drzuzu |
|
(30.3.2013 20:20:45) Dobrý večer přejuZajímalo by mě, jaké ryby dáváte svým malým dětem?V rybách se nevyznám, jde mi hlavně o kosti a nemyslím rybí prsty a filé - je nějaké filé kvalitní?Děkuji za příspěvky
|
Markéta, kluci 11 a 4 | •
|
(30.3.2013 20:24:15) Starší dítě ryby nejí. Mladší ano - kapra, lososa, tresku, tilapii, tuňáka, co se namane. Kosti mu vyndaváme předem, zatím úspěšně. Pátrání po dobrném filé už jsem vzdala.
|
drzuzu |
|
(30.3.2013 20:28:08) Já dávala jednou rybu s kostmi, které jsem co nejpečlivěji vyndala, přesto se našla jedna, která se dceři šprajcla v krku - rychlým hmatem jsem ji vylovila a od té doby se bojím - vařím jen filet lososa a dělám sardinkovou pomazánku, bohužel.
|
|
|
angrešt |
|
(30.3.2013 20:27:45) Snažím se dávat ryby, které nežijí příliš dlouho a tím pádem moc neakumulují těžké kovy.
Momentálně hlavně platýze, mořského vlka, pražmu, halibuta, případně tresku. Ze sladkovodních hlavně candáta a pstruha. Výjimečně lososa - sice je dlouhožijící, ale malému hrozně chutná a líbí se mu ta oranžová.
Ryby si nechávám vyfiletovat a vykostit, když je kupuju. Přesto ale po uvaření ještě raději rybu kontroluju a rozlámu ji v místech, kde bývají kosti.
Mrňous ryby miluje, má obvykle dvakrát týdně rybu, po koupení ji naporcuju do pytlíčků na jedno jídlo.
|
drzuzu |
|
(30.3.2013 20:31:05) To bych taky brala, takovýto výběr plus vykostění v obchodě, ale o žádné rybárně u nás na Teplicku nevím.Takže asi jedině někde v hypersuper zmražený.
|
angrešt |
|
(30.3.2013 20:45:01) V šerém dávnověku bývala rybárna na Alejní, vedle domácích potřeb. Ale už je asi zubem času sežraná, že.
Ale dobré ryby mají v Makru - není náhodou Makro v Ústí?
|
drzuzu |
|
(30.3.2013 20:49:41) V Alejní nic není, Makro v Ústí je, ale tam nemůže jen tak někdo nakupovat, tuším jen podnikatelé?Nebo to bylo dřív?
|
angrešt |
|
(30.3.2013 20:54:15) Jo, je nutná kartička. Ale většinou se dá najít nějaký kamarád s kartičkou, má ji kdekdo. Nechala jsem se vzít do makra, s ním jsem si nakoupila a zamrazila. Teď už tam skoro nejezdím, koupím výborné ryby jinde.
|
Epepe |
|
(30.3.2013 21:05:24) A kde, prosím tě? (Bydlím nedaleko.)
|
angrešt |
|
(30.3.2013 21:07:45) Tady http://www.cerstveryby.cz/ - když chci rybu pro malého, tak panu Lešetickému rovnou řeknu, že ji chci pečlivě vykostěnou. Ale on je filetuje dobře vždycky. A přijedou mi až do bytu
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 21:13:30) Někdy ho prosím pozdravuj od nás vidláků a vyřiď, že kdyby rozšířil akční rádius o 10 km, udělal by radost v nejedné vísce
|
angrešt |
|
(30.3.2013 21:16:59) On to zkoušel - dosáhl až k Plzni. A lidi to nekupovali. Takže to zas stáhl. Ale říkal, že něco nového vymýšlí - nechci to ale veřejně venitlovat, nevím, v jakém je to stádiu. Třeba to pak vyjde i k vám
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 21:21:22) To by bylo perfektní! Dej vědět, oslavím to minimálně nějakou ropušnicí
Teď zrovna suchozemsky přemýšlím, jak budu pokračovat s kachnou. Dva dny rozmrzala v lednici, před chvílí jsem na ni vrhla sůl, rum a pomerančovou šťávu. Možná se ještě vrátím s medem. Asi by z toho měla vypadnout kachna na pomerančích, ale mate mě, že to ve všech receptech pečou max. 2 hodiny.
|
angrešt |
|
(30.3.2013 21:21:55) Asi maj málo času.
