rišulka |
|
(11.7.2013 20:31:43) Dělala jsem už několikrát různé sirupy, ale někde se stala chyba a vždy mi po pár dnech chytly plíseň. Můžete poradit, jak uchovávat, aby to vydrželo? Nebo u těch domácích (tymiánový na kašel, v létě mátový nebo meduňkový) tohle čekat nemůžu? Máme to rádi, v horkých dnech je to příjemně pitné a taky mě rozčiluje, když polovinu vyhazuju
|
Kač. ♀ + ♂ |
|
(11.7.2013 20:34:10) Otevřené uchovávám v lednici jinak mi to taky chytá plíseň. Uzavřené mám ve sklepě v pohodě rok.
|
|
Nikaia+08+10 |
|
(11.7.2013 20:56:26) Dávám do vyvařených lahví a ještě steriluju. Myslím totiž, že už je to stejně tak provařené, že už tomu další čtvrthodinkou varu neuškodím. Vydrží mi normálně jako marmelády.
|
|
Pralin |
|
(12.7.2013 0:14:13) Nic nevyvaruju a kolikrat delam i ten sirup pouze vyluhovanim za studena (napr. bez), plnim tedy taky za studena a nahoru pak naliji malou lzicku slivovice a sirup vydrzi cely rok, ani ho nemame echt v chladu protoze nemame sklep.
|
|
Filip Tesař |
|
(12.7.2013 9:36:51) Špatné zkušenosti s lahvemi, nepřevařujeme a plníme do běžných velkých zavařovaček s víčkem. Vydrží tak v relativním chladu a temnu (ve špajzu) klidně i několik let. Na spotřebu pak vždycky otevřeme a přelijeme do lahve, která stojí v lednici.
|
|
Filip Tesař |
|
(12.7.2013 9:40:51) Pardon, mluvil jsem o sirupech-šťávách, bylinkové, jako jitrocelový apod. ale dělá žena podobně, prostě do malých skleniček... Otevřené v lednici. Sklenice předtím nevyvařuje, jen umyje v myčce.
|
Jana | •
|
(12.7.2013 13:50:00) Rišulko mám podobnou zkušenost, byť uchováváno v lednici, tak to brzy chytne plíseň. Takže plním do klasických zavařovacích sklenic a zavařím. A je klid
|
|
|
|