Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(16.4.2013 10:42:47) Ahoj, mám tady 3 pytlíky vařené rýže, protože rodina snědla kuře a na rýži se vybodla . Nemáte tip, co s ní? Děkuji J.
|
Lída+2 |
|
(16.4.2013 10:44:37) udělal bych salát....
nebo rizoto....
|
|
Černá kronika |
|
(16.4.2013 10:45:08) Udělej k tomu dušený kuřecí játra na cibulce. Zrovna dneska jsem koupila mraženou půlkilovku za 27 Kč a jdu vařit.
|
|
Cirilinka |
|
(16.4.2013 10:49:40) sladkej rejžovej nákyp, jako zapečenej...jako děcka jsme to milovali....baštilo se to s kompotem třešňovým...
|
Lassiesevrací |
|
(16.4.2013 11:08:33) To je jedno z mála jídel, které jsem v dětsví fakt nemohla. Nákyp v té podobě, v jaké jsme ho jedly jako děti(nedej Bože úprava školní jídelny), přebila co se hnusu týče jen dršťkovka.
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(16.4.2013 11:22:53) Rýžový nákyp na sladko, si pamatuju ve školce, jak nás nad tím nutili sedět dokud to nesníme. Dětem by to možná chutnalo, ale já vzhledem k traumatu, to nezvládnu ani uvařit, vadí mi i rýžový jogurty.
|
Lassiesevrací |
|
(16.4.2013 11:23:47) Vzhledem k traumatu
|
Pruhovaná |
|
(16.4.2013 11:37:56) Čemu konkrétně se směješ? Gramaticky je to správně, pokud se směješ tomu, a trauma ve spojitostí se školní či školkovou jídelnou (ač já jsem to nezažile) mi připadá možné.
|
|
|
Lída+2 |
|
(16.4.2013 11:42:35) Jana, 2/07+10/08+5/11
manžel zdárně trauma překonal a dokonce si sám řekne, že to chce uvařit
Ale dělám to maličko jinak....
|
|
|
|
|
KlaudieS+M+E |
|
(16.4.2013 10:53:34) Ryzove placicky-smichat s nastrouhanou mrkvi,sunkou,nejake bylinky,vajicko,udelat placky a upect.vyborna vecere
|
|
Jana, školkáč a školák | •
|
(16.4.2013 10:53:59) rizoto nebo rýžovou kaši
|
|
Eva + Klárka2/07 |
|
(16.4.2013 10:54:08) Chvíli povařit v mlíce s cukrem a rozinkami a sníst teplé nebo udělat rýž. nákyp.
|
|
Jarmilka. |
|
(16.4.2013 11:00:25) Nevařila bych v pytlíku víš, že se dá rýže do vody hodit i bez pytlíku jako špagety, uvařit a zcedit a nemáš to rozbředlé jako z pytlíků? Tak dělá rýži moje tchyně z pytlíku a celá rodina rýži svorně nenávidí. Já ji smažím a pak jen přidám 1,5x tolik vroucí vody co jsem dala rýže, to toho vrazím oloupanou cibuli s 5 hřebíčky zapíchanými do ní a už jen vypnu plotýnku a na horké varné desce nechám dojít cca 10-15 minut. Pak se mi stává, že je sežraná rýže a kuře zůstalo doufám, že mi promineš nevyžádanou radu.
Jinak z pytlíkové jde udělat třeba nákyp, plněné papriky, čínská smažená rýže (pokud není rýže rozvařená), rýžové placičky (uvařenou rýži smícháme s vejce, hladkou moukou a zakysanou smetanou. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a tvoříme menší placičky, které pomalu smažíme v rozpáleném oleji NEBO vařenou rýži rozmixujeme, hodně osolíme, opepříme, do směsi můžeme přidat hrášek, kukuřici a oblíbené bylinky), chudé čevabčiči, lívance z rýže (zbytek rýže smícháme s 1-2 vejci, trochou cukru, polohrubé mouky a mléka dle potřeby. Záleží na tom, kolik máme rýže, musí nám vzniknout kašička, která není ani příliš tuhá a ani příliš vodnatá, z hotové hmoty tvoříme lžící malé lívanečky, které smažíme na rozpáleném oleji dozlatova, hotové lívanečky můžeme buď pouze pocukrovat nebo potřít marmeládou či čokoládou), nebo udělat plněné cukety či lilky.
|
Jarmilka. |
|
(16.4.2013 11:01:22) (tchyně ji dělá z pytlíků, já jsem ji dělala v pubertě jako ty špagety a bylo to lepší než z pytlíku, a levnější a ekologičtější)
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(16.4.2013 11:20:41) Většinou dělám rýži jako ty, ale když mám míň času, tak je ta pytlíkačka fajn. Ona by se snědla ochotně, ale manžel ji nerozdal (já jsem s nimi nejedla, byla jsem v posteli a léčila se).
|
Jarmilka. |
|
(16.4.2013 11:51:09) nerozdal
|
|
|
|
Eva + Klárka2/07 |
|
(16.4.2013 12:25:53) Vařím v pytlíku, protože jedině tak vím, kolik ji mám uvařit. A navíc když se po uvaření hned vysype, je výborná a sypká.
A jednou jsem jedla rýži vařenou s hřebíčkem a snědla jsem jednu lžičku, mě to s tím nechutná.
|
|
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(16.4.2013 11:23:47) tohle zní zajímavě, přemýšlím, že cuketku bych nahradila hokaido.
|
Tragika |
|
(16.4.2013 15:24:33) Rýži bych orestovala na troše olivového oleje. Cuketu, fenykl, mrkev, papriky, ředkvičky kedluben apod. nakrájet na plátky a měsíčky a dát pod gril. Pak grilovanou zeleninu smíchat s rýží a postrouhat třeba parmezánem.
|
|
|
|