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 21:25:25) Tak myslíš, že to mám principiálně natáhnout na 5 hodin při 120 stupních?
|
angrešt |
|
(30.3.2013 21:30:24) Já bych to klidně principiálně táhla. Ale bez medu, ten bych dala až v poslední hodině, aby se zbytečně nepřepaloval.
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 21:41:02) Roger, potáhnu Med až na konci. Teď ještě přemýšlím, jestli přidat jablka, celer atd. nebo římský kmín, kari, muškát a mandarinky... taky musím uříznout biskupa, bo čouhá z hrnce.
|
|
|
Binturongg |
|
(30.3.2013 21:42:31) Veveru - táhnutí vřele doporučuju. Už rok jinak maso nepeču. Večer to strčím do trouby a dopoledne se zařídím dle stavu masa. Nemusím hysterčit, že když nebude kachna v 8.00 v troubě, naruším tchánovi jeho biorytmy, neb je zvyklý jíst přesně ve 12.00
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 21:48:34) Jak moc večer to strčíš do trouby? Nerada bych, abychom vyhořeli... na kolik hodin?
|
Binturongg |
|
(30.3.2013 22:27:44) Veveru - podle toho, co to je za maso, ale třeba v deset nebo v jedenáct na 80-100. Vstáváme kolem 8
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 22:48:43) Dík!
|
|
|
|
|
|
|
Theodora.1 |
|
(30.3.2013 21:28:58) Takže pegingská padla? Já jsem si vymyslela, že udělám, ne teda zítra, ale pokusím se udělat tu brutální dvoudenní kachnu od Julie Child a pokusím se u toho nezbláznit.
|
angrešt |
|
(30.3.2013 21:31:07) Co je brutální kachna má nabroušený zobák?
|
Theodora.1 |
|
(30.3.2013 21:49:53) http://juliachild.bloger.cz/Kachni-maso/Pate-de-Canard-en-Croute-Nadivana-kachna-v-testicku
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 21:55:58) Uf, tak na vykostění se zatím necítím...ale jinak to vypadá dobře (a jednou bych chtěla zkusit pečení nikoliv v těsíčku, nýbrž v jílu).
|
Theodora.1 |
|
(30.3.2013 22:00:41) Dělala jsem tak kuře v keramické hlíně a dobré to bylo.
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 22:23:02) Přesně to mám na mysli. A pak to slavnostně roztřískat na stole kladivem
|
Theodora.1 |
|
(30.3.2013 22:25:23) http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Pollo-dei-mattonaia
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 22:36:05) Jo jo jo joooooooo!
|
|
|
|
|
angrešt |
|
(30.3.2013 22:05:07) Hele, ve čtvrtek jsem musela nutně akutně vykostit kuře - ten den ráno v nakladatelství mi sdělili, že potřebují přefotit dvě fotky. A samozřejmě jak na potvoru pitomě komplikované, takže jsem čtvrteční večer musela vyrobit kuřecí roládu s mandlovou nádovkou a brokolicovým pyré a ještě upéci koláč s povidly a tvarohem. Aby to v pátek měli. Manžel si pak v práci stěžoval ženským, že se musel nechutně přežrat, protože doma bylo několik tun jídla
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 22:22:07) To bylo do druhýho dne?! No to by nejdřív trefil šlak mě a pak nakladatelství (že by nedostali fotky). Nehledě na to, že jsou to docela drahý fotky (a pak to sacrifice, když to musí rodina nečekaně zdlábnout!). Manžel si mohl vzít do práce svačinku, aby dámy viděly
|
|
|
|
angrešt |
|
(30.3.2013 22:02:29) Uff, tak to asi v současné době nedám (Mám totiž akutně prázdné zásoby lanýžů) Ale připomnělo mi to jinou legrácku, kterou dlouhodobě toužím vyzkoušet - cailles au sarcophage z Babettiny hostiny Ale taky se zatím neodhodlám.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Epepe |
|
(30.3.2013 20:46:01) Moji mrňousové taky, ale nestíhám kupovat. Blízko máme ryby jen v Kauflandu a to asi není kvalita nic moc.
