brambory ve slupce (ale spis salatovy, ty lip drzi).
 Káťa,2 kluci 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(15.7.2013 9:23:11)
Edysho, tyhle marshmallows kupuju taky, děti to milujou a já si jeden taky klidně dám. Navrchu to udělá karamelovou krustu a ta je dokonalá~w~ Ale kdo není na sladké, tak chápu, že se mu z toho obrací žaludek.~;)
 Xantipa. 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(15.7.2013 12:39:43)
- já si klidně dám - je to zpestření.
 slon 
  • 

Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 22:30:17)
dělávali jsme opečená jablka, když jsme ještě dělávali ohně :-)....
Koupit lahodný, kvalitní buřt je dnes umění - a to je dost smutné :-(, dříve byly špekáčky jedna báseň a teď když to píšu, tak se uplně děsím toho jak jsem už stará, když takhle vzpomínám co bývalo :-).....
 Evanek 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(14.7.2013 23:13:03)
My jsme objevili opravdu výborné špekáčky od Vahaly. Oni mají všechny výrobky výborné, takže špekáčky nezklamaly.
 modrej obláček 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(16.7.2013 11:24:46)
Nedomo,

maršmelouny nikdy nekupovat ty naše klasický, ty prostě nad oheň nejsou.
Kupuju v Globusu v regále s "exotickýma" věcma, průhlednej pytlík, bílý maršmelouni, oproti "našim" jsou těžký, jiná struktura, prostě je to úplně něco jinýho. My to teda máme dost rádi, někdy i jen tak do mikrovlnky na pár sekund, nafoukne se pěkně:)))), pak to chutná jak karamel:))
 modrej obláček 


Re: "Maršmelouny" opečené na ohni 

(16.7.2013 11:25:33)
a jinak ještě ty z Lidlu se ještě taky daj, ale jak ochutnáš ty pravé americké (co se dají sehnat v Globusu), tak nikdy jinak ~s~ ~:-D

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.