JankaHK |
|
(23.5.2013 19:41:20) Holky, jedly jste v těhotenství mozzarellu?
|
sarmi |
|
(23.5.2013 19:42:30) jasne, proc ne?
|
|
Monika |
|
(23.5.2013 19:44:04) Ježíši proč už by měla vadit mozzarella??? Je to čerstvý sýr, bez plísní ... To bys nemohla jíst asi fakt nic
|
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(23.5.2013 19:55:03) a co bych jiného jedla? ty si ji asi pleteš se sýry, na které se může ,,chytit,, listerióza, ale to je zcela jiný druh sýrů, dělaných z nepasterovaného mléka, sýry s plísní... zrovna mozarella bych řekla že je vyloženě neškodná.
|
JankaHK |
|
(23.5.2013 20:02:30) Co jsem se dočetla o mozzarelle, tak se dělá s pasterizovaného i z nepasterizovaného mléka. Dovoz z Itálie je pouze z nepasterizovaného. Na obalu jsem žadné info o pasterizaci nebo nepasterizaci nenašla.
|
angrešt |
|
(23.5.2013 20:04:16) České sýry jsou vždy z pasterizovaného, pokud jsou z mlékáren. je to v ČR povinné. Tedy třeba mozzarela italat.
nepasterizované max. sýry z malých farem.
Originál italská by mohla být nepasterizovaná, tam to chce přečíst obal.
|
JankaHK |
|
(23.5.2013 20:13:25) Jukla jsem do lednice a mam tam zrovna tu od firmy Italat
|
|
JankaHK |
|
(23.5.2013 20:15:41) Tak jsem koukla na jejich stránky a je to tam i napsáno ... Pasterované kravské mléko se sráží pomocí přírodního syřidla...
|
|
|
|
|
angrešt |
|
(23.5.2013 20:01:33) Nejedla jsem italskou buvolí nepasterizovanou. Mozzarelu zde koupitelnou, z pasterizovaného mléka, jsem jedla ve velkém
|
JankaHK |
|
(23.5.2013 20:05:18) Angreštíku, díky za info. Nevěděla jsem, zda ta, co se prodává tady, je pasterizovaná nebo ne.
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(23.5.2013 20:07:52) česká vždy, to mě nenapadlo, že myslíš italskou
|
|
|
|
Evik+Šmudla+Šmudlinka |
|
(23.5.2013 20:20:38) Já jsem ji nejedla, ale proto, že mi z ní bylo strašně zle - hrozně mi smrděla a nemohla jsem jí ani krájet. Jinak se ale normálně jíst může :o)
|
Radus+V+J |
|
(23.5.2013 20:48:54) cpu se jí tak 1x týdně a abych pravdu řekla, nezkoumám, zda je taková či maková.....doufám, že je u nás prodejná všechna z pasterizovaného mléka
|
|
|
MÍŠA&FÍK |
|
(23.5.2013 21:48:34) V těhotenství jsem jedla vše, na co jsem měla chuť.
Měla jsem šťastné, klidné a bezstarostné těhotenství - neměli jsme internet.
Jak bych odnosila a porodila dítě dnes si nejsem jistá.....
|
Mili+2 |
|
(23.5.2013 22:25:45) V prvnim tehotenstvi jsem zbodla i hermelin a o moznosti nakazy se dozvedela az pozdeji. Ale mozzarella je jiny typ sejra, tam nic nehrozi.
|
|
JankaHK |
|
(23.5.2013 22:31:12) Tak to verim. Ty diskuse, co obcas čtu, bývají stresující. Nemít internet, tak bych byla určo klidnější:-D a kolik času tozabere. ale uz jsem na něm závislá:-D
|
|
|
Ursus+3 |
|
(23.5.2013 22:30:41) joooo! na kila!
|
|
Janina&2 |
|
(23.5.2013 23:55:10) jo, jedla jsem a stejne jsem jedla i francouzke nepasterizovane syry - ne tedy ve velikem mnozstvi, ale 9 mesicu bez roquefortu nebo mozzarelly (z buvoliho mleka, gumovou kravskou nemusim) by bylo za trest
jinak jsem koukala do lednice, mam tam Mozzarella di Bufala Campana DOP a o pasterizaci nic. pri vyrobe mozzarelly se prileva horka voda- ale ta to cele neprohreje.
jinak muj gynekolog mne vedle plisnovych syru varoval i pred salaty mimo domov (kvuli nedostatecnemu umyti)
|
|
|