Jinak my milujeme celá rodina mořského okouna. Nevím, jestli je dlouhožijící, ale je děsně dobrý.
|
|
|
Theodora.1 |
|
(30.3.2013 20:37:21) K výčtu Angrešta - skvělá je i tilápie.
|
angrešt |
|
(30.3.2013 20:43:05) Vidíš, tilápii už malej vlastně taky měl Ta je spolehlivě bezkostnatá.
|
|
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 20:43:37) Začala jsem s filé – z tresky. Lososa se mládežnice naučily ode mě, tuňáka mám v mrazáku, takže je to taková nouzovka. Všechno jen filé. Poslední dobou ale jedí i dorado (pražmu), což je taková přerostlá bělice, z níž filé moc nejde. Ale vykostím a děti jedí v pohodě a bez nehody. Pstruh proběhl párkrát, nějak mu nevěřím ohledně vykostění.
Osvědčily se mi slávky (ale nevím, jak je hodnotí Angrešt ohledně těžkých kovů). Snadno se pozná, zda jsou čerstvé, nemají kosti, děti se můžou užrat a v Makru stojí asi 80 Kč kilo. Jen zatím nevím, kde máme limit. Posledně jsme snědli 2 kila a děti koukaly, kde jsou další.
|
Epepe |
|
(30.3.2013 20:47:13) Tuňák je snad na ty těžké kovy nejhorší, ne?
Milovala jsem ho, dřív na těstoviny i z plechovky, ale pak jsem se dozvěděla, že je na vyhynutí, tak už ho nejím vůbec.
|
angrešt |
|
(30.3.2013 20:50:03) Jo, tuňák asi nejhorší (z těch běžně dostupných ryb), pak ten losos - čím větší zvíře, tím je to horší (protože je starší). Takže já tuňáka malému needávám vůbec, lososa jen vzácně. Sama tuňáka občas jím, ale ne moc, hlavně právě kvůli ekologickým dopadům (i když zas to nehrotím - cca 80% tuňáků vylovují Japonci a snědí z něj jen kousíček a zbytek vyhodí - moje snědění tuňákového steaku jednou za dva měsíce je proti tomu nic; přesto mi to úplně jedno není a tuňáka omezuju)
|
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 20:51:36) Při tom množství, co sníme...děti si často jen zobnou, já dojím zbytek. Ale máme pár oblíbených receptů...
|
|
|
Theodora.1 |
|
(30.3.2013 20:48:37) Oni ti jí slávky? To je pecka teda, to pozře starší syn, chutnají mu, ale až tak od těch 9 let. Minulý týden jsem dělala 7! kilo jumbo slávek a ryby (opět návštěva), ty předčištěné naštěstí, toto čistit, tak se zblázním. Oni ale nejsou z volného moře, ne? Pěstují se na farmách, mám ráda ty dánské. Díky bohu za Makro
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 20:59:00) Posledně jsem kupovala určitě italské, ty ostatní byly většinou pochcípané. Děti jedí různé podivnosti od malička. Třeba ve dvou letech hltaly chobotnice jak chameleon cvrčky. Ani to nešlo vyfotit
Škeble poprvé samotné nechtěly, ale v polévce si jednu či dvě daly. Pak jednou sledovaly, jak louskám škebli škeblí a chtěly taky. Strašně jim to zachutnalo.
|
Theodora.1 |
|
(30.3.2013 21:05:28) Tak tomu rozumím, miluju chobotnice a kalamáry, ale u tak malých dětí je to neobvyklé. Závidím, já do syna 4,5 dostanu rybu pouze tak, že to vypadá jako řízek a v Haliboorange:)
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 21:06:59) No vidíš, já do nich zase nedostanu Haliborange. Už bude pomalu prošlej, tak ho asi začnu brát sama
|
|
|
|
|
angrešt |
|
(30.3.2013 20:51:59) Slávky s těžkými kovy problém ani nemívají. Ale velmi důležité je, aby nebyly pěstovány blízko pobřeží - jak, narozdíl od ryb, seedí na místě, tak se do nich dostanou veškeré splašky z místní civilizace. Tj. pokud slávky, tak jedině z umělých farem daleko od pobřeží. já je teda moc nemiluju, takže malému jsem je taky zatím nenabízela.
