jalinka |
|
(7.7.2013 23:27:49) Holky, vím, že tady je řada vášnivých a zkušených kuchařek a pekařek a tak bych vás chtěla poprosit o radu.
Stará kuchyň definitivně dosloužila, dáváme dohromady novou a já přemýšlím nad tím, jakou pořídit troubu. Doteď jsem pekla v prastaré elektrické příšernosti s netěsnícími dvířky a v nových modelech a funkcích se nevyznám.
Často peču buchty, cukroví, maso, v troubě dělám ryby, guláše, dušené maso, pizzu... Co byste si pořídily? Načetla jsem, že teď mají trouby i nějaké samočištění, že v některých se dá péct i v páře. Konkrétní dotazy:
Pečou ty parní trouby i bez páry? Existuje trouba, ve které se dá i ohřívat, abych nemusela pořizovat i mikrovlnku? S jakým modelem jste vy osobně spokojené (mělo by to být vestavné).
Děkuju za jakékoliv rady, tipy, postřehy. Je to nějak všechno narychlo a musím se rozhodnout docela brzo.
|
Ikula |
|
(8.7.2013 5:51:21) Já si asi před 3 lety pořídila pyrolytickou (samočistící) a horkovzdušnou. Jsem s tím nesmírně spokojená, čas od času spustím pyrolýzu a pak troubu jenom vytřu hadříkem, žádné drhnutí nic. Horkovzduch mi přijde také praktický, třeba maso je z něj mnohem víc šťavnaté, můžu péct i několik plechů nad sebou - třeba u té pizzy, tu jsme dřív jedli na etapy. Pára to je vyšší kategorie, s tím zkušenosti nemám.
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(8.7.2013 7:32:08) Mám úplně obyčejnou troubu, pravý horkovzduch, k tomu nahoře gril. Peču hodně, hlavně chleba, pečivo, koláče, muffiny, sem tam maso, taky dusím v troubě. Spokojenost maximální.
|
|
Vítr z hor |
|
(8.7.2013 9:49:35) Hodně peču (chleba, maso, zapékám brambory), dělám více pokrmů v malém množství, takže mám 2 trouby, jednu normální s horkovzduchem, jednu úplně malou s grilem. Absolutně žádné vychytávky, místo automatiky a pyrolýzy mám prostě dvě, avšak obyč trouby.
|
:-) zaregistrovaná |
|
(8.7.2013 12:48:37) holky, z trochu jiného soudku - peču poprvé celozrnný chleba, na kolik stupňů to dáváte? Je to první vzorek, zatím ve formě srnčího hřbetu, tak tápu. Díky za radu!
|
|
|
jalinka |
|
(8.7.2013 9:57:27) Děkuju, a do jaké byste šly značky?
|
|
ronniev |
|
(8.7.2013 12:29:13) Já mám Whirlpool, horkovzduch, normální pečení a gril. Jde to porůznu kombinovat. Nemůžu si ji vynachválit. Taky má funkci rychlého pečení na pizzu (tu my tedy skoro nejíme, ale na rozpékání předvčerejších rohlíků je geniální) a má funkci udržování teploty (35 a 60 stupňů), takže i když vařím slavnostní oběd pro 15 příbuzných, nic mi nevystydne. To považuju za nejlepší vychytávku S parní ti bohužel neporadím, s tou žádné zkušenosti nemám.
|
|
Tabitha+2 |
|
(9.7.2013 1:00:58) Pred casem jsem zakladala toto tema, ale nikdo mi neodpovedel a navic se divam, ze bylo smazano..
Nasla jsem zrejme co potrebuji..take hodlam vypustit v nove kuchyni mikrovlnu..ptala jsem se vyrobce, tak by mel byt mozny i ohrev hotoveho pokrmu..
AEG BS731440NM
|
|
|