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 21:03:15) No to je zase komplikace Příště kouknu na cedulku, ale nějak nevěřím, že by tam byla vzdálenost od pobřeží
Sama mám pro změnu problém s krevetami – jejich chov je dost zásadně planetárně likvidační a genderově nekorektní, o obsahu různých škodlivin včetně ATB nemluvě.
|
angrešt |
|
(30.3.2013 21:11:05) Jo, taky mi krevety nejsou jedno. Občas si je dám, ale taky se snažím být jakž takže ohleduplná.
|
|
Theodora.1 |
|
(30.3.2013 21:14:12) Vzdálenost tam není, pouze země původu a jestli chov nebo lov, to je v rybí sekci u všeho. Jestli teda nakupuješ jenom v Makru.
|
|
|
|
sylvaina |
|
(30.3.2013 21:05:24) Veveru, jak ty slávky upravuješ? Někdy bych je zkusila. A ještě, co myslíte, když jsem alergická na korýše, patří k nim i slávky? Otékám po krevetách i racích. Chjoo.
|
angrešt |
|
(30.3.2013 21:10:02) Je to nepříbuzné - korýš (členovec) x mlž (měkkýš). Ale často jsou alergie na mořské potvory způsobené nikoli antigenem samotného zvířete, ale právě těmi sajrajty z pobřeží, které se v nich akumulují. A tam je to pak jedno, zda je to korýš nebo měkkýš.
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 21:17:29) To je fakt, někdy jsou to sajraty obecně, jindy toxické mořské řasy, jindy zkažené maso.
Taky jsem jednou opuchla – po uzeném lososu z nějaké bagetárny. Kamarádka zase 2x po zkažené nebo špatně očištěné krevetě a jiná kamarádka po mořském koktejlu (čili to mohlo být cokoliv). A všem nám naskákalo pár urtik (jak se to jen...? takové ty pupínky jako od kopřiv, urtica, ortiga, prostě něco).
|
angrešt |
|
(30.3.2013 21:18:35) plochý kopřivkový pupen.
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 21:27:42) Jo, přesně tohle. Přesněji několik plochých kopřivkových pupenů. Většinou byly tak pozorné, že se ponejprv zjevily na obličeji, asi aby člověku neuniklo, že byl intoxikován. Když se to stalo poprvé, tak jsme oběť okamžitě odvezli do nemocnice na kapačky. Teď už jsme otrlí...
|
sylvaina |
|
(30.3.2013 21:30:02) To dopadli dobře, já se začala dusit. Pupeny kupodivu žádné, zato hlava jak meloun.
|
|
|
|
|
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 21:11:19) Otékáš vždycky? Není to spíš intoxikace něčím jiným? Třeba po starých korýších?
Škeble dělám na bílém víně s cibulí, celerem, bobkovým listem a tymiánem. Možná ještě něco, co bych si vybavila až při pohledu na hrnec Najdi si zkrátka recept na Moules mariniéres a přihoď do toho celer. Když dojdou škeble, máčíme v tom chleba a ze zbytku dělám další den rybí či mořskoplodovou polévku. Aaaach!
|
angrešt |
|
(30.3.2013 21:18:00) Mně v tom chybí česnek
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 21:24:36) Jo! Česnek, máslo a petržel!
|
|
|
sylvaina |
|
(30.3.2013 21:23:34) Díky, zkusím.
|
Theodora.1 |
|
(30.3.2013 21:26:54) Dávám i smetanu a žloutek. Jestli chceš recept, můžu ho sem dát.
|
|
|
sylvaina |
|
(30.3.2013 21:27:05) Po posledním zážitku s raky už to nemám chuť zkoušet. Ti byli mimochodem sladkovodní a ta reakce byla dost silná. Za čerstvost krevet bych nepřísahala- ale byly taky z Makra, raci byli čerství zcela určitě. Ale škeble zkusím, snad to bude OK.
|
angrešt |
|
(30.3.2013 21:29:33) Nemáš náhodou alergii na roztoče? Roztoči jsou členovci a tím pádem velice blízcí příbuzní korýšů. Alergie bývá velmi často zkřížená.
|
sylvaina |
|
(30.3.2013 21:31:45) Nee, než se objevila ta na krevety a raky, tak jsem byla alergická pouze na nějaký druh ATB a jinak nic.
|
|
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 21:31:39) Ohledně krevet mám děsivou historku z Teska na Národní třídě. Kdysi měli chlazené krevety zavařené v umělé vaničce, původ snad francouzský, ležela mezi ostatními rybami na ledu. Datum spotřeby bylo prošlé o 3 neděle (!!!). Protože to bylo krátce po prvním případu intoxikace po mořských příšerách, kterou jsem kdy viděla, nechala jsem si zavolat vedoucí, která suše poděkovala, bafla pixlu a zmizela s ní někde v zákulisí. Za chvíli přibylo na ledu volně sypaných krevet...
|
sylvaina |
|
(30.3.2013 21:33:07) No nazdar...
|
|
Binturongg |
|
(30.3.2013 21:44:52) Kamarád na otravu rybou málem zařval, takže na místě obchodníků bych se teda docela bála...
|
|
|
|
|
|
|
Daem |
|
(30.3.2013 20:44:55) Losos.
|
|
Jepepa |
|
(30.3.2013 20:53:18) Zajímavý článek a tabulka k tématu.
http://www.zdravapotravina.cz/clanky-o-jidle-potravinach-a-zdrave-vyzive/jsou-ryby-vice-zdrave-nebo-nebezpecne-clanek
|
angrešt |
|
(30.3.2013 20:55:51) Hezká tabulka
|
|
Theodora.1 |
|
(30.3.2013 21:25:35) Zajímavé je, že nejlevnější ryby - sleď, sardinky, pstruh, makrela jsou zároveň ty nezdravější a nejhodnotnější... Já miluju tuňáka, jak nejím ty savce, tak mi to supluje hovězí steak, tak asi bídně zhynu na otravu těžkými kovy. Mimochodem viděla jsem otřesný pořad na Spectru, kde byly rybářské lodě (v Anglii), které nesmějí lovit "ohrožené" tresky. Protože ale ty blbé ryby v té síti stejnak uváznout, tak je mrtvé hážou zpět do moře, nejsou to kila, jsou to tuny. Nádherné, zdravé ryby, které umřely naprosto zbytečně. Jenom proto, že to nařídil nějaký debil z Bruselu - kvóty.
|
angrešt |
|
(30.3.2013 21:28:37) Myslím, že to trochu souvisí se současnou módou nepozřít nic tučného, vše maximálně polotučné, lépe odtučněné Teď jsou v kurzu hlavně vysokobílkovinné ryby s pevným masem, makrela moc neletí. Přitom tuňák letí velice a makrela a tuňák jsou velice blízcí příbuzní, je to stejná čeleď.
já mimochodem miluju makrelu
|
Theodora.1 |
|
(30.3.2013 21:30:38) Já miluju mladé zelené sledě
|
angrešt |
|
(30.3.2013 21:33:49) A v jaké podobě? grilované?
|
Theodora.1 |
|
(30.3.2013 21:48:31) Po anglicku, v ovesné mouce. Jsou skvělí.
|
|
|
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 21:34:31) Taky miluju makrelu, ale ne tu ruskou verzi, co nejde ukrojit. Pěkně uzenou, měkoučkou, "českou", co se namačká v tlusté vrstvě na chleba... Není špatná ani normálně pečená, ale tou mě překrmovali v Anglii. Každý večer megaryba, co se ani nevešla na talíř... Mám na ni podobné vzpomínky jako na cukety ve Francii.
|
angrešt |
|
(30.3.2013 21:35:45) Nevím, co je ruská verze. Česká uzená makrela je super. A makrela čerstvá, třeba na grilu, je taky pochpoutka. Nikdo mě jí bohužel překrmovat nikdy nezkoušel
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 21:46:39) Ruská verze vypadá a voní přesně jako "česká" makrela, ale je strašně tuhá, nejde ukrojit. Musí se nejdřív uvařit. Pak je uvařená A uzená zároveň. Podivné.
Anglické večeře byly pekelné, během prvního měsíce jsem přibrala 8 kilo. Toto bylo každý večer: Megamakrela, brambory, volské oko, dušený hrášek (či nějaká podobná variace), kus čerstvé zeleniny, mísa kompotu říznutého čerstvým krájeným ovocem, k tomu dvoulitrovka se Sainsbury""s Colou.
|
Elíláma |
|
(31.3.2013 12:42:51) Veveru, ahááá, já si říkala, že to je nějaké tuhé ale mě to teda nevadí, jím ji jak je, jen z ní nedělám pomazánky, ale na patku chleba, ňááám! Mají je na trzích v Holešovicé tržnici, angrešte, kdybys chtěla ochutnat, je naducaná, maso jako sklo, růžové, úžasný.
|
|
|
|
|
|
|
|
Binturongg |
|
(30.3.2013 21:33:49) Filety z lososa, čerství pstruzi a siveni (snadno se vykostí a kosti jsou hodně měkké), dávám i kapra (ale to je teda pro zlost) a fajn je třeba candát. Moje děti (necelý 1,5 roku a 3,5 roku) milují velké krevety - tam nejsou žádné kosti a je to zdravé jako blázen
A konzervované ryby - sardinky jsou moc slané, dělám batolecí pomazánku z tuňáka a Gervais. Nic tam nepřidávám, jen tohle smíchat - a je to teda dost mňama
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 21:52:31) Tyvogo, zdravé jako blázen... jednou (až tu nebudu předstírat sama před sebou, že pracuju), ti tu vyložím problematiku chovu krevet a jeho důsledky zhoubné planetárně i individuálně. Šumava s kůrovcem i dřevorubci hadr. Ne, že by to člověk měl přestat jíst, ale je slušné mít aspoň černý svědomí (stejně jako s tím tuňákem, ale mě strašně chutná...)
|
Binturongg |
|
(30.3.2013 22:29:55) Veveru - černý svědomí mám kvůli většině mas a nedělám si iluze. A krevety zdravé nejsou? Kdysi jsem měla trauma z toho, jak se zpracovávaj grundle poté, co mi kamarádka vysvětlila, že nelze každou pidirybu zvlášť zabít humánně...
|
Vítr z hor |
|
(30.3.2013 22:46:52) Nejsou. Maximálně tak neloupané a z volného moře. Loupané, byť volně lovené, jsou klidně několikrát zmrazené a zase rozmrazené, ulovené bůhvíkde, zmrazené odvezené lodí třeba do Amsterdamu, pak zas do Maroka, tam rozmrazené, oloupané levnými pracovními silami, zmrazené a převezené zpátky do Amsterdamu. Pak je zas rozvezou po Evropě... Rozdíl mezi loupanými a neloupanými může být dost zásadní.
Ohledně chovu – v podstatě se jedná o naprostou ekonomickou i ekologickou likvidaci pobřežního osídlení, chov v bazénech na souši. Slaná voda prosakuje do spodních vod, zlikviduje pitnou vodu i půdu. Nelze zde pak nic pěstovat, pít. Voda v bazénech se postupně "zahušťuje", dolévá se mořská, ale ta vysychá. Voda je čím dál víc kontaminována sračkami z moře, koncentrace krevet způsobuje promořenost chorobami a biologické znečištění. Jako léčba a prevence jsou dodávány různé medikamenty včetně ATB. Časem jsou bazény "vybydleny", už jsou tak kontaminovány, že v nich nelze udržet život. Tak se přejde dál a postupně se "vybydlí" další část pobřeží. Místní přijdou o obživu, nemají šanci nic pěstovat, nemají co jíst a pít, když něco uloví, konkurence levných krevet je likvidační, takže přijdou i o možnost obživy jako rybáři. Občas si mohou přivydělat tím, že nasbírají mláďata krevet a za babku je prodají do velkochovu. Jo, krevety...
|
|
|
|
Theodora.1 |
|
(30.3.2013 21:55:13) Já si teda nejsem jistá, jak moc jsou zdravé krevety. Jako blázen určitě ne.
|
angrešt |
|
(30.3.2013 22:05:56) Tak nějak.
|
|
|
|
Binturongg |
|
(30.3.2013 21:36:45) Jo a ještě ryby s chrupavkama místo kostí - žralok, jeseter...
|
|
|